• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
16°Bratislava

Pre dobrú náladu: 8 tipov do upršaného počasia

  • 18:38 27.03.2015
  • BRATISLAVA
Pre dobrú náladu: 8 tipov do upršaného počasia

Máte voľný deň, doma ste zostali sami a vonku to príliš vábne nevyzerá? Potlačte nutkanie začať čistiť celý dom alebo byť zavesení na sociálnych sieťach a robte niečo oveľa lepšie!

Nemračte sa! Aj dážď má svoje čaro. Ak nemáte v pláne prespať celý deň, hrozí vám nuda. Môžete ho využiť podstatne lepšie. Urobte niečo pre seba a zlepšite si náladu!

1. Ukážte sa v tvorivom svetle!

Že to vnímate ako nudné zabíjanie času? Umenie dokáže vo vašom mozgu vyvolať nové spôsoby myslenia, a to zistíte len vtedy, keď to vyskúšate. Budete si to užívať!

Aj v prípade, že ste to nikdy neskúšali, do toho! Vôbec nezáleží na tom, aký bude výsledok. Všetko čo vytvoríte, bude mať svoje kúzlo. Bude v tom kus snahy, kreativity a energie.

Čítajte: Ako zabrániť depresii? Tieto maličkosti liečia dušu

Vyberte si činnosť, ktorá vás láka najviac. Možností je neúrekom. Každá bude podnecovať pozitívne pocity. Ak vám chýba inšpirácia, načerpajte ju na internete! Potom už len stačí zájsť do špecializovaného obchodu či papiernictva a môžete sa do toho pustiť plní elánu!

2. Filmový maratón

Pripravte si niekoľko obľúbených filmov, urobte si pohodlie, vyložte nohy, prikryte sa, zásobte sa chuťovkami a užívajte si ničnerobenie! Na nič nemyslite a relaxujte! V tom vám viac pomôžu pozitívne príbehy než vraždy, únosy, strach či krvavé scény. Ak si chcete skutočne oddýchnuť, nechajte negatívne a depresívne aspekty života tak. Pokúste sa od reality úplne "odstrihnúť"!

3. Voňavý kúpeľ

Lepší čas na kúpeľ, než počas sychravého dňa pri klopkajúcom daždi za oknom snáď neexistuje. Napustite si vaňu, pridajte bylinkovú soľ či penu do kúpeľa a pár kvapiek aromatického oleja, pustite si relaxačnú hudbu, zapáľte si sviečky, zatvorte si oči a nechajte sa unášať príjemnými pocitmi.

Čítajte: Levanduľa: Zlepší vám náladu a lieči telo

Touto činnosťou urobíte radosť nielen duši, ale i telu. Uvoľníte svalstvo, zbavíte sa stresu, napätia a tiež toxínov.

4. Inšpiratívne knihy

Skúste otvoriť knihy, ktoré odkrývajú tajomstvá šťastnejšieho života! Vzťahy s ľuďmi v našom živote sú komplikované a musíme vynakladať naozaj veľké úsilie na to, aby fungovali. Rovnako nám môžu pomôcť pochopiť vlastné potreby a rozhodnúť sa pre správnu cestu. Vnímať svet inými očami - to je cieľom, ku ktorému vás môžu doviesť.

Čítajte aj: Ako si vylepšiť deň? Úžasné motivačné tipy

Jedným zo skvelých spisovateľov motivačnej literatúry je napríklad Don Miguel Ruiz, ktorému život zmenila autonehoda. Našťastie sa neskončila tragicky no Miguela navždy zmenila. Vyštudovaný chirurg začal študovať ľudskú povahu a
učil sa aj od šamana v mexickej púšti.

Poznáte knihy, ktoré ovplyvnili vaše zmýšľanie? Napíšte nám o nich v komentároch!

5. Plánujte si výlet

Ak je vonku škaredé počasie, čo môže byť lepšie ako myšlienka na slnečný výlet či rovno dovolenku? Uvarte si kávu alebo voňavý čaj, urobte si pohodlie a "zaveste" sa na internet! Hľadajte niečo, čo vás zaujme. Zvolenú destináciu rozšírte o ubytovanie, dopravu, aktivity, ktoré tu môžete robiť - táto činnosť dokáže spôsobiť veľkú eufóriu a ak sa vám podarí niečo nájsť, máte sa najbližšie dni na čo tešiť.

Čítajte: Ako opustiť zamestnanie a cestovať po svete?

Ak máte obmedzený rozpočet, nemusí to byť hneď za hranicami krajiny. Aj u nás na Slovensku je veľa krásnych miest, kde si oddýchnete a načerpáte energiu.

6. Sladký život

Zlá nálada? Ak si držíte figúru, urobte výnimku a doprajte si niečo dobré! Rozvoňajte si domov celozrnnými palacinkami, žemľovkou alebo lievancami či lahodným koláčom. K tomu napríklad šálka kávy a o príjemné pocity máte opäť postarané.

Aby ste sa cítili fit, energiu vám doplnia smoothies namiešané z tých správnych ingrediencií.

Čítajte: Zdravé smoothie. Najlepšie ingrediencie do mixéra

7. Endorfíny z tanca

Prší a vy nemáte energiu? Pustite si hudbu a možno vás to predsa len naladí. Skúsiť môžete aj videá na youtube. Rozložte si karimatku a nasledujte inštrukcie. Či si už zvolíte relaxačnú jogu, zumbu, pilates alebo sa pustíte do posilňovania s vlastnou váhou o príval endorfínov máte postarané.

Tanec je skvelý spôsob, ako sa zbaviť stresu a negatívnej energie. Nikto vás predsa nevidí, tak to rozbaľte!

8. Pre dámy: Hýčkajte sa!

Prší? Dajte sa do parády! Masky, peeling, nechty, vlasy a následná skúška nového make-upu či účesu podľa zaujímavých návodov na youtube. Aspoň raz do mesiaca si ukradnite jeden "beauty" deň pre seba a oživte svoju prirodzenú krásu.

Zdroj: Info.sk, BD Foto: Pixabay.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

DNES - 20:15Zaujímavosti

Tu sú triky, vďaka ktorým budete mať v aute chladnejšie.

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

DNES - 19:22Zaujímavosti

Každý si dokáže doma hravo a jednoducho pripraviť zdravú a chutnú pochúťku z bežne dostupných púpav.

Filmová a divadelná herečka Zdena Studenková bude mať 70 rokov

Filmová a divadelná herečka Zdena Studenková bude mať 70 rokov

DNES - 10:22Zaujímavosti

Je známa svojim temperamentom a otvorenými názormi. Už viac ako 45 rokov sa radí medzi prvé dámy a stálice slovenskej filmovej a divadelnej scény.

Prečo máte po jedle chuť na sladké?

Prečo máte po jedle chuť na sladké?

DNES - 6:52Zaujímavosti

„Druhý žalúdok“ nie je len mýtus. Odborníci vysvetľujú, prečo sa vám aj napriek pocitu sýtosti vždy po jedle žiada jesť sladké.

Vysielač Konstantynow postavili pred 50 rokmi - bol najvyššou stavbou sveta

Vysielač Konstantynow postavili pred 50 rokmi - bol najvyššou stavbou sveta

DNES - 6:36Zaujímavosti

Bol najvyššou stavbou sveta. Neskôr ju prekonal len legendárny dubajský mrakodrap Burdž Khalifa, ktorý je dodnes najvyššou budovou na svete.