Liečivé koreniny, ktoré nájdete v kuchyni

Výskum ukázal, že intenzívna chuť korenín je spojená s vysokou koncentráciou antioxidantov a ďalších účinných látok, ktoré preukázateľne zastavujú rakovinu v jej počiatkoch.
Tu je šesť druhov bežného kuchynského korenia, ktoré patria medzi top prírodných bojovníkov s rakovinou. Väčšinu z nich pravdepodobne už máte vo vašej domácnosti a sú pripravené na použitie.
6 korenín proti rakovine, ktoré sa bežne vyskytujú v každej kuchyni
Oregano
Oregano je potenciálny liek proti rakovine prostaty. Skladá sa z antimikrobiálnych látok, pričom len jedna lyžička oregana má silu dvoch šálok červeného hrozna! Fytochemikália kvercetín, ktorá je prítomná v oregane, obmedzuje rast nádorových buniek v tele a pôsobí ako liek proti rakovinovým ochoreniam.
Zázvor
Toto korenie sa môže pochváliť liečivými vlastnosťami, ktoré pomáhajú znižovať cholesterol, zvyšovať metabolizmus a zabíjať rakovinové bunky. Ľahko ho pridáte do zeleninových jedál, rybích pokrmov a šalátov. Čerstvý zázvor obsahuje gingeroly zatiaľ čo sušený zázvor vytvára zingeron. Gingeroly a zingeron majú antioxidačné a protizápalové vlastnosti, a preto môžu chrániť pred rakovinou.
Čítajte: Zázvor, bojovník proti rakovine
Kurkuma
Má jasne žltú farbu a silnú zemitú chuť. Kurkuma je jedným z najviac liečivých korení na svete. Bolo zistené, že jeho hlavný antioxidant, nazvaný kurkumín, dokáže zničiť takmer všetky typy rakovinových buniek, ktoré existujú. V štúdii Americkej asociácie farmaceutických vedcov s názvom, "Kurkumín a rakovinové bunky: Koľkými spôsobmi môže kari selektívne usmrtiť nádorové bunky?" vedci zistili, že kurkumín sa v skutočnosti zameriava na rakovinové bunky, zatiaľ čo normálne bunky necháva tak.
Čítajte: Kurkuma a jej účinky. Čistí krv, lieči telo a bieli zuby
Kajenské Korenie
Kajenské korenie obsahuje kapsaicín, ktorý je známy ako silný antioxidant. Niektoré laboratórne štúdie ukázali, že kapsaicín je toxický pre rakovinové bunky. Jedna štúdia vedcov z University of California v Los Angeles School of Medicine, zistila, že kapsaicín potlačil rast rakovinových buniek prostaty, a dokonca ich zabil.
Čítajte: Kajenské korenie ako prvá pomoc: Zastaví krvácanie
Šafran
Šafran obsahuje viac ako 150 prchavých zlúčenín. Tiež obsahuje veľa neprchavých aktívnych zložiek, z ktorých mnohé sú karotenoidy, vrátane zeaxantínu, lykopénu a karoténov. Tie sú charakteristické svojimi cennými protinádorovými vlastnosťami.
Čítajte: Kráľ korenia – šafran
Škorica
Dokonca aj škorica môže byť použitá k zníženiu rizika rakoviny. Je to kvôli jej vysokým hladinám železa a vápnika. Iba pol lyžičky škorice denne môže byť dosť na to, aby ste využili jej protirakovinové vlastnosti.

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou
Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku
Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?
Hoci sa kuracie mäso považuje za zdravšiu alternatívu červeného mäsa, podľa vedcov to s jeho konzumáciou netreba preháňať.

Tieto zdravé jedlá škodia zubom
Celkovému zdraviu síce neuškodia, no zubári vás za ne nepochvália.

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite
Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.