Zdravie

7 dôvodov, prečo vyskúšať pôst, aj keď sa nesnažíte schudnúť
Zdravotné benefity postenia siahajú od zdravého srdca až po pevné svaly. Prečo sa ho oplatí vyskúšať, aj keď nechudnete?

Obyčajná soľ zohrá pri liečbe rakoviny v budúcnosti veľkú rolu, myslia si vedci
Niektorí ostanú prekvapení z účinkov soli na rakovinové bunky.

Svrbenie pod pazuchami: Kedy súvisí s rakovinou?
Svrbenie v podpazuší môže naznačovať viaceré zdravotné problémy.

Pili orechy: Trend budúcnosti, ktorý vám ozdraví srdce
Pili orechy dnes v našich končinách ešte nie sú veľmi známe, no často tvoria zložku vegánskych potravín. Prečo sa o nich oplatí hovoriť už teraz?

Ako v skutočnosti pôsobí horká dyňa na rakovinu
Doplnky stravy s extraktom z horkej dyne získavajú na popularite. Dokážu však ovplyvniť riziko rakoviny?

Tieto bežné jedlá dokážu skrotiť mikrobiálnu džungľu vo vašich črevách
Tieto potraviny skutočne môžu fungovať ako lieky.

Existujú 4 vzorce starnutia. Ktorý je ten váš?
Vedcom sa podarilo lepšie pochopiť, prečo ľudia starnú odlišným spôsobom.

Tieto jedlá dokážu zmeniť farbu stolice
Takto zistíte, či je zmena farby stolice príznakom zdravotného problému alebo len následkom toho, čo ste jedli.

Takto dokážete schudnúť aj zlepšiť pamäť: Dôležité je načasovanie
Táto technika je spojená s lepším zdravím mozgu vrátane zlepšenia pamäte.

Pravda o plnotučnom mlieku: Takto vplýva na vašu váhu
Plnotučné, nízkotučné kravské a sójové mlieko majú odlišný vplyv na chudnutie.

Jazyk dokáže vážne narúšať spánok. Takto tomu môžete zabrániť
Obštrukčné spánkové apnoe nemusí byť spôsobené celkovou váhou, ale príliš veľkým jazykom.

Tento príznak po jedení môže byť predzvesťou cukrovky 2. typu
Počiatočné príznaky cukrovky 2. typu je niekedy ťažké spozorovať, pretože zvyčajne nespôsobujú značné nepohodlie. Ak sa k nim ale pridá tento prejav, môže ísť o jasnú indíciu.

Rakovina jazyka: Prvotné príznaky, ktoré nesmiete ignorovať
Ak budete poznať symptómy rakoviny, máte väčšiu šancu problém identifikovať a včas zvrátiť.

Avocatin B podporuje chudnutie a zabraňuje lipotoxicite. Nachádza sa v tejto potravine
Potravinová zložka, ktorú nájdeme v bežnej potravine, účinne bojuje proti cukrovke 2. typu a obezite.

Táto chyba pri jedení môže za to, že vás stále nafukuje
Nafukovanie brucha je bežný tráviaci problém, ktorý postihuje okolo 15 až 30 percent populácie. K nafukovaniu dochádza z viacerých dôvodov, ku ktorým patrí aj táto chyba pri jedení.

Tento typ počasia súvisí so zvýšeným rizikom rakoviny, lekári sú z toho prekvapení
Po prvýkrát sa lekári pozreli na spojenie medzi podnebím a zvýšeným výskytom rakoviny. Dospeli k prekvapivým záverom.

Ghee: Tekuté zlato, ktoré v kuchyni spoľahlivo nahradí maslo
Ghee je doménou predovšetkým orientálnej kuchyne, no čoraz viac o ňom počuť aj na západe. Viete, prečo sa ho v kuchyni oplatí používať viac ako maslo?