Liečba nafukovania pomocou sladkostí? Táto maškrta raz a navždy vyrieši váš problém
Pri nafukovaní treba väčšinou hľadať chybu v nevhodnej strave. To však neznamená, že musíte hneď zavrhnúť všetky sladkosti.
Nafukovanie najčastejšie vzniká následkom hromadenia plynov v črevách, čo okrem iného súvisí s prehĺtaním vzduchu pri jedení alebo pitím bublinkových nápojov.
Jedlo však dokáže poslúžiť aj ako rýchly liek na tento nepríjemný stav. V prípade, že je nafukovanie známkou nerovnováhy črevného mikrobiómu, pomôžu vám jedlá bohaté na postbiotiká.
K vzniku postbiotík dochádza pri kontakte probiotík s črevnými baktériami, pričom tieto látky zohrávajú dôležitú rolu pri ochrane zdravia a imunity. Dobrou správou je, že okrem iných chutných jedál sa nachádzajú napríklad aj v horkej čokoláde.
Horká čokoláda je okrem toho bohatá na antioxidanty, vďaka čomu podporuje zdravie buniek. Doprajte si preto jednu alebo dve kocky po jedle, čím zároveň uspokojíte chuť na sladké aj vyriešite problém s nafukovaním.
K ďalším potravinám bohatým na postbiotiká patrí kváskový chlieb, zelený čaj, kombucha a fermentovaná zelenina.
Toto dochucovadlo zvyšuje riziko rakoviny žalúdka o takmer 40%
Dochucovanie jedál môže mať za následok vyššiu pravdepodobnosť rakoviny.
Zázračné kolagény a vitamíny alebo strata peňazí? Tieto doplnky užívate zbytočne
Niektoré doplnky stravy skutočne pomáhajú zdraviu, iné sú len stratou peňazí.
Video: Takto sa škvrna na koži dokáže zmeniť na melanóm. Na tieto znaky si dávajte pozor
Zábery ukazujú vývoj nebezpečného melanómu kože.
Grapefruit je zdravý, ale nie pre každého. Títo ľudia by sa mu mali vyhnúť
Citrus nabitý antioxidantmi môže niektorým ľuďom uškodiť.
Ako rozpoznať rakovinu žlčových ciest: Tieto príznaky si mnohí zamieňajú za bežné tráviace problémy
Rakovina žlčových ciest je jednou z najzákernejších foriem rakoviny.