Ako si vyrobiť vitamín C

Vyrobte si doma vlastný vitamín C, ktorý je lepší než z lekárne.
Možno neviete, že syntetický vitamín C v mnohých vitamínových doplnkoch je vlastne kyselina askorbová, ktorá sa vyrába v laboratóriu väčšinou z kukuričného sirupu. Takýto vitamín C teda s prírodným vitamínom nemá takmer nič spoločné. Prinášame vám však recept, ako prírodný vitamín C získate sami. Zároveň tým ušetríte peniaze za produkty z lekárne.
Čítajte: Imunita a vitamín C
Tento domáci recept síce neobsahuje obrovskú dávku vitamínu C ako v tabletkách z lekárne, no obsahuje živé enzýmy, ktoré umožňujú vitamínu C, aby sa 100% asimiloval do vášho tela. Obsahuje rutín, hesperidín a bioflavonoidy. Je jednoduchý na prípravu a dokonca aj dobre chutí. Je to jednoducho pomarančová a citrónová kôra.
Čítajte: Citróny: Čo všetko v sebe ukrývajú?
Je to tak jednoduché. Budete potrebovať kôru z bio pomarančov a citrónov. Je dôležité používať iba ovocie v bio kvalite, alebo ideálne také, ktoré si vypestujete sami. Nakrájajte šupky na tenké prúžky a nechajte ich uschnúť pri izbovej teplote niekoľko dní.
Čítajte: 15 tipov, ako použiť citróny
Môžete ich tiež nechať vysychať v sušičke potravín, a potom ich skladovať asi rok v suchej nádobe. Po vysušení môžete rozdeliť šupky na menšie kúsky a zmiešať ich s vašim obľúbeným čajom. Vďaka tomu bude čaj chutný, ale nevýhodou tohto prístupu je, že teplo ničí enzýmy.
Čítajte: Zdravé smoothie. Najlepšie ingrediencie do mixéra
Lepšou možnosťou je umiestniť prúžky kôry do mlynčeka na kávu, rozomlieť ich na prášok a primiešať do ranného smoothie. Jedna zaoblená čajová lyžička vám dodá viac organického vitamín C komplexu, rutínu, hesperidínu, a bioflavonoidov, než vaše telo potrebuje na deň. Tento domáci práškový vitamín C tiež chutí skvele zmiešaný v mixéri s jablkovou šťavou.

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou
Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku
Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?
Hoci sa kuracie mäso považuje za zdravšiu alternatívu červeného mäsa, podľa vedcov to s jeho konzumáciou netreba preháňať.

Tieto zdravé jedlá škodia zubom
Celkovému zdraviu síce neuškodia, no zubári vás za ne nepochvália.

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite
Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.