• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
20°Bratislava

Najlepšie spôsoby, ako odstrániť srsť z gauča

  • 7:24 06.02.2023
  • Bratislava
Najlepšie spôsoby, ako odstrániť srsť z gauča

Každý, kto má doma chlpatého maznáčika, pozná ťažkosti so všadeprítomnou vypadnutou srsťou. Zbaviť sa jej je niekedy nekončiaca práca. S nasledujúcimi radami to pôjde oveľa jednoduchšie.

Hĺbkové čistenie vysávačom

Jedným z najjednoduchších spôsobov je dostať psie chlpy z gauča pomocou vysávača s kefovým nástavcom. Vysávač pozbiera uvoľnené chlpy a odstráni lupiny a iné nečistoty z tela zvierat, ktoré vyvolávajú alergie a zanechávajú za sebou pachy.

S nástavcom je vysávanie síce náročnejšie, no je priam stvorený na odstránenie nepoddajných zvieracích chlpov. Pripravte sa na to, že budete musieť po pohovke prejsť vysávačom viackrát a v rôznych smeroch. Nezabudnite nástavec po použití očistiť.

Nástroje na odstraňovanie srsti

Na dennú údržbu vám postačia menšie nástroje na odstraňovanie chĺpkov, či už sú to lepiace valčeky alebo kefy na nábytok. Vďaka tomu udržíte zvieraciu srsť na uzde aj bez každodenného hĺbkového vysávania.

Namiesto klasických malých valčekov na oblečenie vyskúšajte nadrozmerné, ktoré sú práve na nábytok ideálne. Pri prechode dokážu pokryť väčšiu plochu, vďaka čomu bude aj upratovanie rýchlejšie.

Gumené rukavice

Gumené rukavice oceníte, ak nemáte nástavec na čalúnenie. Nastriekajte na rukavice trochu čistej vody a potom nimi prejdite po pohovke. Samozrejme, musíte vynaložiť istý tlak a sústrediť sa na oblasti s najväčším množstvom chlpov.

Táto technika vám pomôže aj pri odstraňovaní chlpov z koberca.

Vlhká špongia

Výhodou tohto spôsobu je fakt, že špongiu má doma zrejme každý. Navlhčite ju vodou a utierajte pohovku jedným smerom. Pozor na to, aby zo špongie nekvapkala voda, poriadne ju pred použitím vyžmýkajte. Za každým odstráňte z hubky pozbieranú srsť a postup opakujte podľa potreby.

Pemza

Pemza je ďalším skvelým prostriedkom na odstránenie nepoddajných zvieracích chlpov z pohovky vďaka svojej poréznej štruktúre. Hrubá textúra umožňuje ľahšie zachytiť srsť na rôznych druhoch látky.

Stačí jemne kĺzať pemzou po povrchu gauča jasným smerom. Podľa potreby postup opakujte, no vždy odstráňte z pemzy nazbierané chlpy.

Preventívne opatrenia

Praktickým riešením sú pre majiteľov domácich zvierat prateľné poťahy alebo deky na prehodenie. Tie môžete ľahko dať dole z pohovky a oprať.

Ďalším spôsobom, ako zabrániť tomu, aby sa na pohovke nazbieralo veľa psích chlpov, je pravidelné česanie. Malo by to byť prvým krokom v boji proti nadmernému vypadávaniu. Niektoré plemená zhadzujú viac ako iné, tomu prispôsobte aj frekvenciu vyčesávania

Zdroj: Info.sk, MB, bhg.com, mybrownnewfies.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

DNES - 6:43Zaujímavosti

Nutrične bohaté ovocie je potrebné skladovať v správnych podmienkach, inak sa rýchlo pokazí. Viete, aká teplota najviac vyhovuje banánom?

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

VČERA - 20:27Zaujímavosti

Zlodeji v obľúbených dovolenkových destináciách si obvykle vyberajú obete podľa troch indícií. Zistite, či ich sami nechtiac nelákate.

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

VČERA - 19:38Zaujímavosti

K potenciálnym nebezpečenstvám na cestách patrí nielen divá zver a bezohľadní vodiči. Veľakrát sa smrtiace nástrahy skrývajú aj v drobnostiach.

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

VČERA - 11:49Zaujímavosti

Ikonickú Spievajúcu fontánu na Hlavnej ulici v Košiciach po najväčšej obnove v jej 38-ročnej histórii opäť uviedli do prevádzky.

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

VČERA - 8:59Zaujímavosti

Séria tohtoročných podujatí na hrade Strečno odštartuje v nedeľu pripomenutím si 380. výročia úmrtia najznámejšej majiteľky hradu - Žofie Bosniakovej.