• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
23°Bratislava

6 dobrých rád, ako sa pred Vianocami nestresovať

  • 18:00 10.12.2014
  • SVET
6 dobrých rád, ako sa pred Vianocami nestresovať

Blížia sa sviatky pokoja, mieru a lásky, no ešte kým sa začnú, väčšina z nás čelí stresu. Nákupy, darčeky, prípravy, stretnutia, práca, deti. To všetko nás vie poriadne vyšťaviť. Možno sa vám zíde pár tipov, ako sa nezblázniť.

1. Vďačnosť za všetko, čo robíte

Bolo preukázané, že s pocitom vďačnosti a pokory sú ľudia nielen obľúbenejší, ale najmä zdravší. Myslite stále na to, že dôvodom, prečo máte stále toľko práce je pocit, že existuje veľa ľudí, ktorých vo svojom živote máte radi a veľa vecí robíte aj kvôli nim. Pre šťastie, potešenie, pre pocit z toho, že vás niekto potrebuje.

Čítajte: Boj s emóciami. Ako dlho dokážeme žiarliť?

2. Zastavte sa, najdôležitejší bod!

Ani v týchto dňoch nezabúdajte na pozitívne myslenie. Je to to najdôležitejšie, čo vám pomôže prežiť zmätok naokolo v pokoji a bez stresov. Hoci sa všade tlačia ľudia, blikajú svetlá, v televízii otravujú reklamy operátorov už dva mesiace a všetko nabralo akýsi rýchly spád, snažte sa nestrácať pozitívne myslenie a úsmev na perách! Ak zostanete pokojní vo vnútri, nič vás nevyvedie z miery. Všetok ten ošiaľ berte ako súčasť každoročného predvianočného obdobia.

Čítajte: Zo stresu vzniká v tele emocionálny odpad, treba sa ho zbaviť

Nechce sa vám nerozhodne a bezúspešne hľadať darčeky behaním z jedného preplneného obchodu do druhého? Príďte domov, zabaľte sa do deky, dajte si horúce kakao a na internete objavíte pokojní svet nakupovania, navyše s možnosťou hľadania čo najlepšej ceny.

3. NIE!!!

Nestíhate? Nevadí. Naučte sa hovoriť NIE! Je to pre vaše dobro. Nemôžete sa predsa roztrhnúť a nemusíte stihnúť všetky druhy cukroviniek, ktoré máte pre blížiace sa sviatky naplánované. Urobte len toľko, koľko stíhate. Ak vám okolie vyčíta, že na si na nich nenájdete čas, pravdepodobne netušia, čo obnáša rodinný život v kombinácii s Vianocami. Odmietnite sľúbené stretnutia. Kto vás má rád, ten to pochopí. No ani vy sa stále doma nezatvárajte medzi povinnosťami. Urobte si pauzu a zájdite na vianočný punč či horúcu čokoládu s ľuďmi, ktorých naozaj chcete vidieť.

Čítajte: Ste nahnevaní? Tieto veci nikdy nerobte!

4. Nesnažte sa o dokonalosť

Teraz niečo pre dámy a ich puntičkárske ozdobovanie. Nič nemusí byť dokonalé. Vaša domácnosť sa predsa nemusí podobať na stránky z magazínov o vianočných doplnkoch v interiéri s nablýskanými sklami a dokonale upravenými paničkami v opätkoch so zásterou. Uvoľnite sa! Domácnosť máte iba jednu, vy ste tiež iba jedna (na rozdiel od aranžérov pre fotenie) a nervy máte tiež iba jedny. Nemusíte meniť celú výzdobu len preto, že je tento rok v móde farba champagne či fialovo-biely stromček.

5. Nezanedbávajte sa

Vymaňte sa spod každodennej rutiny. Sami uvidíte, ako vás to upokojí a donúti zamyslieť sa, že sviatky nie sú o darčekoch, ale o tom, aby ste ich strávili v pokoji s ľuďmi, ktorých milujete. Zaslúžite si vypnúť. Ukradnite si čas pre seba, pre svoju obľúbenú činnosť, pre zrelaxovanie tela i duše. Nezaškodí preto uvoľnenie na masáži, v saune alebo na skrášľovacích procedúrach.

Čítajte: Ako si vylepšiť deň? Úžasné motivačné tipy

6. Rozvrh povinností

A na záver vám poradíme, ako si to všetko jednoducho zmanažovať. Neduste všetky povinnosti v hlave. Píšte si to! Manžel či manželka vás žiada o jedno, svokra o druhé, musíte spraviť milión svojich vecí a šéf v práci nehľadí na to, že máte kopu osobných povinností. Všetko si plánujte! Každý deň splňte malú časť z nich a nenechávajte si všetko naraz.

A keď už sme hovorili o slovíčku NIE, nezaškodí ak odstránite pár bodov aj z vášho zoznamu. Veď nemusí byť všetko také perfektné!

Čítajte aj: Únava a nedostatok energie? Doplňte si železo!

Zdroj: Info.sk, BD Foto: SXC
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na Bojnickom zámku pokračuje príbeh o láske, zrade a pomste

Na Bojnickom zámku pokračuje príbeh o láske, zrade a pomste

DNES - 13:04Zaujímavosti

Na Bojnickom zámku od soboty pokračujú v rozprávaní príbehu o láske, zrade a pomste pod názvom Spiritus Mortis.

Pred 100 rokmi položili základný kameň Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Pred 100 rokmi položili základný kameň Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

DNES - 7:06Zaujímavosti

K vrcholom monumentálnej pamätníkovej tvorby na Slovensku patrí Mohyla M. R. Štefánika na Bradle.

Orangutan si ošetroval ranu liečivou bylinou, vedci to videli prvýkrát

Orangutan si ošetroval ranu liečivou bylinou, vedci to videli prvýkrát

VČERA - 16:09Zaujímavosti

Vedci u orangutana v divočine pozorovali použitie bylín na liečbu rany na tvári.

Dievčatko tvrdilo, že v jej izbe žijú príšery. Kamera odhalila za stenou niečo neuveriteľné

Dievčatko tvrdilo, že v jej izbe žijú príšery. Kamera odhalila za stenou niečo neuveriteľné

22:11 02.05.2024Zaujímavosti

Trojročné dieťa povedalo rodičom, že za stenou v jej izbe žijú príšery. Z toho, čo tam našli, ostali všetci v šoku.

Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

21:01 01.05.2024Zaujímavosti

Svadobné šaty si väčšina z nás kupuje raz za život. Pripravte sa na túto výnimočnú príležitosť vopred, aby vás nič neprekvapilo.