Sedem korenín, ktoré by vám mohli zachrániť život!

Skúste si doplniť zbierku korenín o týchto sedem druhov. Ich liečivé výhody by vám mohli zachrániť život.
Korenie bolo používané na ochutenie a konzerváciu po celé stáročia. V mnohých kultúrach boli koreniny vnímané ako známka bohatstva. Čím viac korenia sa v domácnosti našlo, tým bohatšia bola rodina. Korenie bolo taktiež používané v liečiteľstve.
Sedem korenín, ktoré poskytujú výhody, ktoré zachraňujú životy
Kurkuma: Účinná látka v kurkume, kurkumín, pôsobí ako prevencia rakoviny, neurologických a zápalových ochorení. Začlenenie kurkumy vášho jedálnička môže pomôcť zabrániť Alzheimerovej chorobe a artritíde. Môžete použiť kurkumu s čiernym korením do praženice, uvariť si z nej čaj, alebo si pripraviť kari.
Čítajte: 7 bežných liekov, ktoré môže nahradiť kurkuma
Zázvor: Má schopnosť upokojiť bolesti žalúdka, tiež pomáha predchádzať rakovine a zápalovým ochoreniam. Nedávna štúdia zistila, že zázvor môže byť až 10000 krát účinnejší ako chemoterapia v ničení nádorových kmeňových buniek.
Čítajte: Zázvor namiesto chemoterapie
Oregano: Štúdia American Chemical Society zistila, že oregano má najvyššie hodnoty antioxidantov zo všetkých bylín. Oregano tiež obsahuje zlúčeniny, ktoré sú účinné v boji proti cukrovke. Má anti-mikrobiálne vlastnosti a môže byť užívané na odstránenie parazitov, alergie, prechladnutia, chrípky a únavy.
Chilli papričky: Chilli papričky obsahujú kapsaicín, ktorý má mnoho zdravotných výhod. Nedávna štúdia zistila, že tí, ktorí jedia korenené jedlá šesť až sedemkrát týždenne, majú o 14 percent nižšie riziko predčasnej smrti v porovnaní s tými, ktorí jedia pikantné menej ako raz týždenne. Tí, ktorí často jedia korenené jedlá majú nižšie riziko úmrtia na rakovinu, ischemickú chorobou srdca a ochorenia dýchacích ciest.
Čítajte: Korenisté jedlá sú tajomstvom dlhovekosti
Cesnak: Cesnak je užitočný pre srdce a imunitný systém. Jedná sa o prírodné antibiotikum, pomáha zabiť parazity a reguluje krvný tlak. Štúdie preukázali, že cesnakový extrakt zabraňuje vývoju aterosklerózy tým, že prispieva k zníženiu krvného tlaku, znižuje oxidačný stres a zlepšuje krvný obeh. Štúdie tiež ukazujú, že nasekaný cesnak má účinky proti rakovine.
Škorica: Štúdia z roku 2004 zistila, že škorica zlepšuje krvný cukor, glukózu a lipidy u osôb s diabetom 2. typu. Pitie škoricového čaju alebo užívanie škoricových doplnkov po jedle môže pomôcť regulovať postprandiálnu glykémiu. Bolo tiež zistené, že má protirakovinové vlastnosti.
Čítajte: Štyri prírodné lieky na cukrovku
Šalvia: Je to silný antioxidant a má tiež protizápalové účinky. Pomáha zlepšiť hodnoty glykémie a lipidov u ľudí s diabetom 2. typu. Zistilo sa tiež, že znižuje hladiny triglyceridov a zvyšuje hladiny HDL cholesterolu.

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou
Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku
Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?
Hoci sa kuracie mäso považuje za zdravšiu alternatívu červeného mäsa, podľa vedcov to s jeho konzumáciou netreba preháňať.

Tieto zdravé jedlá škodia zubom
Celkovému zdraviu síce neuškodia, no zubári vás za ne nepochvália.

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite
Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.