Top 10 alkalických potravín, ktoré by ste mali jesť každý deň

Nezdravá strava si po čase vyberie daň na vašom zdraví. Našťastie existuje množstvo prospešných a chutných potravín, ktoré ho vrátia do optimálneho stavu.
Moderné stravovanie je všeobecne veľmi kyslé a je potrebné celkovo zmeniť svoj životný štýl, aby ste svoje telo navrátili do správneho stavu. No dobrá správa je, že máte k dispozícii veľké množstvo neuveriteľne lahodných, zdravých a výživných zásaditých potravín, ktoré môžete ľahko pridať do svojho jedálnička už dnes a eliminovať kyslosť z vášho tela. Prinesú vám viac energie, menej stresu a tiež telo, ktoré funguje na optimálnej úrovni.
1. Avokádo
Lahodné avokádo má hodnotu pH 8,0 vďaka čomu alkalizuje celé vaše telo, ale tiež pomáha neutralizovať akékoľvek iné kyslé potraviny v žalúdku. Môžete ho pridať do šalátov, urobiť si lahodné guacamole alebo zjesť polovice avokáda so soľou a korením.
Čítajte: 20 dôvodov, prečo zjesť jedno avokádo denne
2. Zrelé banány
Zrelé banány, ktoré sú mäkké a majú škvrnitú kožu signalizujú, že sú pripravené ku konzumácii a ponúkajú rad vitamínov, minerálov a zásadité vlastnosti.
Čítajte: 10 zdravých faktov o banánoch. Toto by ste mali vedieť!
3. Mandle
Mandle a mandľové mlieko sú neuveriteľným zdrojom zdravia a vitality. Pomáhajú znížiť hladinu cholesterolu, zlepšiť funkcie mozgu, zlepšiť trávenie a vyvažujú zásaditosť vášho tela.
Čítajte: Mandle – prečo ich konzumovať pravidelne
4. Špargľa
Je jednou z najsilnejších alkalických potravín. Tiež dáva telu dostatok vlákniny, vody, vitamínov, minerálov a antioxidantov. Jej hodnota pH je 8,5 vďaka čomu je to skvelá príloha ku každému jedlu.
Čítajte: Špargľa: zelenina, ktorá vám zlepší náladu aj trávenie
5. Melón
Melón má pH 9,0 a je plný vitamínov, minerálov a elektrolytov. Vysoký obsah vlákniny a vody z neho robí skvelé jedlo pre odstránenie toxínov.
Čítajte: Melón by sme mali jesť každý deň!
6. Kajenské korenie
Je to vynikajúce antibakteriálne korenie, ktoré tiež ponúka telu poriadnu dávku zásaditosti. Má pH 8,5 a prispieva k zlepšeniu krvného obehu, nižšiemu krvnému tlaku, odstráneniu toxínov a zvýšeniu funkcie mozgu.
Čítajte: Kajenské korenie ako prvá pomoc: Zastaví krvácanie
7. Papája
Papája je dobrá pre trávenie a upokojuje rôzne tráviace poruchy. Je to vzhľadom k jej vysoko výživnej a alkalizačnej dužine, ktorá je plná vlákniny, vody, vitamínov a minerálnych látok pre lepšie zdravie.
8. Citróny
Citróny možno chutia kyslo, no po strávení sa menia na neuveriteľne alkalizačnú látku. Je preto skvelý nápad pridať si plátky citróna alebo citrónovú šťavu do vašich každodenných pohárov vody.
Čítajte: Citróny: Čo všetko v sebe ukrývajú?
9. Brokolica
Je to skvelý bojovník proti rakovine aj vďaka jej alkalizujúcim vlastnostiam. Ponúka dostatok vlákniny a slúži ako dobrý zdroj živín, ktorý posilňuje zdravie a zároveň udržuje zásaditosť pri kažom jedle.
Čítajte: Päť dôvodov, prečo jesť brokolicu
10. Cesnak
Cesnak ponúka neuveriteľnú schopnosť neutralizovať kyslosť potravín, ako je mäso, ryby, syry a vajcia. Cesnak a zelenina tvoria silnú kombináciu, ktorá vám dá dostatok vlákniny, živín zásaditosti.
Čítajte: Toto sa stane s vašim telom, ak budete pravidelne konzumovať cesnak

Účinky kolagénu: Toto sa stalo ľuďom, ktorí jedli tyčinky s kolagénom
Vedci sa pozreli na vplyv tyčiniek s obsahom kolagénu na redukciu hmotnosti.

Kardiológ upozorňuje: 6 vecí, ktoré musíte urobiť predtým, ako vám začne zlyhávať srdce
Lekár odhalil 5 prekvapivých faktorov pre dlhší život.

Pacientka upozorňuje na skrytý príznak rakoviny mozgu: Toto som ignorovala od detstva
Mladá žena ignorovala príznaky celé desaťročie.

Negatívne následky Ozempicu: Štúdia zistila vážne riziká užívania liekov na chudnutie
Populárne lieky na chudnutie majú vážne vedľajšie účinky.

Prelomový objav: Vedci odhalili možnú príčinu rakoviny hrubého čreva u mladých
Výskumníci prispeli k objasneniu nárastu prípadov rakoviny hrubého čreva u ľudí mladších ako 50 rokov.