• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
19°Bratislava

Ako sa zbaviť chĺpkov čo najlepšie: Depilácia vs. epilácia

  • 18:40 03.03.2015
  • BRATISLAVA
Ako sa zbaviť chĺpkov čo najlepšie: Depilácia vs. epilácia

Všetky dámy zvádzajú boj s nežiaducimi chĺpkami. Aj vy rozmýšľate, ako by ste ich čo najúčinnejšie odstránili? Odhalíme vám plusy a mínusy najobľúbenejších metód.

Svet kozmetiky ponúka veľa možností na skrášlenie svojho zovňajšku. Na všetko, na čo si len zmyslíte, existuje niekoľko spôsobov, ako dosiahnuť vytúžený cieľ.

Ani pri odstraňovaní ochlpenia sa čas nezastavil a dnes máte na výber niekoľko možností, ako si s nimi podaríte vy, respektíve šikovná kozmetička.

Čítajte: 6 najčastejších chýb pri sprchovaní. Neškoďte si!

Skôr, než odložíte bokom rokmi používanú žiletku a rozhodnete sa s chĺpkami zatočiť efektívnejšie, zvážte všetky pre a proti dostupných spôsobov!

Na začiatok si vysvetlime rozdiel medzi de- a epiláciou. Depilácia je odstránenie časti chĺpkov, ktoré sú na povrchu. Pri epilácii je odstránený i korienok.

Laserová epilácia

Jej hlavnou výhodou je trvácnosť. Nevýhodou je pomerne vysoká cena za zákrok a napriek nej sú tu i ďalšie. Konečnú sumu si vopred nevypočítate. Laserová epilácia vyžaduje niekoľko návštev salónu a hoci sľubuje, že vás chĺpkov zbaví navždy, všetko je individuálne.

Čítajte: Zbohom vrásky! 10 tipov pre mladší vzhľad

Genetiku neoklamete. Výsledok i celý proces záleží na niekoľkých faktoroch, a to na type pokožky či kvalite a odtieni chĺpkov.

O laserovej technike sa preto vopred informujte! Na trhu je i niekoľko laserov a každý z nich poskytuje iné výsledky.

Vosková depilácia: Pre a proti

Hlavným kladom depilácie je cenová dostupnosť. Ďalšími sú rýchlosť, s akou vám chĺpky odstránia a vy si tak môžete načasovať plánované aktivity bez strachu, že bude vidieť neželané pozostatky.

Najväčším negatívom je bolesť. Čo si však pre krásu nevytrpíte? Ak zvládnete prvý raz, ktorý je bezpochyby najbolestivejší, stane sa to pre vás bežnou rutinou a s každou ďalšou návštevou to bude nepríjemné menej.

Korienky totiž slabnú a chĺpky nie sú pri ďalších návštevách také hrubé.

Navyše bude vám ich rásť časom oveľa menej a aj keď začnú vyrastať, nebudú vám tak prekážať, ako po klasickom oholení žiletkou.

Čítajte aj: Ako sa zbaviť celulitídy naozaj účinne?

Šikovná kozmetička vás navyše tak rýchlo vydepiluje, že sa ani nenazdáte a budete od nej vychádzať pocitovo "o desať kíl ľahšia" a ako znovuzrodená. Kto to zažil, vie o čom hovoríme. Hladká pokožka vám vydrží približne tri týždne.

Cukrová depilácia

Depilácia cukrovou pastou začína byť u nás stále populárnejšia. Ide o rovnaký princíp ako pri vosku, no cukrová pasta má predsa len isté výhody. Kým vosk je na báze chémie, cukrová pasta sa vyrába z prírodných zložiek a jej hlavná výhoda, okrem dlhšieho trvania hladkej pokožky ako pri bežnom vosku, ľudia ju vnímajú menej bolestivo. Chĺpky sa totiž z vlasového vačku vyberajú v smere svojho rastu.

Voči pokožke je tak šetrná a nespôsobuje následné problémy v podobe vyrážok a silného podráždenia. Na citlivú pokožku je preto oveľa vhodnejšia a jej zvyšky na pokožke môžete navyše jednoducho umyť, nakoľko je pasta rozpustná vo vode.

Domáci epilátor

Ak ste ho raz vyskúšali, viete, že nejde o žiadne príjemné hladkanie. Pre citlivejšie osoby vyžaduje poriadne zatnutie zubov. Práve z tohto dôvodu sa vyrábajú stále nové a nové epilátory, ktoré sú znesiteľnejšie. Najhoršie sú začiatky. Ak si však zvyknete, pôjde to ako po masle a efekt hladkej pokožky vás bude tešiť pomerne dlho.

Čítajte: Kokosový olej - TOP 10 tipov ako ho využiť

Zdroj: Info.sk, BD, pinoria.com, prozeny.cz Foto: Pixabay.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

VČERA - 22:06Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

19:53 05.05.2024Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

19:32 05.05.2024Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.