Táto kombinácia vitamínu a minerálu je nevyhnutná na chudnutie

Mnohým obéznym ľuďom chýba dôležitý vitamín a minerál.
Výskum naznačuje, že pri chudnutí je vhodné užívať vitamín D3 v kombinácii s vápnikom. Účastníci štúdie, ktorí užívali vitamín D a doplnky vápnika, stratili viac brušného tuku a zaznamenali väčšiu stratu tukovej hmoty.
Štúdia publikovaná v časopise Nutrition Journal skúmala 53 ľudí s nadváhou alebo obezitou. Boli rozdelení do dvoch skupín, z ktorých jedna mala diétu, ktorá obsahovala o 500 kalórií denne menej, ako je denný odporúčaný príjem.
Zvyšok mal rovnakú diétu, ale po dobu 12 týždňov tiež dostával doplnky vápnika a vitamínu D. V tejto skupine účastníci dostávali 600 mg vápnika a 125 IU vitamínu D3.
Výsledky ukázali, že ľudia užívajúci vápnik a vitamín D3 spolu schudli o 1 kg hmotnosti a o 0,2 kg tuku viac ako ľudia v porovnávacej skupine.
Hoci presný mechanizmus, ako vápnik a vitamín D pomáhajú chudnúť, zatiaľ nie je známy, autori štúdie špekulujú:
„Väčší pokles hmotnosti tukov pozorovaný v skupine s vápnikom + D v súčasnej štúdii by mohol byť dôsledkom niekoľkých faktorov, ktoré prispievajú k metabolizmu vápnika.
Po prvé, je dokázané, že strava bohatá na vápnik zvyšuje oxidáciu tukov, podporuje apoptózu tukových buniek a znižuje absorpciu lipidov v dôsledku tvorby nerozpustných mydiel tuku s vápnikom v čreve, ktoré sa nakoniec vylučujú stolicou.
Po druhé, vysoký príjem vápnika v potrave je spojený so znížením hladín 1,25- dihydroxyvitamínu D (1,25- (OH) 2D), ktorý zase znižuje prítok vápnika do bunky.“
Ďalšia štúdia ukázala, že ľudia, ktorí pijú viac mlieka, ktoré obsahuje vitamín D a vápnik, môžu zdvojnásobiť úspešnosť pri chudnutí.
Až polovica svetovej populácie trpí nedostatkom vitamínu D. Výskum naznačuje, že nedostatok vitamínu D môže zvyšovať chuť do jedla. Medzi potraviny bohaté na vitamín D patria mastné ryby a vajcia, ale väčšina ľudí vitamín D získava pri dopade slnečného žiarenia na pokožku.
Približne polovica ľudí, ktorí sú obézni, má nedostatok vápnika. Telo nedokáže produkovať vápnik, preto sa naň spolieha z príjmu potravy. Potraviny s vysokým obsahom vápnika sú mliečne výrobky, semená, orechy a tmavé listy, zelené listy ako špenát a kapusta.

Štúdia šokovala: Takto reálne vplýva kanabis na rakovinu
Výskumníci sa pozreli na účinky marihuany na rozvoj rakoviny hrubého čreva.

Priznanie lekára: Pri tomto vitamíne som sa mýlil, odhalili to krvné testy
Napriek zdravej strave mal lekár vážny deficit a vyzval ostatných, aby si nechali urobiť testy na hladinu tohto vitamínu.

Prečo vakcíny fungujú najlepšie pri aplikovaní do tej istej ruky?
Očkovanie a aplikovanie posilňujúcich dávok do tej istej ruky má svoje výhody.

Táto korenina môže ovplyvniť účinok liekov, varujú lekári
Podľa výskumu korenina, ktorá sa pridáva aj do nápojov, ovplyvňuje pôsobenie liekov v tele.

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou
Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.