• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.5.2024Meniny má Hermína
18°Bratislava

Video: Pavlok. Tento náramok vás zbaví všetkých zlozvykov!

  • 18:00 26.11.2014
  • SVET
Video: Pavlok. Tento náramok vás zbaví všetkých zlozvykov!

Chcete prestať fajčiť, viac cvičiť, nemrhať čas na Facebooku či jesť menej sladkostí? Už čoskoro si budete môcť zaobstarať silného motivátora, ktorého len tak ľahko nesklamete.

V prípade vášho zlyhania vás totiž potrestá zásahom elektrickým šokom. Veľmi rýchlo si rozmyslíte, či porušíte svoje predsavzatia.

Prečo vznikol?

Náramok Pavlok momentálne prechádza obdobím testovania. Na trh by sa mal dostať v prvej polovici roku 2015. Jeho tvorcom je Maneesh Sethi, ktorý na svojej stránke vysvetľuje: "Pred pár rokmi som si najal dievča, ktoré mi malo dať facku vždy, keď som použil Facebook. Moja produktivita sa zvýšila štvornásobne." A presne to ho priviedlo k vývoju Pavloku.

Čítajte: Ako „nespackať“ predsavzatia po celý rok

Ak šok nepomôže, požaluje o vás na Facebooku

Náramok Pavlok funguje v spojení so špeciálnou aplikáciou, ktorá ešte stále nie je dotiahnutá do úplného konca. Podľa Sethiho bude obsahovať veľmi veľa motivácie. Najprv si zvolíte konkrétny zvyk, ktorý chcete obmedziť alebo správanie, ktoré naopak chcete vo svojom živote zaviesť.

Napríklad: Prestať fajčiť, urobiť 10-tisíc krokov denne, naučiť sa cudzí jazyk, chodiť do posilňovne štyrikrát týždenne alebo obmedziť činnosti, pri ktorých zbytočne strácate čas. A ďalšia možnosť: Predstavte si, čo všetko by ste stihli, keby ste mali o hodinu času denne viac? Že sa neprinútite vstať? Pavlok vás zaručene preberie!

Čítajte: Ako prestať fajčiť za 21 dní? Rady na každý deň

Túžba po zmene sa premení na automatický návyk

Aplikácia v telefóne vás najskôr upozorní, ak ste kúsok od zlyhania, a to zvukovým signálom, prípadne slabou vibráciou náramku. Máte v nej tak nájsť akéhosi životného partnera, ktorému sa budete každým činom zodpovedať. Ak ho neuposlúchnete, zatrasie vami a ak nepomôže ani elektrický šok, o vašom zlyhaní poinformuje všetkých vašich známych na sociálnej sieti. Ďalšou motiváciou sa tak pre vás okrem tlaku potrestania stane sociálna podpora. Vďaka podpore Pavloku si tak vo svojom živote vytvoríte automatický zvyk.

Video: Neuveriteľné výkony ľudí. Pri pohľade na ne zabudnete dýchať

Pavlok bude využívať akcelerometer, GPS systém napríklad pre pohyb v posilňovní, internetový prehliadač, ktorý nastavíte tak, aby ste nepozerali webové stránky, ktoré vás lákajú a odvádzajú vašu pozornosť. Mnohé zo životných zlozvykov však budú musieť byť aplikácii v Pavlokovi samostatne hlásené. Má však množstvo silných stránok. Intenzitu elektrického šoku si môžete sami nastaviť vlastnej tolerancii bolesti.

Zmena býva ťažká. Brzdí nás v nej okolie, rôzne rozptyľovanie, no najmä my sami a nedostatok našej pevnej vôle. Nie je však nedosiahnuteľná. Náramok vám podľa informácií na jeho oficiálnej stránke zaručí trvalý úspech. "Pavlok len nesleduje, čo robíte, transformuje, kým ste."

Čítajte: Ako si vylepšiť deň? Úžasné motivačné tipy

Šok ako motivácia

Podľa redaktorky Yahoo!Tech, ktorá náramok Pavlok sama odskúšala, bolo práve nastavenie vyššej intenzity šoku väčšou motiváciou: "Vždy, keď som sa pozrela na náramok, cítila som jeho váhu na mojej ruke, spomenula som si na bolesť. Potom som si spomenula na to, čo som musela urobiť, aby som sa jej vyhla a pripomenulo mi to môj cieľ.

Sledujte, ako Pavlok funguje:

Zdroj: Info.sk, BD, Yahoo! Tech, pavlok.com Foto/Video: youtube.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

DNES - 22:06Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

VČERA - 20:47Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

VČERA - 19:53Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

VČERA - 19:32Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.