• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
10°Bratislava

Aký typ osobnosti ste? Odhalí to váš parfém

  • 18:50 12.11.2014
  • BRATISLAVA
Aký typ osobnosti ste? Odhalí to váš parfém

Vôňa je intenzívnym zážitkom, ktorý vám ostane v pamäti, hoci je už dávno preč. Pripomína nám určité osoby, okamihy, situácie a atmosféru. Správne zvolený parfém dokáže pritiahnuť pozornosť, očariť a zviesť. 

Podľa odborníkov zo sveta parfémov, vypovedá výber vône o osobnosti jej majiteľa. Dlhoročné pozorovanie správania zákazníkov ich presvedčilo o tom, že rovnaké typy ľudí siahajú po vôňach s obsahom rovnakých zložiek. 

Vôňu si vyberáme na základe inštinktu, ktorý ovláda náš charakter. Určite ste už zavítali do parfumérie spolu s kamarátkou či kamarátom a divili ste sa, ako sa im môže páčiť vôňa, ktorá vám pripadá príliš silná, korenistá alebo vtieravo presladená. 

Pokojný, zdržanlivejší človek si teda zvolí diametrálne odlišnú vôňu ako otvorený extrovert. 

Čítajte: Ženy vs. muži: Unavenejšie, no výkonnejšie!

Nasledujúce charakteristiky vám možno poslúžia aj ako pomôcka pri kúpe vhodného darčeka v podobe parfému, ktorého výber býva veľmi obtiažny, ak sa chceme trafiť do vkusu obdarovávanej osoby. Český portál ona.idnes.cz publikoval výstižného sprievodcu dámskymi vôňami. Tak sa na to spolu pozrime!  

Vanilková femme fatale

Dokonalosť, rafinovaný pohľad a pohyby tela podčiarkuje tento typ ženy tými najzmyselnejšími vôňami.Ukryté sú zaručene v tmavých až čiernych flakónoch so vzácnymi ingredienciami. Svojho vyvoleného zvádza bez slov, s pomocou hrejivej ambry, vanilky a tónmi jasmínu, konvaliniek a fialky.  

Čítajte: Rozštiepené končeky. Čo by ste mali vedieť pred strihaním

Vodca s kvetinovou vôňou

Kvetinové vône si vyberajú ženy s dôležitým postavením a vodcovské povahy.

Hoci vzbudzujú silu, sú náramne ženské. Voňajú veľmi príjemne, zanechávajú ľahko konzervatívny a elegantný dojem. Súčasťou ich zloženia sú najčastejšie biele kvety ako jasmín, gardénia či pomarančové kvety.  

Ovocná elegancia

Elegantné oblečenie, šaty, sukne, podpätky, šperky a telo odeté do sviežej kvetinovej vône s citrusovým nádychom. Zložky ovocných stromov, hrušiek, broskýň, jabĺk a malín sú preferované mladými, aktívnymi dámami, ktoré okolie očaria svojim kúzlom ženskosti.

Čítajte: Ako sa zbaviť celulitídy naozaj účinne?

Sebavedomie a luxus

Nekompromisná žena idúca si za svojim cieľom sa rada obklopuje drahými kabelkami, kvalitnými topánkami a luxusnými vôňami, ktoré jej kompenzujú striedmosť v šperkoch. Ich parfémy sú zvodné a provokatívne. Obsahujú vanilku, ambru či jasmínové tóny. 

Športový typ vonia ružami a ovocím

Vône s citrusovým nádychom, jemnosť, decentnosť sa spájajú so zdravým životným štýlom, vyhovujú milovníčkam prírody a športu s prirodzeným zjavom. V zime vymieňa svieže citrusy za kvetinové kompozície ruží a frézie v kombinácii s bergamotom.  

Okorenená pohodlnosť a ležérnosť 

Pánsky look, rifle, kožená bunda, to je styling pohodlnej, no napriek tomu sexi ženy. Jej parfém je prekvapivo intenzívny, no svieži. Korenie, tabak a pačuli sú vôňami, v ktorých sa cíti byť sama sebou a zároveň zvodne.  

Zdroj: Info.sk, BD, ona.idnes.cz, zahr Foto: pixabay.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

VČERA - 20:27Zaujímavosti

Zlodeji v obľúbených dovolenkových destináciách si obvykle vyberajú obete podľa troch indícií. Zistite, či ich sami nechtiac nelákate.

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

VČERA - 19:38Zaujímavosti

K potenciálnym nebezpečenstvám na cestách patrí nielen divá zver a bezohľadní vodiči. Veľakrát sa smrtiace nástrahy skrývajú aj v drobnostiach.

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

VČERA - 11:49Zaujímavosti

Ikonickú Spievajúcu fontánu na Hlavnej ulici v Košiciach po najväčšej obnove v jej 38-ročnej histórii opäť uviedli do prevádzky.

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

VČERA - 8:59Zaujímavosti

Séria tohtoročných podujatí na hrade Strečno odštartuje v nedeľu pripomenutím si 380. výročia úmrtia najznámejšej majiteľky hradu - Žofie Bosniakovej.

Nakladané reďkovky: Túto delikatesu si pripravíte behom chvíľky a vydrží vám dlho

Nakladané reďkovky: Túto delikatesu si pripravíte behom chvíľky a vydrží vám dlho

VČERA - 7:07Zaujímavosti

Tieto jemné plátky reďkoviek majú dokonalú octovú chuť s nádychom sladkosti vďaka pridaniu medu.