• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
18°Bratislava

5 vecí, ktoré by o vašom manželstve nemal vedieť nik okrem vás

  • 20:43 04.05.2018
  • Bratislava
5 vecí, ktoré by o vašom manželstve nemal vedieť nik okrem vás

Tajomstvo šťastného manželstva ostáva tajomstvom, povedal raz Henny Youngman. Tieto tajomstvá patria len vám a vášmu partnerovi.

Niektoré detaily, týkajúce sa vášho manželského života, by ste si mali nechať pre seba. Je síce lákavé podeliť sa o ne s kamarátkami či s kolegom, no podľa odborníkov na vzťahy by ste ich prezradením mohli riskovať šťastie v manželskom zväzku. Tieto informácie by ste si mali nechať len pre seba a pre svoju polovičku:

1. Súkromné fotografie

Tento bod snáď nemusíme vysvetľovať, no máme na mysli fotografie, ktoré odhaľujú sexi bruško vášho partnera či vašu manželku v spodnej bielizni. Existujú určité hranice v tom, čo robíte len so svojím partnerom, a čo dovolíte vidieť nezainteresovaným osobám. Fotky tela vášho partnera, obzvlášť tie intímne, by mali ostať len medzi vami dvoma.

2. Finančné problémy

Nič nedokáže vystresovať šťastný pár viac, ako nepriaznivá finančná situácia. Verte nám, tým, že o svojich problémoch v tejto oblasti poviete svojim blízkym, nič nevyriešite! V skutočnosti si môžete narobiť viac problémov ako úžitku.

Ak chcete uvoľniť napätie, ktoré z tejto situácie vzniká, vydiskutujte si to s tým najpovolanejším – vaším partnerom. „Stanovte si 'neutrálny čas' na prediskutovanie finančných problémov, a nezaťažujte tým svojich priateľov,“ radí najuznávanejšia odborníčka na vzťahy v Amerike doktorka Terri Orbuchová.

3. Detaily hádky

Hádky a nezhody sú celkom normálnou a bežnou súčasťou manželstva. Pravdepodobne súhlasíte s tým, že niekedy sa pohádate za úplnú maličkosť, no aj taký je život. Ak manželstvo stojí na pevných základoch, každú hádku vyrieši kompromis. Keď už ste si medzi sebou všetko vydiskutovali, neexistuje jediný dôvod na to, aby ste predmet hádky alebo jej detaily znovu riešili s niekým ďalším.

Ak sa na hádku, ktorá dávno prehrmela, posťažujete kamarátke či kamarátovi, existuje možnosť, že sa pri tom na svojho partnera znovu nahneváte. Navyše, pokiaľ pri tom nie je aj váš partner, konflikt prerozprávate len zo svojho subjektívneho pohľadu, na základe ktorého vám môžu kamaráti alebo známi nesprávne poradiť čo ďalej.

4. Váš intímny život

Z televízie sa do reality prenáša trend rozprávať sa o svojich posteľných aktivitách s kamarátkami a kamarátmi. Pravda je však taká, že aj táto téma má hranice, ktoré nesiahajú až k vzdialenému okruhu vašich známych. Keď sa so svojou spriaznenou dušou delíte o intímne zážitky či rozhovory, chcete ho/ju ubezpečiť o tom, že u vás sú tieto tajomstvá v bezpečí.

Najväčšou chybou, akej sa môžete dopustiť, je rozprávať svojim známym o tom, ako nie ste spokojní s výkonom vašej polovičky. Sexuálna poradkyňa Laurie Wilsonová radí vždy sa o týchto problémoch baviť medzi sebou navzájom, alebo využiť pomoc odborníka.

5. Skutočné názory vášho partnera na vašu rodinu, priateľov, známych,...

Ak ste si spomedzi všetkých zvolili partnera, ktorý nemá príliš v láske vašu rodinu alebo vašich priateľov, určite to pred nimi nehovorte. V ideálnom svete sa všetci máme radi, no realita funguje inak, preto je normálne, ak sa vašej polovičke nie celkom pozdávajú ľudia, ktorých ste poznali dávno predtým, ako ste ju stretli. Takisto by ste partnerovi nemali prezrádzať, že ho niektorý z vašich známych práve „nemusí“. Jediné, čo tým dosiahnete, je, že ho sklamete alebo rozčúlite.

Tajomstvá vždy nie sú na škodu. Ak si tie vaše necháte medzi sebou navzájom, poistíte tak váš vzťah proti nežiadúcim vonkajším vplyvom.

Zdroj: Info.sk, DP, powerofpositivity.com, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

DNES - 20:27Zaujímavosti

Zlodeji v obľúbených dovolenkových destináciách si obvykle vyberajú obete podľa troch indícií. Zistite, či ich sami nechtiac nelákate.

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

DNES - 19:38Zaujímavosti

K potenciálnym nebezpečenstvám na cestách patrí nielen divá zver a bezohľadní vodiči. Veľakrát sa smrtiace nástrahy skrývajú aj v drobnostiach.

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

DNES - 11:49Zaujímavosti

Ikonickú Spievajúcu fontánu na Hlavnej ulici v Košiciach po najväčšej obnove v jej 38-ročnej histórii opäť uviedli do prevádzky.

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

DNES - 8:59Zaujímavosti

Séria tohtoročných podujatí na hrade Strečno odštartuje v nedeľu pripomenutím si 380. výročia úmrtia najznámejšej majiteľky hradu - Žofie Bosniakovej.

Nakladané reďkovky: Túto delikatesu si pripravíte behom chvíľky a vydrží vám dlho

Nakladané reďkovky: Túto delikatesu si pripravíte behom chvíľky a vydrží vám dlho

DNES - 7:07Zaujímavosti

Tieto jemné plátky reďkoviek majú dokonalú octovú chuť s nádychom sladkosti vďaka pridaniu medu.