• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 30.4.2024Meniny má Anastázia
16°Bratislava

Tieto veci nikdy nezdieľajte na sociálnych sieťach

  • 18:16 21.04.2015
  • Bratislava
Tieto veci nikdy nezdieľajte na sociálnych sieťach

Najmä mladí ľudia využívajú sociálne siete prakticky od puberty až po dospelosť. Často si ale neuvedomujú, že veci, ktoré zdieľajú na internete, im neskôr môžu vážne poškodiť profesionálnu kariéru. Veľa zamestnávateľov totiž sleduje aj aktivity na sociálnych sieťach, než človeka prijmú do zamestnania. Na čo si dávať pozor pri zdieľaní? Čítajte v článku.

Fotky z divokých osláv

Nie je nič zlé na tom zdieľať raz za čas vkusnú fotografiu toho, ako ste si s priateľmi vyrazili von. Ak je ale váš profil preplnený fotkami divokých osláv a k tomu na nich pravidelne držíte v ruke pivo, vášmu potenciálnemu zamestnávateľovi sa to páčiť nebude.

Nesťažujte sa na svoju súčasnú prácu

Vyhnite sa pridávaniu statusov o tom, ako sa v práci nudíte, že máte neschopného šéfa alebo nepríjemných kolegov (aj keby to bola pravda). Ľudí, ktorí sa takto prezentujú, zamestnávatelia nebudú chcieť prijať. Ako ich zamestnanec by ste takýmito vyhláseniami mohli poškodiť firemný imidž u verejnosti.

Priveľa osobných informácií

Medzi vašim osobným a virtuálnym životom by mala byť hrubá deliaca čiara. Zdieľať to, s kým ste vo vzťahu, aká je vaša presná adresa a čo vás práve dnes trápi, nie je najvhodnejšie vo virtuálnom svete.

Pozor na kontroverzné komentáre

Je v poriadku vyjadriť svoj názor, ale povedzme si úprimne - internetové diskusie sú úrodnou pôdou pre hádky a človek často stráca kontrolu nad svojim slovníkom. Najmä ak ide o kontroverzné témy ako náboženstvo alebo politiku, mali by ste sa zdržať emotívneho komentovania. Aj toto je vaša forma sebaprezentácie a tá by mala ostať profesionálna.

Negativista

Ak vaše kontá využívate na psychohygienu, teda chodíte sa tam posťažovať, vysielate o sebe do sveta veľmi negatívny obraz. Všeobecne sa na internete snažte vystupovať bez emócií a s chladnou hlavou.

Náznaky nelegálnej činnosti

Aj keď sa to zdá do očí bijúce, stále sa nájdu ľudia, ktorí na toto pravidlo zabúdajú. A to môže ísť o úplne nevinné informácie, ako že ste si stiahli film alebo hru. Držte sa toho, že na sociálnych sieťach nezdieľajte nič, čo by ste nepovedali polícii.

Medzi ďalšie veci, ktoré by ste nemali zdieľať na internete patria napríklad fotografie vašich detí alebo fotografie s erotickým podtónom, PIN kódy, telefónne čísla a adresy a dátumy narodenia.

Zdroj: Info.sk, DK, harpersbazaar.com, hongkiat.com, Foto:
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako správne polievať svoju záhradu: Takto si ušetríte vodu aj námahu

Ako správne polievať svoju záhradu: Takto si ušetríte vodu aj námahu

VČERA - 20:02Zaujímavosti

Ak dodržíte tieto rady, pri polievaní svojej záhrady ušetríte nielen čas, ale aj peniaze.

Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

VČERA - 6:43Zaujímavosti

Nutrične bohaté ovocie je potrebné skladovať v správnych podmienkach, inak sa rýchlo pokazí. Viete, aká teplota najviac vyhovuje banánom?

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

20:27 28.04.2024Zaujímavosti

Zlodeji v obľúbených dovolenkových destináciách si obvykle vyberajú obete podľa troch indícií. Zistite, či ich sami nechtiac nelákate.

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

19:38 28.04.2024Zaujímavosti

K potenciálnym nebezpečenstvám na cestách patrí nielen divá zver a bezohľadní vodiči. Veľakrát sa smrtiace nástrahy skrývajú aj v drobnostiach.

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

11:49 28.04.2024Zaujímavosti

Ikonickú Spievajúcu fontánu na Hlavnej ulici v Košiciach po najväčšej obnove v jej 38-ročnej histórii opäť uviedli do prevádzky.