• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 16.5.2024Meniny má Svetozár
13°Bratislava

Máte dôvod na rozchod? 7 znamení, že ste v zlom vzťahu

  • 19:40 13.03.2015
  • BRATISLAVA
Máte dôvod na rozchod? 7 znamení, že ste v zlom vzťahu

Poviete si, že sú aj horší a môžete byť spokojní s tým, čo máte? Ak sa však pravidelne trápite, že niečo nie je v poriadku, mali by ste popremýšľať či pre vás nebude rozchod lepším riešením, a to aj napriek tomu, že sa máte radi.

Nová láska, ružové okuliare, prehliadanie chýb, mávanie rukou nad zbytočnými "malichernosťami"...veď kto by sa chcel hádať. Problémy sa dajú vyriešiť, no musíte chcieť obaja.

Čítajte: Nevera vo vzťahu. Prečo ľudia podvádzajú?

Trpezlivosť rozhodne nie je nekonečná. Najdôležitejšie je hľadieť vo všetkom spoločným smerom. Ak máte dlhodobo pocit, že rozprávate úplne inou rečou, nemá to budúcnosť.

1. Musíte sa zmeniť

V každom vzťahu sa človek tak trochu zmení, keď začne zdieľať život svojho partnera. Aby vzťah vydržal, snažíme sa eliminovať veci, ktoré tomu druhému nevyhovujú, no všetko má svoje hranice. Skutočný problém však nastáva, ak máte pocit, že sa musíte vo všetkom zmeniť, aby bol váš partner šťastný.

"Ak sa ocitnete v stave, kedy musíte formovať svoje hodnoty, názory a dokonca i štýl obliekania tak, aby vyhovovali vášmu partnerovi, je to problém," uviedla terapeutka Virginia Gilbert pre britské médiá.

Čítajte: 10 zvykov šťastných ľudí. Zlepšite nimi svoj život!

Rozmýšľate nad tým čo poviete predtým, než to poviete? Neuvoľníte sa a stále sa kontrolujete či neurobíte alebo nepoviete niečo, čo by mohlo tomu druhému prekážať a vyvolať hádku? Ak z nás niekto chce spraviť iného človeka,
zrejme hľadá niečo úplne iné.

2. Rady vašich známych

Samozrejme, že máte svoje zmýšľanie, len vy sami viete, čo všetko medzi vami je. Ak sa však váš partner nepáči ľuďom, ktorí pri vás vždy stáli a zdieľali ste spoločné názory, začínajú sa vám vzďaľovať, možno je najvyšší čas pozrieť sa na váš vzťah inými očami a porozmýšľať či ich mienka skutočne nemá opodstatnenie.

3. Vyhľadávanie chýb a kritizovanie

Ak príliš kritický pohľad vášho partnera začne mať vplyv na vaše sebavedomie, majte sa na pozore! Arogantný tón a ironické poznámky na účet vašich úspechov a činov nesmú mať v partnerskom vzťahu miesto.

4. Neklape to v posteli

Vzťah by nemal byť len o sexe no povedzme si narovinu, že ani bez neho. Ak máte problémy v posteli a máte pocit, že tento človek má všetky ostatné vlastnosti, ktoré by váš "pravý" mal mať, skúste robiť veci, ktoré by vo vašom vzťahu mohli opäť vzbudiť vášeň. Je tu tiež možnosť návštevy sexuológa.

Čítajte: Správny apetít dokáže v posteli divy!

O problémoch sa musíte rozprávať a tento k nemu rozhodne patrí. Pre dlhotrvajúci vzťah je sex veľmi dôležitý a ak sa na to vaša "polovička" pozerá inými očami, je na čase s tým niečo urobiť.

5. Zosúladenie predstáv o vzťahu

Jeden sa sťažuje na nedostatok spoločne strávených chvíľ, málo kontaktu, telefonátov, správ, druhý potrebuje viac priestoru pre seba. Inak povedané, nedokážete sa zosúladiť tak, aby bol čas, ktorý si venujete, pre vás oboch vyhovujúci.

Čítajte: Spite oddelene! Bude vám to klapať vo vzťahu i v zdraví

6. Kontrolovanie

Ak by váš partner najradšej robil všetky rozhodnutia za vás, nie je to v poriadku. Nie ste predsa jeho majetok. Kontroluje vás na káve s kamarátkou, vyčíta vám každý krok a čas strávený s niekým iným, začne sa pliesť do vašich financií, komentuje váš make-up, oblečenie a vy len dajte nohy na plecia!

7. Neustále sa zamýšľate či sa rozísť

Ak budete pochybnosti o vašom vzťahu prehliadať a donekonečna čakať na zmenu z partnerovej strany, budete sa dlho a zbytočne trápiť. Ak by bolo všetko v najlepšom poriadku alebo by išlo iba o maličkosti, určite by ste nad tým stále nepremýšľali. Urobte si predstavu o všetkom, čo vás trápi a ujasnite si či je možné vaše vzťahové problémy prekonať s výsledkom harmonického vzťahu!

Zdroj: Info.sk, BD, huffingtonpost.com, pinoria.com Foto: Pixabay
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Harvardský profesor: Evakuácia Zeme sa blíži, toto sa stane už o desaťročia

Harvardský profesor: Evakuácia Zeme sa blíži, toto sa stane už o desaťročia

VČERA - 21:07Zaujímavosti

Podľa experta z Harvardovej univerzity bude ľudstvo evakuované z tejto planéty v priebehu nasledujúcich desaťročí.

Video: Lietadlo začalo horieť, pasažieri museli vyskočiť cez krídlo

Video: Lietadlo začalo horieť, pasažieri museli vyskočiť cez krídlo

VČERA - 8:46Zaujímavosti

Cestujúcich museli evakuovať cez krídlo lietadla.

Slovenskí hokejisti bývajú niekoľko krokov od Ostravar Arény, vozí ich však autobus

Slovenskí hokejisti bývajú niekoľko krokov od Ostravar Arény, vozí ich však autobus

19:01 14.05.2024Zaujímavosti

Hokejisti vysvetlili, prečo musia na zápasy chodiť autobusom.

Tomuto ovociu hrozí, že celkom vymizne z obchodov

Tomuto ovociu hrozí, že celkom vymizne z obchodov

5:01 14.05.2024Zaujímavosti

Regióny, v ktorých sa ovocie pestuje, sa môžu v najbližších rokoch zmrštiť. Plody sú totiž jedny z najcitlivejších voči klimatickým zmenám.

Ako rozpoznať psychopatiu u žien: Tento neverbálny znak ju prezradí

Ako rozpoznať psychopatiu u žien: Tento neverbálny znak ju prezradí

19:35 13.05.2024Zaujímavosti

Výskum odhalil znak psychopatie u žien, ktorý môžete bežne pozorovať.