• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
23°Bratislava

Zázračná zlatá zmes na nezničiteľnú imunitu

  • 12:59 13.10.2016
  • Bratislava
Zázračná zlatá zmes na nezničiteľnú imunitu

Jeseň a zima dokážu dať poriadne zabrať nášmu imunitnému systému. My vám prinášame recept na chutnú zmes, ktorá posilní prirodzenú obranyschopnosť tela.

Pokiaľ potrebujete posilniť svoj organizmus v čase jesene a zimy, odporúčame vám využiť prírodné prostriedky. Tie často fungujú účinnejšie ako lieky, majú lepšiu chuť a vydržia dlhšie, pričom nás stoja menej peňazí. Prečítajte si, ako vyrobiť zázračnú zlatú zmes, ktorá posilní prirodzenú obranyschopnosť organizmu.

Suroviny

  • Citrón
  • Zázvor (čerstvý koreň)
  • 300 g tekvice
  • 200 g kvalitného medu

Ako vám tieto prísady pomôžu

Tekvica je bohatá na vitamíny A, B a C. Obsahuje tiež mnoho minerálov (zinok, draslík, horčík) a pomáha posilniť cievy, zlepšuje trávenie aj našu celkovú kondíciu a vďaka obsahu tryptofánu aj našu náladu.

Čítajte: Vynikajúce polievky na chrípku a prechladnutie

Zázvor je plný protizápalových a antimikróbnych látok. Je ideálnym pomocníkom pri vírusových ochoreniach, angíne aj horúčkach a naviac skvele chutí.

Čítajte: Zázvor, bojovník proti rakovine

Citrón obsahuje vysoké dávky vitamínu C, ktorý pomáha budovať silný imunitný systém.

Čítajte: 7 jednoduchých spôsobov, ako použiť citrón na bolesť hrdla

Med je dobre známym prírodným antioxidantom so silnými účinkami. Pôsobí antimikrobiálne aj probioticky, má pozitívny vplyv na srdce, imunitu aj pokožku. Okrem toho upokojuje bolesti v krku a kašeľ.

Čítajte: Med: Ako môže zlepšiť trávenie, liečiť popáleniny a zlepšiť vaše zdravie

Recept a postup prípravy

Ošúpte tekvicu, odstráňte jadierka a nakrájajte ju na menšie kúsky. Podľa chute ju môžete aj upiecť, my ju ale odporúčame použiť surovú.

K nakrájanej tekvici pridajte ošúpaný a nakrájaný zázvor.

Potom očistite citrón od kôry, nakrájajte ho alebo odšťavte, pridajte do zmesi a vymixujte všetky tri suroviny spolu. Nakoniec pridajte med a dôkladne premiešajte.

Túto zmes skladujte v sklenenej uzatvárateľnej nádobe a v chladničke. Užívať ju môžete trikrát denne, najlepšie pred jedlom.

Zdroj: Info.sk, DK, dietoflife.com, wdish.com. Foto: shutterstock.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Toto dochucovadlo zvyšuje riziko rakoviny žalúdka o takmer 40%

Toto dochucovadlo zvyšuje riziko rakoviny žalúdka o takmer 40%

VČERA - 19:42Zdravie

Dochucovanie jedál môže mať za následok vyššiu pravdepodobnosť rakoviny.

Zázračné kolagény a vitamíny alebo strata peňazí? Tieto doplnky užívate zbytočne

Zázračné kolagény a vitamíny alebo strata peňazí? Tieto doplnky užívate zbytočne

19:33 17.05.2024Zdravie

Niektoré doplnky stravy skutočne pomáhajú zdraviu, iné sú len stratou peňazí.

Video: Takto sa škvrna na koži dokáže zmeniť na melanóm. Na tieto znaky si dávajte pozor

Video: Takto sa škvrna na koži dokáže zmeniť na melanóm. Na tieto znaky si dávajte pozor

20:07 16.05.2024Zdravie

Zábery ukazujú vývoj nebezpečného melanómu kože.

Grapefruit je zdravý, ale nie pre každého. Títo ľudia by sa mu mali vyhnúť

Grapefruit je zdravý, ale nie pre každého. Títo ľudia by sa mu mali vyhnúť

7:52 16.05.2024Zdravie

Citrus nabitý antioxidantmi môže niektorým ľuďom uškodiť.

Ako rozpoznať rakovinu žlčových ciest: Tieto príznaky si mnohí zamieňajú za bežné tráviace problémy

Ako rozpoznať rakovinu žlčových ciest: Tieto príznaky si mnohí zamieňajú za bežné tráviace problémy

21:23 13.05.2024Zdravie

Rakovina žlčových ciest je jednou z najzákernejších foriem rakoviny.