Avokádový puding, ktorý zrýchľuje metabolizmus a bojuje s chorobami
Prinášame vám recept na puding, ktorý nielenže môžete zjesť bez výčitiek, ale tiež prospieva vášmu zdraviu.
Avokádo je naozaj úžasné super-jedlo z mnohých dôvodov. Štúdie zistili, že pridanie čerstvého avokáda k vášmu obedu alebo olovrantu má vplyv na inzulín, hladinu cukru v krvi, pocit plnosti a príjem potravy po zvyšok dňa. Tiež znižuje riziko rakoviny, poškodenia pečene a neodstatku vitamínu K.
Rovnováha hormónov
Avokádo obsahuje vysoké množstvo antioxidantu glutatiónu. Má vyšší obsah vlákniny ako jablká, a tým podporuje vylučovanie toxínov. Výskum ukázal, že keď ženy konzumujú jedno avokádo týždenne, dochádza k lepšej hormonálnej rovnováhe a zníženiu rizika rakoviny krčka maternice.
Čítajte: Avokádom proti cukrovke, rakovine a ďalším chorobám
Avokádo pre váš mozog
Omega-3 mastné kyseliny ako aj vitamín E v avokáde a pomáhajú zastaviť rozvoj Alzheimerovej choroby a dokonca ju vo veľmi skorom štádiu zvrátiť.
Prevencia rakoviny
Existujú len obmedzené dôkazy, že avokádo môže byť prospešné v prevencii rakoviny. Jedna štúdia ukázala, že môže pomôcť znížiť vedľajšie účinky chemoterapie na lymfocyty. Bolo tiež preukázané, že inhibuje rast buniek rakoviny prostaty.
Pozrite si video: Ako spoznáte, že avokádo je zrelé?
Zvýšenie metabolizmu
Avokáda sú bohaté na mononenasýtené tuky, vitamíny B, bielkoviny, vlákninu a chróm. Sú tiež alkalické a pôsobia ako prevencia stresu. Obsahujú zdravé tuky, ktoré pomáhajú udržať pocit sýtosti. Podporujú váš metabolizmus, aby fungoval rýchlo po celý deň
Čítajte: Ovocie, ktoré pomáha chudnúť: Avokádo
Najlepší spôsob, ako jesť avokádo
Tento čokoládový puding z avokáda je hriešne dobrý, no je bez lepku a bez pridaného cukru. Je vyrobený zo surového kakaového prášku, ktorý je bohatý na antioxidanty, a je dobrým zdrojom vlákniny a horčíka. Dobré tuky v avokáde majú dlhý zoznam zdravotných výhod, ktoré pomáhajú vášmu srdcu, očiam, koži, tráveniu a krvnému tlaku.
Čokoládový avokádový puding
ZLOŽENIE (6 porcií)
- 2 avokáda, olúpané a nakrájané
- ½ šálky nesladeného kakaového prášku
- ¼ šálky medu
- 2 lyžice gréckeho jogurtu
- ½ šálky mandľového mlieka
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- Štipka morskej soli
POSTUP
- Dajte všetky prísady do mixéra alebo kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
- Dajte do chladničky po dobu 30 minút.
- Podávame s čerstvým ovocím prípadne so šľahačkou.
Toto dochucovadlo zvyšuje riziko rakoviny žalúdka o takmer 40%
Dochucovanie jedál môže mať za následok vyššiu pravdepodobnosť rakoviny.
Zázračné kolagény a vitamíny alebo strata peňazí? Tieto doplnky užívate zbytočne
Niektoré doplnky stravy skutočne pomáhajú zdraviu, iné sú len stratou peňazí.
Video: Takto sa škvrna na koži dokáže zmeniť na melanóm. Na tieto znaky si dávajte pozor
Zábery ukazujú vývoj nebezpečného melanómu kože.
Grapefruit je zdravý, ale nie pre každého. Títo ľudia by sa mu mali vyhnúť
Citrus nabitý antioxidantmi môže niektorým ľuďom uškodiť.
Ako rozpoznať rakovinu žlčových ciest: Tieto príznaky si mnohí zamieňajú za bežné tráviace problémy
Rakovina žlčových ciest je jednou z najzákernejších foriem rakoviny.