Toto musia jesť tehotné ženy, aby zvýšili inteligenciu dieťaťa

Detský mozog je mimoriadne citlivý už v maternici a počas prvého roku života.
Nový výskum publikovaný v časopise PLOS ONE ukázal, že konzumácia väčšieho množstva ovocia počas tehotenstva zvyšuje kognitívne schopnosti detí.
Štúdia sa inšpirovala predchádzajúcim zistením, že matky, ktoré jedia viac ovocia, majú múdrejšie deti, ktorých intelekt bol meraný počas prvého roka života.
Ďalšia štúdia publikovaná v časopise European Journal of Epidemiology zistila, že deti kŕmené zdravšou stravou od útleho veku majú vyššie IQ.
Deti, ktoré boli dojčené a neskôr dostávali veľa ovocia, zeleniny a iných zdravých potravín, mali IQ až o dva body vyššie vo veku 8 rokov.
Mozog detí je obzvlášť citlivý počas vývoja v maternici a počas prvých rokov života.
Konzumácia nezdravého jedla u detí bola spojená s nižšími hodnotami IQ, keď dosiahnu vek 8 rokov.
Ako potvrdil výskum publikovaný v časopise Journal of Epidemiology and Community Health, strava s nízkym obsahom cukrov, tukov a spracovaných potravín v mladom veku môže zvýšiť inteligenciu.
Claire Scavuzzová, spoluautorka novej štúdie, uviedla:
„Naše zistenia replikovali to, čo sa zistilo u ľudí a vínnych mušiek. Kontrolovaným izolovaným spôsobom sme dokázali potvrdiť úlohu prenatálneho vystavenia ovocia pri kognitívnom vývoji novorodencov. Považujeme to za obzvlášť cenné informácie pre tehotné matky, pretože to ponúka nefarmakologický, dietetický zásah na podporu rozvoja mozgu dojčiat.“
Posledná štúdia sa uskutočnila na potkanoch. Výsledky ukázali, že tehotné potkany kŕmené ovocnou šťavou mali potomkov s lepšími pamäťovými schopnosťami.
Prvá autorka štúdie Rachel Ward-Flanaganová uviedla:
„Naše výsledky ukazujú, že existuje výrazný kognitívny prínos pre potomkov matiek, ktoré počas tehotenstva prijímajú viac ovocia. Myšlienka, že výživa môže mať vplyv aj na duševné zdravie a kogníciu, začala získavať pozornosť len nedávno. Ľudia chcú mať možnosť dať svojim deťom najlepší možný štart do života a podľa našich zistení sa zdá, že strava obohatená o ovocie je možným spôsobom. “

Štúdia šokovala: Takto reálne vplýva kanabis na rakovinu
Výskumníci sa pozreli na účinky marihuany na rozvoj rakoviny hrubého čreva.

Priznanie lekára: Pri tomto vitamíne som sa mýlil, odhalili to krvné testy
Napriek zdravej strave mal lekár vážny deficit a vyzval ostatných, aby si nechali urobiť testy na hladinu tohto vitamínu.

Prečo vakcíny fungujú najlepšie pri aplikovaní do tej istej ruky?
Očkovanie a aplikovanie posilňujúcich dávok do tej istej ruky má svoje výhody.

Táto korenina môže ovplyvniť účinok liekov, varujú lekári
Podľa výskumu korenina, ktorá sa pridáva aj do nápojov, ovplyvňuje pôsobenie liekov v tele.

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou
Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.