Vynikajúce polievky na chrípku a prechladnutie

Odožeňte chrípku a prechladnutie s týmito dvoma receptami na chutné a liečivé polievky.
Teplé jedlá nás nielenže zasýtia, ale tiež pomáhajú bojovať proti prechladnutiu a chrípke. Je potrebné iba nájsť recepty, ktoré budete vy a vaša rodina milovať a majú dostatočnú anti-bakteriálnu a protivírusovú aktivitu, aby skutočne odvrátili infekcie.
V tomto duchu vám prinášame dva recepty na polievky, ktoré vás zahrejú, bojujú proti infekcii a sú tak ľahké a chutné.
Kari tekvicová polievka
Foto: zarzamora/Shutterstock.com
Táto vynikajúca polievka poskytuje chuť tekvice a kombinuje ju so zdravou zeleninou a korením, ktoré vás zahreje. Má vysoký obsah vitamínu C a má antibakteriálne a protivírusové vlastnosti. Urobte jej veľký hrniec, pretože sa minie veľmi rýchlo!
Ingrediencie
- 1 stredne veľká tekvica muškátová
- 3 lyžice kokosového oleja
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 2 lyžičky mletého čerstvého koreňa zázvoru
- 1 polievková lyžica kari
- 1 lyžička morskej soli
- 1 liter kuracieho vývaru
- 2 zrelé hrušky, olúpané a nakrájané na kocky
- 100ml kokosového mlieka
Postup
- Predhrejte rúru na 190 ° C
- Rozreže tekvicu pozdĺžne na polovicu, zbavte sa semien a membrány.
- Umiestnite polovičky tekvice rozrezanou stranou dole na pripravený plech.
- Pečte v rúre, kým nebudú veľmi mäkké, asi 45 minút.
- Vyberte dužinu z kôry a na chvíľu odložte.
- Roztopte kokosový olej vo veľkom hrnci na strednom plameni.
- Pridajte cibuľu, cesnak, zázvor, karí a soľ.
- Varte a miešajte, kým nebude cibuľa mäkká, asi 10 minút.
- Nalejte kurací vývar do hrnca a priveďte k varu.
- Vmiešajte hrušky a dužinu tekvice a duste, kým nebudú hrušky veľmi mäkké, asi 30 minút.
- Nalejte polievku do mixéra, ale iba do polovice a opatrne spustite mixér. Postupne rozmixujte celú polievku do hladka.
- Vráťte polievku do hrnca, pridajte kokosové mlieko a ohrejte v prípade potreby.
Tekvicovo-zázvorová polievka
Foto: nblx/Shutterstock.com
Táto polievka vám dodá vitamín C, karotén a účinne bojuje proti vírusom a bakteriálnym infekciám. Ak máte radi korenisté polievky, bude to trefa do čierneho!
Ingrediencie
- 1-2 lyžice extra panenského kokosového oleja
- 1 tekvica muškátová, bez kože a nasekaná
- 2 stredné mrkvy, nasekané
- 2 stredné cibule, nakrájané
- 2 stonkové zelery, nasekané
- 3 strúčiky cesnaku, mleté
- Veľký kus koreňa zázvoru (7cm dlhý)
- Filtrovaná voda
- Morská soľ podľa chuti
Postup
- Opražte mrkvu, cibuľu, zeler a cesnak na kokosovom oleji.
- Pridajte tekvicu a zázvor.
- Zalejte vodou.
- Varte po dobu 30 minút.
- Rozmixujte a pridajte vodu na požadovanú konzistenciu.
- Pridajte morskú soľ a duste ďalších 10 minút.

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou
Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku
Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?
Hoci sa kuracie mäso považuje za zdravšiu alternatívu červeného mäsa, podľa vedcov to s jeho konzumáciou netreba preháňať.

Tieto zdravé jedlá škodia zubom
Celkovému zdraviu síce neuškodia, no zubári vás za ne nepochvália.

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite
Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.