• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
10°Bratislava

Tipy, ako si užiť dovolenku na 100 %

  • 18:00 18.06.2014
  • BRATISLAVA
Tipy, ako si užiť dovolenku na 100 %

Tešíte sa na ňu celý rok a možno aj dlhšie. Nenechajte si ju pokaziť malichernosťami, ktoré za to nestoja a s úsmevom si užívajte každú sekundu! Máme pre vás menší návod ako premeniť vašu dovolenku na nezabudnuteľné chvíle.

Vo víre zmyslov

Nebojte sa experimentovať. Ste v cudzej krajine, obklopuje vás odlišná kultúra, vône, zvyky, hudba. Podriaďte sa všetkému a užívajte si. Dovolenka je predsa práve na to. Vyskúšajte mieste špeciality, vyberte sa na tradičný trh, naučte sa od domácich tancovať ich ľudový tanec, skúste surfovať, cvičiť jogu, choďte si zabehať popri rannému východu slnka nad morom. Ten pocit vo vás ostane aj po návrate domov.

Jedzte s rozumom

Či už pri samotnom cestovaní alebo priamo na dovolenke a výlete, spravte si desiatu! Zamedzíte tak náhlemu hladu, ušetríte peniaze, viete čo jete a navyše predídete nezdravým možnostiam rýchleho občerstvenia, ktoré striehnu na každom kroku. Chladnú hlavu zachovajte aj pri preplnených švédskych stoloch a all inclusive. Máte síce všetko v cene, no na tanier si nakladajte s rozumom. Nepotrebujete predsa zbytočné výčitky a ani nové faldíky po návrate domov. 

Zamračené? Žiadny problém!

Nebuďte leniví a nenechajte si ujsť ani čaro krajiny prostredníctvom miestnych pamiatok či prírody, nech už cestujete kamkoľvek. Riaďte sa heslom "Radšej raz vidieť ako stokrát počuť". Ak ste na mieste, kde toho na pozeranie veľa nie je, v horšom počasí sa vyberte na fakultatívny výlet alebo sa informujte u delegáta, vyšľapte si cestu na najbližší kopec, vyskúšajte inú pláž. Jednoducho nestagnujte stále na tých istých miestach a objavujte! 

Nové zážitky = spomienky navždy

Môžete vyskúšať i nový druh zábavy, adrenalínový šport, lovenie rýb, desivo vyzerajúci tobogán, plachtenie, splav rieky, využite možnosť potápania sa medzi farebnými koralmi, ak máte tú možnosť ich ešte vidieť v plnej kráse, alebo sa prihláste na hodiny surfovania. 

Sledujte video: Ako sa zbaliť na dovolenku?

Ak nie ste športovým nadšencom a pohyb vám nič nehovorí, určite sa nájde niečo aj pre vás. Naučte sa vyrábať tradičné výrobky, zájdite na masáž, spoznávate miestnu faunu, jednoducho popri oddychu zažívajte čo najviac to ide!  Ak každú dovolenku strávite prevaľovaním sa na pláži či nebodaj pri bazéne, po rokoch si nespomeniete na nič z krajiny, ktorú ste navštívili a neodnesiete si z nej okrem opálenej pokožky vôbec nič.  

Najdôležitejší bod: Čistá hlava!

Ale no tak! Internet povolený len na účely dovolenkového vyhľadávania neznámych miest a tipov! Práca? Rýchlo ju vypustite z hlavy inak si neoddýchnete! Najmä vaša myseľ musí na dovolenke relaxovať. Všetky problémy nechajte pekne-krásne za dverami vášho domu. Starajte sa jedine o to, akú večeru či drink si doprajete a či už ísť do vody alebo sa ešte chvíľu poopaľovať.  

Čítajte: Ako sa opáliť do hneda a zdravo?

Máte rodinu? Vypnite telefón a venujte sa jej! Žiadne hádky pre malichernosti, starosti, zodpovednosť. Zhlboka dýchajte a pokúste sa precítiť celé vaše „JA“! Ak sa vám to ani po pár dňoch nepodarí, skúste zájsť na uvoľňujúcu ájurvédsku masáž s aromatickými olejmi alebo na meditáciu.

Zdroj: BD, Info.sk, zahr., Foto: SXC
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

VČERA - 20:27Zaujímavosti

Zlodeji v obľúbených dovolenkových destináciách si obvykle vyberajú obete podľa troch indícií. Zistite, či ich sami nechtiac nelákate.

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

VČERA - 19:38Zaujímavosti

K potenciálnym nebezpečenstvám na cestách patrí nielen divá zver a bezohľadní vodiči. Veľakrát sa smrtiace nástrahy skrývajú aj v drobnostiach.

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

VČERA - 11:49Zaujímavosti

Ikonickú Spievajúcu fontánu na Hlavnej ulici v Košiciach po najväčšej obnove v jej 38-ročnej histórii opäť uviedli do prevádzky.

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

VČERA - 8:59Zaujímavosti

Séria tohtoročných podujatí na hrade Strečno odštartuje v nedeľu pripomenutím si 380. výročia úmrtia najznámejšej majiteľky hradu - Žofie Bosniakovej.

Nakladané reďkovky: Túto delikatesu si pripravíte behom chvíľky a vydrží vám dlho

Nakladané reďkovky: Túto delikatesu si pripravíte behom chvíľky a vydrží vám dlho

VČERA - 7:07Zaujímavosti

Tieto jemné plátky reďkoviek majú dokonalú octovú chuť s nádychom sladkosti vďaka pridaniu medu.