9 potravín, ktoré by ste mali kupovať v bio kvalite

Potraviny, ktoré v dnešnej dobe kupujeme v obchode, môžu byť plné nebezpečných pesticídov a hormónov, ktoré môžu zničiť zdravie človeka. Tieto škodlivé prvky vedú k rastúcemu počtu neliečiteľných ochorení.
Biopotraviny môžu stáť trochu viac, než obvyklé potraviny v obchode, ale aspoň budete mať istotu, že do vášho tela putuje zdravé jedlo.
Tu je top deväť potravín, do ktorých sa oplatí investovať každý cent navyše:
Jablká
98% jabĺk na trhu má na povrchu zvyšky pesticídov. Majú stopy umelých hnojív spolu so zvieracími antibiotikami, ktoré sú škodlivé pre ľudí.
Losos
Losos žijúci v divočine je drahší ako losos, ktorý bol chovaný v zajatí, no ten je plný antibiotík. Kupujte si lososa, ktorý bol chytený v divočine a následne zamrazený, alebo hľadajte lososa z divokého odchytu v konzerve.
Mlieko
Využitie rastových hormónov u kráv, aby produkovali viac mlieka, spôsobuje to, že mlieko je čoraz menej zdravé. V American Cancer Society dokonca prebiehali debaty o tom, či také mlieko nespôsobuje rakovinu. Preto skúste nájsť spoľahlivý obchod, ktorý predáva poctivé mlieko bez hormónov.
Mleté hovädzie mäso
Mleté hovädzie mäso je väčšinou plnené mastnými zvyškami, zahrieva sa a opracováva rôznymi chemickými látkami. Ak chcete nájsť bio hovädzie mäso, stretnite sa s miestnym chovateľom, alebo navštevujte trhy a mäsiarstva, ktoré predávajú bio hovädzie mäso. Kúpite si kúsky mäsa a môžete si ho namlieť, aby ste sa vyhli zdravotným rizikám.
Broskyne
Podľa výskumu Environmental Working Group bolo v broskyniach nájdených viac ako päťdesiat sedem chemikálií z rôznych pesticídov. To je oveľa viac, než v akejkoľvek inej potravine na trhu.
Kurča
Kurčatá z bio chovu sú menej náchylné na šírenie salmonely v mäse. Varenie kurčaťa môže znížiť vaše šance na získanie salmonely, ale výber mäsa z bio chovu znižuje riziko do značnej miery.
Jahody a čučoriedky
Bobule sú citlivé na uchovávanie a prepravu, pretože nemajú tuhý vonkajší obal alebo kožu na ich ochranu. Sú náchylnejšie ku škodcom, a preto pesticídy sú často riešením.
Paradajky v konzerve
Konzervované paradajky môžu obsahovať prvok, ktorý narúša endokrinný systém, zvaný bisfenol-A alebo BPA. BPA je spájaný so zdravotnými rizikami u tehotných žien a s chorobami, ako je cukrovka a srdcové problémy.
Zeler
Podľa Environmental Working Group, väčšina zeleru v obchodoch je ošetrovaná viacerými pesticídmi. Uistite sa, že si nájdete spoľahlivý zdroj pre kúpu zelerov bez pesticídov.

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou
Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku
Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?
Hoci sa kuracie mäso považuje za zdravšiu alternatívu červeného mäsa, podľa vedcov to s jeho konzumáciou netreba preháňať.

Tieto zdravé jedlá škodia zubom
Celkovému zdraviu síce neuškodia, no zubári vás za ne nepochvália.

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite
Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.