• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 12.5.2024Meniny má Pankrác
16°Bratislava

Nakladané reďkovky: Túto delikatesu si pripravíte behom chvíľky a vydrží vám dlho

  • 7:07 28.04.2024
  • Svet
Nakladané reďkovky: Túto delikatesu si pripravíte behom chvíľky a vydrží vám dlho

Tieto jemné plátky reďkoviek majú dokonalú octovú chuť s nádychom sladkosti vďaka pridaniu medu.

Máte radi reďkovky? Sú skvelé aj samotné, ale môžete si nimi hlavne pekne spestriť aj iné jedlá, pričom to nemusia byť len šaláty. V tomto prípade sa naozaj medze nekladú a viete ich dobre využiť pri príprave mäsitých jedál, rýb, sendvičov, hamburgerov alebo aj mexických jedál ako napríklad taco. A to hlavne vtedy, keď si reďkovky naložíte a necháte ich prejsť ďalšími chuťami. Neviete ako na to? Dnes vám predstavíme recept na prípravu rýchlych nakladaných reďkoviek. Ako už hovorí názov, najväčšia výhoda je rýchla príprava, ktorá trvá len pár minút, pričom jesť ich môžete už za deň a v chladničke vám vydržia pomerne dlho.

Recept na prípravu týchto reďkoviek je naozaj rýchly a jednoduchý, navyše si ho môžete sami prispôsobiť podľa svojej chute. Potrebujete len ocot, vodu, cukor alebo med, soľ, korenie a bylinky. Reďkovky si môžete prispôsobiť podľa svojej chuti, pridať viac korenia alebo niektoré vynechať, len dodržujte množstvo nálevu. Odporúčame použiť čili vločky, ale ak nemáte radi pikantné jedlá, zvoľte inú príchuť, napríklad pridajte štipku kari alebo koriandrových semienok.

Podobne viete pripraviť aj iné druhy zeleniny, napríklad uhorku, mrkvu a ďalšie. No a majte na pamäti, že čím tenšie sú plátky alebo kúsky, tým rýchlejšie sa do zeleniny dostanú chute.

Foto: Sunvic/Shutterstock.com

Ingrediencie:

900 gramov reďkoviek

2 vetvičky čerstvého kôpru alebo 1 čajová lyžička sušeného kôpru

2 malé strúčiky cesnaku

2 bobkové listy

1 čajová lyžička horčičných semienok

1/2 čajovej lyžičky rasce

1/2 čajovej lyžičky červených čili vločiek alebo 1 malá nasekaná štipľavá paprička (podľa chuti)

Na nálev budete potrebovať:

300ml vody

80ml bieleho vínneho octu alebo jablčného octu

1 polievková lyžica medu

1 a pol polievkovej lyžice kóšer soli alebo inej hrubej nejódovanej soli

Postup:

Reďkovky dôkladne umyte a očistite od zvyškov listovej ružice a nejakých poškodení. Podľa odrody ich môžete aj úplne ošúpať, ale nie vždy je to nutné. Následne reďkovky nakrájajte na plátky s hrúbkou asi 3mm. Čím tenšie plátky, tým rýchlejšie do nich prejde chuť korenín. Malé reďkovky ale môžete nechať aj celé.

Rovnomerne rozdeľte kôpor, cesnak, bobkové listy, horčičné semienka, rascu a prípadne vločky čili korenia do 2 čistých sklenených pollitrových fliaš. Tie následne naplňte kúskami reďkoviek.

Teraz je čas na prípravu nálevu. V malom hrnci priveďte do varu vodu, ocot, med a soľ a stále miešajte, aby sa med a soľ rozpustili. Odstráňte prípadnú penu. Pripravené reďkovky vo fľašiach zalejte horúcim nálevom. Reďkovky by mali byť úplne ponorené v náleve. Fľaše pevne uzatvorte a uložte do chladničky. Nakladané reďkovky môžete jesť už po 24 hodinách, ale budú ešte lepšie, ak s ich počkáte týždeň a potom sa do nich pustíte. Vtedy už totiž dokonale prejdú chuťou korenín a byliniek a skvele sadnú ako príloha alebo iná súčasť vašich jedál.

Zdroj: Info.sk, MŠ, thespruceeats.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Chyba na semaforoch, ktorá vás oberá o palivo

Chyba na semaforoch, ktorá vás oberá o palivo

VČERA - 21:09Zaujímavosti

Najčastejšou chybou pri státí na svetelnej križovatke u motoristov nie je chod motora na voľnobeh. Tento zvyk vás oberá o palivo ešte viac.

Foto: Ako vyzerá larva pod mikroskopom? Táto fotka vydesila internet

Foto: Ako vyzerá larva pod mikroskopom? Táto fotka vydesila internet

VČERA - 20:04Zaujímavosti

Larvy hmyzu pre mnohých nie sú príjemné na pohľad ani voľným okom. Ich výzor pod mikroskopom vás však ešte viac vydesí.

Pozor na to, kam kladiete jogurt. Táto chyba pri skladovaní mu škodí

Pozor na to, kam kladiete jogurt. Táto chyba pri skladovaní mu škodí

VČERA - 12:37Zaujímavosti

Vo väčšine chladničiek sa nájde rýchly a pohodlný jogurt. Takéto skladovanie mu však škodí.

Kuchynské utierky mu zhnedli zo dňa na deň. Nebezpečný dôvod muža poriadne prekvapil

Kuchynské utierky mu zhnedli zo dňa na deň. Nebezpečný dôvod muža poriadne prekvapil

21:57 10.05.2024Zaujímavosti

Nešlo len o neškodný žart spolubývajúcich. Za zmenou farby kuchynských utierok sa môže skrývať oveľa nebezpečnejší dôvod.

Vzduch vo vašom aute môže byť karcinogénny, toto musíte vedieť

Vzduch vo vašom aute môže byť karcinogénny, toto musíte vedieť

21:12 10.05.2024Zaujímavosti

Riziko pre pľúca predstavujú nielen výfukové plyny nahromadené v dopravných zápchach. Nebezpečenstvo sa skrýva aj priamo vnútri áut.