• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 14.5.2024Meniny má Bonifác
22°Bratislava

Ronaldo si hetrikom zaokrúhlil skóre, Šachtaru nedal šancu

  • 9:17 16.09.2015
  • MADRID
Ronaldo si hetrikom zaokrúhlil skóre, Šachtaru nedal šancu

Cristiano Ronaldo výraznou mierou prispel k vydarenému štartu Realu Madrid v novom ročníku futbalovej Ligy majstrov. Víťaz edície 2013/2014 zdolal v súboji A-skupiny na domácom trávniku ukrajinský Šachtar Doneck 4:0 a tri góly strelil práve portugalský kanonier.

Ronaldo premenil dva pokutové kopy v 55. a 63. minúte a hetrik zavŕšil hlavou v 81. minúte. Svoj gólový súčet v prestížnej milionárskej súťaži európskej futbalovej smotánky zaokrúhlil na 80 gólov a o tri presné zásahy predstihol Argentínčana Lionela Messiho na čele historického poradia najúspešnejších strelcov LM.

"Mužstvo mi veľmi pomohlo. Moji spoluhráči mi stále veria pri zakončení," vyjadril sa Cristiano Ronaldo po zápase.

Odporúčame:

Triumf Juventusu v Manchestri postrážili Buffon a Morata

Video: Oba tímy z Manchestru prehrali, Ronaldo s hetrikom


Ronaldo dostal gólový apetít

Ronaldo po slabšom začiatku sezóny dostal výrazný gólový apetít. V rozpätí iba štyroch dní nasúkal 8 gólov, keď predtým v sobotu prispel k ligovému triumfu Realu na trávniku Espanyolu Barcelonu (6:0) piatimi zásahmi. Tridsaťročný ofenzívny klenot sa týmto počinom stal najlepším ligovým kanonierom v histórii "bieleho baletu", keď sa dosiaľ v španielskej Primera División strelecky presadil 231-krát.

Pokiaľ ide o utorkový súboj na Estadio Santiago Bernabéu, Real vyťažil v druhom polčase z presilovej hry, ktorú mal k dispozícii od 51. minúty. Vtedy videl druhú žltú kartu obranca hostí Taras Stepanenko po zákroku na Sergia Ramosa. Prvý gól Realu strelil ešte v prvom polčase Karim Benzema.

"Nehrali sme brilantne, ale utvorili sme si dostatok šancí. Nebolo jednoduché sa presadzovať. Hráči súpera boli rýchly, technicky zdatní a dobre vedeli prechádzať do protiútokov. Som rád, že sme neinkasovali a strelili štyri góly," komentoval tréner Realu Madrid Rafael Benítez pre server UEFA.


Šachtar pocítil stratu hráča

Bývalý úspešný kouč FC Liverpool či SSC Neapol sa vyjadril aj k osobe Cristiana Ronalda: "Je to najlepší futbalista na svete a budem túto vetu opakovať vždy, keď sa ma na to budú pýtať."

Hosťujúci tréner Mircea Lucescu chcel hodnotiť iba prvých tridsať minút zápasu. "Mali sme vtedy kontrolu nad loptou a utvorili si aj pár šancí. Potom prišla jedna chyba v obrane, gól Benzemu a Real sa dostal do výhody. Čo sa týka druhého polčasu, ťažko sa hrá proti takému súperovi, keď máte o jedného hráča menej."

Real Madrid v súboji s Doneckom prišiel o waleského krídelníka Garetha Bala, ktorého už po polhodinke hry musel nahradiť mladý Chorvát Mateo Kovačič. Zdravotne v poriadku nie sú ani ďalší dvaja hráči. "Musíme si počkať deň - dva a potom zistíme rozsah Balovho zranenia. Sergio Ramos a Raphael Varane majú tiež problémy, ale v ich prípade som väčší optimista," dodal Benítez.

Real Madrid (Šp.) - Šachtar Doneck (Ukr.) 4:0 (1:0)
Góly: 55., 63. a 81. C. Ronaldo (prvé dva z pok. kopu), 30. Benzema, ŽK: 32. Stepanenko, 54. Srna, 75. Kučer, 80. Malyšov (všetci Šachtar), ČK: 50. Stepanenko (Šachtar) po druhej ŽK, rozhodoval: Ivan Bebek (Chor.)

Zostavy:
Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane (46. Pepé), Sergio Ramos (59. Nacho), Marcelo - Modrić, Kroos - Isco, Bale (31. Kovačič), C. Ronaldo - Benzema
Šachtar: Pjatov - Srna, Kučer, Rakickij, M. Azevedo - Fred, Stepanenko - Marlos (75. Kovalenko), A. Teixeira, Taison (67. Malyšov) - Gladkij (82. Bernard)
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.