• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 1.5.2025Dnes je Sviatok práce
11°Bratislava

Ako si vyrobiť prírodný vápnik

  • 18:22 05.11.2015
  • Bratislava
Ako si vyrobiť prírodný vápnik

Prinášame vám recept, ako získať vápnik a horčík prírodnou cestou.

Vápnik a horčík potrebujeme pre rast a udržiavanie zdravého tela. No absorbcia týchto živín nie je tak jednoduchá. Väčšina minerálnych doplnkov stravy pochádza z anorganickej hmoty, ktorá nie je biologicky dostupná.

Čítajte: Vaječné škrupiny pre lepšie vstrebávanie vápnika

Doplnky vápnika a horčíka vám často môžu narobiť viac škody ako úžitku. Výsledkom môžu byť napríklad obličkové kamene. Vápnik síce môže zbaviť telo mnohých bežných zdravotných problémov, no zlý druh vápnika zaťažuje telo a môže spôsobiť artritídu a mnoho ďalších degeneratívnych chorôb. Skúste si preto vyrobiť vlastnú prírodnú dávku vápnika a horčíka.

Recept na citrónové vajce - najlepší prírodný doplnok vápnika

  1. Opatrne položte celé, čisté, tepelne neupravené bio vajce do sklenenej nádoby. Koľko vajec použijete, je len na vás, ale citrónová šťava potrebuje pokryť vajcia.
  2. Zalejte vajcia čerstvo vylisovanou citrónovou šťavou.
  3. Nádobu voľne prikryte a umiestnite do chladničky. Niekoľkokrát počas dňa veľmi jemne pretrepte kvapalinu v nádobe. Vzhľadom k tomu, že citrónová šťava bude vyťahovať vápnik zo škrupín, začnú sa okolo vajec objavovať bulblinky.
  4. Približne o 44 až 48 hodín neskôr, keď sa prestanú tvoriť bublinky, opatrne odstráňte vajcia z nádoby. Dajte si pozor, aby ste nenarušili membránu, aby sa vajcia nerozliali. Nádobu pevne uzavrite a tekutinu pretrepte. Teraz máte citrónové vajce. Môžete ho piť priamo, alebo vmiešať do smoothies. Môže byť tiež použité pre recepty s citrónovou šťavou. Užívajte jednu až dve lyžice denne, maximálne šesť, keď potrebujete akútne dodať vápnik.

Čítajte: Varovné signály nedostatku horčíka

Škrupina stredne veľkého vajca obsahuje približne 750 až 800 miligramov vápnika plus ďalšie stopové prvky, ako je horčík, bór, meď, železo, mangán, molybdén, síra, kremík, zinok, (spolu až 27 prvkov). Zloženie vaječnej škrupiny je veľmi podobné našim kostiam a zubom.

Zdroj: info.sk, TM, organiclifestylemagazine.com, naturalnews.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou

20:06 27.04.2025Zdravie

Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku

19:43 26.04.2025Zdravie

Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?

6:53 26.04.2025Zdravie

Hoci sa kuracie mäso považuje za zdravšiu alternatívu červeného mäsa, podľa vedcov to s jeho konzumáciou netreba preháňať.

Tieto zdravé jedlá škodia zubom

Tieto zdravé jedlá škodia zubom

7:29 22.04.2025Zdravie

Celkovému zdraviu síce neuškodia, no zubári vás za ne nepochvália.

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite

20:55 20.04.2025Zdravie

Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.