Citrónovo-kokosový puding, ktorý lieči bolesti kĺbov a dokáže znížiť zlý cholesterol

Tento ľahký citrónový puding bez laktózy nielenže chutí skvele, ale je tiež dobrý pre vaše zdravie.
Tento puding obsahuje kokos, citrón, med, perfektné zložky pre váš imunitný systém najmä v chladnom počasí a chrípkovej sezóne. Má nízky obsah cukru a vysoký obsah kolagénnych bielkovín, ktoré pomáhajú zlepšiť vašu pleť, vlasy, nechty, kĺby a črevný epitel.
Citrónovo-kokosový puding
Recept č. 1
Zloženie:
- 2 šálky kokosu
- Pol lyžičky citrónového extraktu
- 1 čajová lyžička vanilky
- Pol lyžičky mandľového extraktu
- 1 a pol lyžice citrónovej šťavy
- 2 kvapky stévie
- Pol lyžičky medu
- 1 štipka morskej soli
- 1 šálka vody
- 1 šálka kociek ľadu
Postup:
- Všetky prísady okrem ľadu dajte do vysokorýchlostného mixéra a rozmixujte zmes do hladka.
- Doslaďte, pridajte ľad a znovu rozmixujte.
- Podávame v malých miskách a ozdobíme citrónovou kôrou.
Recept č. 2
Zloženie:
- Pol šálky citrónovej šťavy
- 3 lyžice želatíny (alebo 3 lyžice agar agar prášku alebo vločiek)
- 2 šálky kokosového mlieka (v plechovke)
- ¼ lyžičky vanilkového extraktu
- Stevia podľa chuti
Postup:
- Dajte pol šálky vody do misky a nasypte želatínu. Nechajte tak niekoľko minút.
- Citrónovú šťavu, kokosové mlieko a vanilku zmiešajte v miske.
- Želatínovú zmes zahrejte na nízkej teplote iba dokým sa nerozpustí.
- Keď sa želatína rozpustí, odstráňte ju z tepla a pridajte med alebo steviu. Potom okamžite primiešajte kokosovú zmes. Po vychladnutí môžete podávať.
Zdravotné výhody týchto zložiek
Kokos
Kokosové mlieko poskytuje veľkú dávku protizápalových triglyceridov so stredne dlhým reťazcom (MCT), ktoré sú ľahko metabolizované v ľudskom tele a pomáhajú spaľovať tuky.
Čítajte: Kokos a jeho účinky na vaše zdravie
Citrón
Jeho vysoký obsah vitamínu C je jedným z dôvodov, prečo by ste ho mali jesť každý deň. Tiež obsahuje antioxidanty, ako sú flavonoidy, ktoré pomáhajú bojovať proti ochoreniam srdca, rakovine a zápalu.
Čítajte: Citróny: Čo všetko v sebe ukrývajú?
Med
Med ponúka viac zdravotných výhod, než si dokážete predstaviť. Pomáha znížiť riziko rakoviny hrubého čreva a môže znížiť zlý cholesterol.
Čítajte: Ako rozpoznať kvalitný med?
Stevia
Stevia je neuveriteľne sladká, viac ako 250-krát sladšia než cukor! Avšak, nemá za následok zvýšenie hladiny cukru v krvi, je bezpečnejšia a bez kalórií. Stevia reguluje hladinu cukru v krvi, krvný tlak a podporuje zdržanie zdravej váhy.

Farmaceutka varuje: Tento bežný liek môže zvyšovať riziko demencie
Bežný liek na alergiu môže zvyšovať riziko vážneho ochorenia.

Štúdia šokovala: Takto reálne vplýva kanabis na rakovinu
Výskumníci sa pozreli na účinky marihuany na rozvoj rakoviny hrubého čreva.

Priznanie lekára: Pri tomto vitamíne som sa mýlil, odhalili to krvné testy
Napriek zdravej strave mal lekár vážny deficit a vyzval ostatných, aby si nechali urobiť testy na hladinu tohto vitamínu.

Prečo vakcíny fungujú najlepšie pri aplikovaní do tej istej ruky?
Očkovanie a aplikovanie posilňujúcich dávok do tej istej ruky má svoje výhody.

Táto korenina môže ovplyvniť účinok liekov, varujú lekári
Podľa výskumu korenina, ktorá sa pridáva aj do nápojov, ovplyvňuje pôsobenie liekov v tele.