• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
24°Bratislava

Najbláznivejšie druhy zmrzliny na svete

  • 19:04 17.07.2015
  • Bratislava
Najbláznivejšie druhy zmrzliny na svete

V niektorých kútoch sveta môžete ochutnať zmrzlinu so skutočne zaujímavou príchuťou.

Kým u nás si vychutnávame ovocné, čokoládové alebo iné tradičné príchute, v zahraničí sa s príchuťami zmrzliny poriadne experimentuje. Prečítajte si, aké sú najbláznivejšie druhy vo svete a kde ich môžete nájsť.

  • Surové konské mäso

S touto podivnou príchuťou prišlo na trh Japonsko, konkrétne si túto zmrzlinu môžete dať v Ice Cream City v Tokiu. Podľa ľudí, ktorí ju ochutnali, má zvláštnu sladkastú chuť.

  • Príchuť mora

Tu môžete zarátať ďalšie japonské špeciality, napríklad ustricovú, chobotnicovú alebo medúzovú zmrzlinu. Najmä pri medúzovej si ale priplatíte – jedna porcia stojí okolo 200 dolárov.

  • Foie gras

Husacia alebo kačacia pečeň patrí medzi francúzske delikatesy. Jeden veľmi hrdý Francúz - Philippe Faur pretvoril túto pochúťku do zmrzlinovej podoby. Podľa jeho slov mu trvalo štyri mesiace, kým dosiahol tú správnu chuť.

  • Durian

Ďalšia exotická pochúťka, ktorú obľubujú najmä Ázijci. Pre tých, ktorí sa s týmto plodom ešte nestretli máme varovanie – durian neskutočne silno zapácha a chutí ako cesnak zmiešaný s cibuľou, mandľami a vanilkou. Túto zmrzlinu nájdete v ázijských krajinách, na Filipínach ale aj v New Yorku.

  • Špagetová so syrom

Jedna zo špecialít Venezuely. Jej hlavná chuť je syrová, pričom ju zdobia malé kúsky špagiet. Na vrch takejto zmrzliny sa nedáva toping, ale kečup.

  • Z hada Mamushi

Mamushi je jeden z najviac jedovatých hadov v Japonsku. Väčšina ľudí by ho nikdy nechcela ani stretnúť, nieto jesť. Napriek tomu sa ale našlo zopár nadšencov, ktorí z neho vytvorili zmrzlinu. Nájdete ju v Tokiu.

  • Cikádová zmrzlina

Na tej si môžete pochutnať v Kolumbii. Cikády sú počas procesu jej výroby namáčané do hnedého cukru a mliečnej čokolády, potom sa zmiešajú s vanilkovou zmrzlinou. Podľa ľudí, ktorí ju ochutnali pripomína jej chuť arašidové maslo.

Čítajte: Večne studené končatiny – prečo nám tuhne krv v žilách?

Medzi ďalšie čudné príchute môžeme zaradiť aj viagrovú príchuť, ktorú ponúkajú vo Venezuele, haggisovú, ktorú môžete ochutnať v Londýne a zmrzlinu s príchuťou soli a „salepu“ - čo miestni v Turecku prekladajú doslova ako líščie semenníky. Mali by ste odvahu vyskúšať niektorú z týchto bláznivých príchutí?

  • Zmrzlina pre psy

Zdá sa, že zmrzlina už nebude len pochúťkou pre ľudí. Anglická firma BillyandMargot ponúka zmrzlinu špeciálne pre našich štvornohých miláčikov. Tá je samozrejme iná zložením a aj príchuťami od tej ľudskej.

Zdroj: Info.sk, DK, smarttravel.com, mashable.com, travelandleisure.com, Foto: pixabay.
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

DNES - 6:43Zaujímavosti

Nutrične bohaté ovocie je potrebné skladovať v správnych podmienkach, inak sa rýchlo pokazí. Viete, aká teplota najviac vyhovuje banánom?

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

VČERA - 20:27Zaujímavosti

Zlodeji v obľúbených dovolenkových destináciách si obvykle vyberajú obete podľa troch indícií. Zistite, či ich sami nechtiac nelákate.

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

VČERA - 19:38Zaujímavosti

K potenciálnym nebezpečenstvám na cestách patrí nielen divá zver a bezohľadní vodiči. Veľakrát sa smrtiace nástrahy skrývajú aj v drobnostiach.

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

VČERA - 11:49Zaujímavosti

Ikonickú Spievajúcu fontánu na Hlavnej ulici v Košiciach po najväčšej obnove v jej 38-ročnej histórii opäť uviedli do prevádzky.

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

VČERA - 8:59Zaujímavosti

Séria tohtoročných podujatí na hrade Strečno odštartuje v nedeľu pripomenutím si 380. výročia úmrtia najznámejšej majiteľky hradu - Žofie Bosniakovej.