• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
23°Bratislava

10 znakov toho, že ste pre seba so svojím partnerom stvorení

  • 17:59 29.06.2017
  • Bratislava
10 znakov toho, že ste pre seba so svojím partnerom stvorení

Veda sa snaží nájsť odpoveď na všetko. A to aj na to, či sa dvaja ľudia k sebe skutočne hodia.

Toto je 10 vedecky podložených znakov toho, že vy a váš partner ste sa skutočne našli.

1. Obaja ste pozitívni.

Štúdie dokazujú, že ak máte obaja vo vzťahu pozitívny pohľad na svet, tak je váš vzťah stabilný. Vedci z University of Chicago dokonca zistili, že stačí ak je len 1 z partnerov vysoko pozitívny, tak je menšia šanca konfliktov vo vzťahu.

"Pozitívne emócie sú základom akéhokoľvek vzťahu, pretože pôsobia proti negatívnym emóciám, ktoré nás uzatvárajú," hovorí Jane Greerová, expertka na vzťahy.

Pozitivita súvisí aj s prehlbujúcou sa partnerskou dôverou.

2. Píšete si len podstatné veci.

Vedci z Brigham Young University zistili, že páry, ktoré si posielali viac správ, boli menej spokojné so svojím vzťahom ako tie, ktoré si písali správy len o podstatných veciach. Rovnako aj muži, ktorí častejšie písali svojim polovičkám boli v menej kvalitnom vzťahu, ako tí, ktorí nepísali tak často. Takže možno je načase odložiť telefón a chvíľku partnerovi nepísať.

3. Limitovanie používania sociálnych médií.

Vedci pre magazín Journal of Cyberpsychology, Behavior and Social Networking zistili, že tí, ktorí sú na svojom Facebooku aspoň raz za deň, majú vyššiu pravdepodobnosť konfliktov vo svojich vzťahoch, ktoré vedú k podvádzaniu, rozchodom alebo rozvodom.

Dobrou správou je, že ak ste so svojim partnerom viac ako 3 roky, tak výsledky sa vás netýkajú. Tie sa týkali hlavne párov, ktoré spolu neboli dlho.

4. Túlite sa.

Zamilovaní ľudia svoju lásku prejavujú aj fyzicky, pomocou dotykov. Je to prirodzená biologická potreba. Intimita totiž signalizuje zdravý stav vášho vzťahu. Štúdia publikovaná v American Journal of Family Therapy zistila, že spokojnosť vo vzťahu súvisí aj s vyššou mierou fyzických prejavov, ako sú dotyky, túlenie sa, držanie rúk, objímanie, či masáže.

5. Nedržíte v sebe svoje pocity.

Podľa výskumu z Florida State University je dobré, ak vo vzťahu nedržíte v sebe hnev a jednoducho svoje pocity vyjadríte. Práve to, že radšej sa pohádate a svoj problém riešite je záchranou vašeho vzťahu, akoby ste mali prehryznúť všetko, čo sa vám nepáči. Samozrejme, aj hádať sa musíte vedieť.

6. Máte pravidelne sex.

Podľa štúdie sex s partnerom aspoň raz do týždňa prináša človeku väčšie šťastie ako výhra 50-tisícov dolárov.

“Intimita je len ďalším typom komunikácie, takže ak sa táto komunikácia zhoršuje, tak aj vaše sexuálne spojenie, " hovorí autor štúdie.

7. Ste si podobní.

Protiklady sa priťahujú? To je možné, ale neznamená to, že by takíto partneri boli spokojnejší vo vzťahu. Práve naopak. Štúdia z Wellesley College dokázala, že partneri, priatelia, kamaráti majú lepší vzťah, ak sú si podobní, podobne premýšľajú, majú podobné hodnoty, názory.

8. Nemíňate rovnako.

Podľa vedcov je potrebné, aby partneri v spokojnom vzťahu zdieľali iné názory na míňanie peňazí. Podľa vedcov je ideálne, ak jeden z partnerov vie šetriť, zatiaľ čo druhý naopak míňa a nie je dobré, ak partneri míňajú podobne.

9. Smejete sa na rovnakých vtipoch.

75% šťastných párov sa smeje spolu aspoň raz do dňa. A možno zaujímavejšie je, že 92% mužov a žien tvrdí, že humor je najpotrebnejšou vecou v manželstve. Smiech je podľa nich korením manželstva.

10. Obaja pijete alebo nepijete.

Podobný názor na pitie alkoholu rovnako naznačuje na zdravý vzťah manželstva. Ak máte rovnaký vzťah k alkoholu, či už k jeho pitiu alebo nepitiu, prospieva to podľa štúdie vašemu vzťahu.

Toto je 10 vedeckých znakov toho, že ste pre seba ako stvorení. Aj bez týchto štúdií však je jasné, že dobre fungujúci pár je taký, ktorý sa svojmu vzťahu a partnerovi venuje aj po rokoch. Na vzťahu totiž treba pracovať neustále, nielen na jeho začiatku.

Zdroj: info.sk, NJ, prevention.com Foto: shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

DNES - 6:43Zaujímavosti

Nutrične bohaté ovocie je potrebné skladovať v správnych podmienkach, inak sa rýchlo pokazí. Viete, aká teplota najviac vyhovuje banánom?

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

VČERA - 20:27Zaujímavosti

Zlodeji v obľúbených dovolenkových destináciách si obvykle vyberajú obete podľa troch indícií. Zistite, či ich sami nechtiac nelákate.

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

VČERA - 19:38Zaujímavosti

K potenciálnym nebezpečenstvám na cestách patrí nielen divá zver a bezohľadní vodiči. Veľakrát sa smrtiace nástrahy skrývajú aj v drobnostiach.

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

VČERA - 11:49Zaujímavosti

Ikonickú Spievajúcu fontánu na Hlavnej ulici v Košiciach po najväčšej obnove v jej 38-ročnej histórii opäť uviedli do prevádzky.

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

VČERA - 8:59Zaujímavosti

Séria tohtoročných podujatí na hrade Strečno odštartuje v nedeľu pripomenutím si 380. výročia úmrtia najznámejšej majiteľky hradu - Žofie Bosniakovej.