• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 14.5.2024Meniny má Bonifác
20°Bratislava

Nórky zlaté v tímšprinte, Slovenky nepostúpili do finále

  • 14:23 19.02.2014
  • ČERVENÁ POĽANA
Nórky zlaté v tímšprinte, Slovenky nepostúpili do finále

Olympijské zlato v tímšprinte žien klasickou technikou si v stredu v bežeckom komplexe Laura v Červenej Poľane vybojovali reprezentantky Nórska. Duo Ingvild Flugstad Ötsbergová - Marit Björgenová zvíťazilo s náskokom 9,09 s pred Fínkami Aino-Kaisou Saarinenovou a Kerttu Niskanenovou.

V dramatickom súboji bronz pre Švédsko vybojovala Stina Nilssonová pred Nemkou Denise Herrmannovou. Švédi získali už desiatu medailu zo súťaží bežcov na lyžiach na ZOH 2014. "Moje prvé olympijské hry, druhá medaila a prvá zlatá. Nemôžem tomu uveriť," uviedla v cieli členka víťazného nórskeho tímu Ingvild Flugstad Östbergová.

Skúsenejšia Marit Björgenová ju doplnila: "Nemyslela som si, že budeme bojovať o zlato, ale naši servismani odviedli výbornú prácu. Mala som perfektné lyže."

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť ----------> TU

Slovenky v zložení Alena Procházková - Daniela Kotschová si v tímšprinte nevybojovali postup do finále, kde sa predstavilo desať najrýchlejších dvojíc z dvoch semifinálových behov. Slovenské reprezentantky vo svojom semifinále obsadili posledné 7. miesto a v konečných výsledkoch im patrí 14. priečka zo šestnástich dvojíc, ktoré sa predstavili v pretekoch.

Súvisiace:

Slovenka Alena Procházková odchádza zo Soči nespokojná

Tímšprint sa bežal na 1,3 km dlhom okruhu, obe členky družstva sa striedali, pričom každá absolvovala svoj úsek trikrát. Slovenskú dvojicu rozbiehala Alena Procházková, po nej preberala štafetu Daniela Kotschová, ktorá na svojom úseku výraznejšie zaostala. "Dnes som sa na trati cítila dobre. Svoje úseky som celkom zvládla, myslím si, že sme trafili aj správne lyže a vosky, nemala som problém v stúpaniach ani klesaniach. Žiaľ, Danka na svojich úsekoch zaostala a ja som sa už nevedela dotiahnuť na najlepšie," povedala Alena Procházková pre RTVS. Daniela Kotschová ju krátko doplnila: "Robila som, čo som mohla, ale na viac to nešlo. Zistila som, že olympijské hry sú na mňa vysoká liga."

Tridsaťtriročná Nórka Björgenová rozšírila svoju olympijskú zbierku na deväť medailí (5-3-1) a ziskom piatej zlatej (druhej zo Soči) sa vyrovnala takým velikánom zimných hier, akými boli rýchlokorčuliari Claudia Pechsteinová, Bonnie Blairová, Eric Heiden a Clas Thunberg, či jej slávni predchodcovia z bielej stopy Larisa Lazutinová a Thomas Alsgaard.

Výsledky - beh na lyžiach:
Tímšprint žien klasicky (6x 1,3 km): 1. Nórsko (Ingvild Flugstad Östbergová, Marit Björgenová) 16:04,05 min, 2. Fínsko (Aino-Kaisa Saarinenová, Kerttu Niskanenová) +9,09, 3. Švédsko (Ida Ingemarsdotterová, Stina Nilssonová) +19,77, 4. Nemecko +20,92, 5. Poľsko +31,49, 6. Rusko +40,86, 7. Švajčiarsko +41,42, 8. USA +44,03,... Slovensko (Alena Procházková, Daniela Kotschová) nepostúpili zo semifinále do finále
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.