• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
17°Bratislava

12 spôsobov, ako si za minútu zlepšiť zdravie

  • 18:15 17.07.2017
  • Svet
12 spôsobov, ako si za minútu zlepšiť zdravie

V dnešnej uponáhľanej dobe máme málokedy čas myslieť sami na seba a svoje zdravie. Skúste si však venovať aspoň jedinú minútu z dňa a uvidíte, že sa budete cítiť lepšie.

Na vykonanie týchto 12 trikov vôbec nepotrebujete množstvo času. Chce to len zmeniť každodennú rutinu a venovať sa sami sebe o minútu dlhšie. Nebudete pritom potrebovať žiadne špeciálne potreby a nebude vás to stáť ani toľko námahy.

1 Natrite si ochranný faktor na uši

Melanóm, ktorý vznikne na uchu, je oveľa agresívnejší ako ten, ktorý má pôvod na inej časti tela. Hoci obvykle nie je smrteľný, môže vážne poškodiť nervy a svaly. Natrite si preto krém na opaľovanie aj na uši.

2 Pripravte si smoothie

Ovocná alebo zeleninová dobrota chutí v každom ročnom období. Ingrediencie tohto nápoja vám môžu pomôcť zásobiť sa dennou dávkou vitamínov. Odborníci odporúčajú pridať do každého pohára aj kurkumu alebo koriandrový olej, ktorý je výborným pomocníkom pri trávení.

3 Začnite pracovať na vašich snoch

Položte si otázku „Aký malý krok ma môže priviesť k uskutočneniu môjho veľkého sna?“ Či už ide o chudnutie, o nájdenie novej práce alebo o návštevu niektorej krajiny, vždy pomôže, keď si k splneniu svojich snov vypracujete plán pozostávajúci z malých krokov. Vďaka tomu budete v živote šťastnejší.

4 Používajte zubnú niť

Ak sa musíte premáhať aj pri každodennom čistení zubov, pravdepodobne to pre vás nebude jednoduchý krok. No používaním zubnej nite (alebo čoraz populánejších medzizubných kefiek) v spojení s pravidelným čistením zubov si pomáhate ku zdraviu zubov a ďasien.

Nezabúdajte tiež na preventívne prehliadky u zubára!

5 Počkajte

Predtým, ako sa vyberiete ku chladničke s cieľom dojesť čokoládový koláč alebo si uchmatnúť balík čipsov, počkajte aspoň 25 sekúnd. Podľa odborníkov je to dosť dlho na to, aby ste si premysleli, akou zdravou alternatívou by ste mohli tieto dobroty nahradiť. Namiesto čipsov si nakúpte napríklad zdravé oriešky a sladkosti pokojne vymeňte za balenie kvalitnej horkej čokolády.

6 Planking

Určite ste už počuli o tejto fitness technike, ktorá pomáha spevniť svalstvo celého tela. Vďaka plankingu si posilníte zdravie najmä v oblasti brucha a chrbta. Každý deň môžete tomuto cviku venovať aspoň 20 sekúnd.

7 Ponaťahujte sa

Obzvlášť ak máte jeden zo stresujúcich dní. Strečingom dokážete uvoľniť stres z tých oblastí tela, kde sa najviac zdržiava. Zamerajte sa najmä na ramená a chrbát.

8 Kontrolujte svoj moč a stolicu

Zakaždým, keď idete na záchod, by ste sa mali pozrieť do toaletnej misy. Váš moč a stolica vám totiž dokážu veľa prezradiť o zdraví. Tmavý moč napríklad znamená, že pijete málo vody. Príliš tvrdá stolica zas môže naznačovať zápchu.

9 Seďte rovno

Vzpriamené sedenie nie je liekom len pre chrbticu, ale aj pre psychiku. Podľa lekárov z USA pomáha vzpriamená póza mozgovej aktivite, no asistuje aj pri prekonávaní depresie.

10 Vymeňte si utierky

V neupratanej kuchyni možno nájsť viacero pôvodcov baktérií, no nič nepríde do kontaktu s naším jedlom bližšie, ako kuchynské utierky a riad, ktorý nimi utierame. Až 90% kuchynských utierok obsahuje koliformné baktérie, ktoré sa nachádzajú aj v stolici. Okrem toho na nás v špinavých utierkach číha aj nebezpečná E-coli. Utierky by sme tak mali meniť každý deň.

Zdroj: Info.sk, DP, time.com, Foto: Pexels
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Toto dochucovadlo zvyšuje riziko rakoviny žalúdka o takmer 40%

Toto dochucovadlo zvyšuje riziko rakoviny žalúdka o takmer 40%

VČERA - 19:42Zdravie

Dochucovanie jedál môže mať za následok vyššiu pravdepodobnosť rakoviny.

Zázračné kolagény a vitamíny alebo strata peňazí? Tieto doplnky užívate zbytočne

Zázračné kolagény a vitamíny alebo strata peňazí? Tieto doplnky užívate zbytočne

19:33 17.05.2024Zdravie

Niektoré doplnky stravy skutočne pomáhajú zdraviu, iné sú len stratou peňazí.

Video: Takto sa škvrna na koži dokáže zmeniť na melanóm. Na tieto znaky si dávajte pozor

Video: Takto sa škvrna na koži dokáže zmeniť na melanóm. Na tieto znaky si dávajte pozor

20:07 16.05.2024Zdravie

Zábery ukazujú vývoj nebezpečného melanómu kože.

Grapefruit je zdravý, ale nie pre každého. Títo ľudia by sa mu mali vyhnúť

Grapefruit je zdravý, ale nie pre každého. Títo ľudia by sa mu mali vyhnúť

7:52 16.05.2024Zdravie

Citrus nabitý antioxidantmi môže niektorým ľuďom uškodiť.

Ako rozpoznať rakovinu žlčových ciest: Tieto príznaky si mnohí zamieňajú za bežné tráviace problémy

Ako rozpoznať rakovinu žlčových ciest: Tieto príznaky si mnohí zamieňajú za bežné tráviace problémy

21:23 13.05.2024Zdravie

Rakovina žlčových ciest je jednou z najzákernejších foriem rakoviny.