• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

6 tajomstiev flirtovania. Muži chápu ženské signály inak!

  • 19:30 07.01.2015
  • BRATISLAVA
6 tajomstiev flirtovania. Muži chápu ženské signály inak!

Flirtovanie je umenie. Schopnosť vedieť flirtovať môže byť oveľa dôležitejšia a účinnejšia pri lákaní partnera než náš vzhľad. Charizma, úsmev, pohľad to všetko môže byť silným nástrojom získavania náklonnosti.

Metódy flirtovania rozhodne nie sú len vecou single ľudí stále hľadajúcich toho pravého, prípadne tých, ktorí chcú len tak pre zábavu pritiahnuť pozornosť.

Na flirtovanie by sme nemali zanevrieť ani vo vzťahu. Je úžasným korením zabehnutých koľají. Tak čítajte, čo by ste o ňom mali vedieť!

Vzrušujúce video: Neznámi ľudia nahí v posteli

Človek, ktorý si na verejnosti získa najviac pozornosti nemusí byť práve najatraktívnejší z davu, no so správnymi flirtovacími technikami má vyhraté aj keď nemá tvár a telo ako z módneho magazínu.

1. Druhy flirtovania

Vedeli ste, že existuje celkom päť druhov flirtovania? Univerzita v Kansase ich ich vymedzila na tradičné, fyzické, úprimné, hravé a zdvorilé. Kým 25% flirtovacích zámerov spadá do kategórie hravých, 30% všetkých flirtov je podľa odborníkov úprimných.

2. Sila červenej - ženská zbraň

Ak červená znamená "stop", vo flirtovaní je to presný opak. Či už zvolíte červené pery, šaty alebo čokoľvek iné, táto farba púta pozornosť a je symbolom vášne. Podľa výskumov robí červená zo ženy oveľa príťažlivejšiu.

Čítajte: Ženy sa dožívajú vyššieho veku. Prečo je to tak?

3. Očný kontakt

Očný kontakt je ten správny nástroj, ktorý z vás dokáže urobiť atraktívnejšieho človeka. Štúdie naznačujú, že flirtovanie očami s cudzincom môže vyvolať skutočné pocity vášne.

Vedeli ste, že sa na človeka musíte pozrieť trikrát na dve až tri sekundy, aby pochopil, že ide o flirt? Pozor však na "prekukanie". Ak sa pozeráte príliš, ide podľa Výskumného centra sociálnych problémov o najčastejšiu chybu, ktorej sa ľudia pri tejto činnosti dopúšťajú.

Čítajte: Overené a potvrdené: Muži sú najväčší klamári

Pri očiach ešte zostaneme. Austrálski vedci zistili, že ak bude žena hľadieť na muža s hlavou mierne sklonenou s očami dohora, vzbudí tak oveľa ženskejší"look" s väčšou iskrou. Mužov to údajne priťahuje.

4. Hlas vás prezradí

Váš hlas dokáže vo flirtovaní buď všetko pokaziť alebo naopak ešte viac pritiahnuť záujem a očariť. Nejde pritom len o jeho tón a zafarbenie. Bolo dokázané, že väčšina žien má tendenciu hovoriť rýchlo a plynulo ak sú očarené a naopak rozpačito, ak veľmi nadšené nie sú. Nežnejšie pohlavie má v tomto atribúte značnú výhodu. V porovnaní s mužmi dokážu s hlasom viac manipulovať.

Čítajte: Prečo myslia ženy inak než muži?

5. Flirtovanie prospieva zdraviu

Štúdie dokazujú, že ľudia, ktorí flirtujú, majú viac bielych krviniek v tele, ktoré sú potrebné pre imunitu a celkové zdravie.

6. Ženy vs. muži

Podľa lektorky kurzov flirtovania, Niny Deisslerovej, sú ženy vo flirtovaní oveľa aktívnejšie. Až dve tretiny pokusov o nadviazanie kontaktov pochádza od žien, aj keď muži tvrdia, že iniciatíva pochádzala od nich.

"Väčšina mužov nie je bohužiaľ dobrá v rozoznávaní a dekódovaní ženských signálov. Až keď si ako žena myslíte, že ste sa práve zachovala príliš nápadne, tak ide presne o moment, kedy si muž všimne, že by ste možno mali záujem", píše vo svojej knihe "Ako flirtovať".

Čítajte: Ženy vs. muži: Unavenejšie, no výkonnejšie!

Zdroj: Info.sk, BD, yourtango.com, oddee.com Foto: Freeimages
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Dievčatko tvrdilo, že v jej izbe žijú príšery. Kamera odhalila za stenou niečo neuveriteľné

Dievčatko tvrdilo, že v jej izbe žijú príšery. Kamera odhalila za stenou niečo neuveriteľné

VČERA - 22:11Zaujímavosti

Trojročné dieťa povedalo rodičom, že za stenou v jej izbe žijú príšery. Z toho, čo tam našli, ostali všetci v šoku.

Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

21:01 01.05.2024Zaujímavosti

Svadobné šaty si väčšina z nás kupuje raz za život. Pripravte sa na túto výnimočnú príležitosť vopred, aby vás nič neprekvapilo.

Pália vás ústa po použití ústnej vody? Toto je pravý dôvod

Pália vás ústa po použití ústnej vody? Toto je pravý dôvod

19:35 01.05.2024Zaujímavosti

Nezhoršujte svoju dentálnu hygienu nesprávnym používaním ústnej vody. Prečo v skutočnosti vzniká pálivý pocit?

Video: Čo sa stane s Teslou, keď ju prevediete cez automatickú autoumyváreň?

Video: Čo sa stane s Teslou, keď ju prevediete cez automatickú autoumyváreň?

18:41 01.05.2024Zaujímavosti

Spoločnosť Tesla vystríha majiteľov modelov áut Cybertruck pred umývaním v autoumyvárni. Čo sa stane, ak zákaz porušíte?

Snívalo sa vám, že ste podviedli partnera? Neurochirurg o tom, čo to znamená

Snívalo sa vám, že ste podviedli partnera? Neurochirurg o tom, čo to znamená

6:49 01.05.2024Zaujímavosti

Erotický sen s niekým, kto nie je váš partner, sa rýchlo môže premeniť na nočnú moru. Je to dôvod na obavy?