• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
10°Bratislava

7 vecí, ktoré by od vás partner nikdy nemal žiadať

  • 18:08 12.06.2017
  • Bratislava
7 vecí, ktoré by od vás partner nikdy nemal žiadať

Týchto 7 vecí by od vás váš partner nikdy nemal žiadať.

Na začiatku vzťahu máme ružové okuliare a to aj vďaka chemickej reakcií menom láska. V tomto období u nás vládne oxytocín, hormón produkovaný v jadrách hypotalamu, ktorý sa vylučuje do krvného obehu a tým u nás spôsobuje nádherné pocity, potrebu sa usmievať a rovnako nám pomáha k orgazmom. Existujú však varovné znaky toho, že váš partner nie je až taký dokonalý, ako to pociťujete. Partner by totiž od vás nemal žiadať:

1. … zmenu vzhľadu

Je prirodzené, že váš partner oceňuje váš vzhľad a ste pre neho atraktívna, ak však od vás žiada radikálne zmeny vzhľadu, niečo nie je v poriadku. Je jedno, do akých zmien vás partner núti, či sa to jedná vašich vlasov, líčenia, tela, mali by ste vedieť, že to je na vás a ak milujete samú seba, aká ste, nemeňte to.

2. … prekračovať zónu komfortu v posteli

Milovanie je krásna súčasť vzťahu, pokiaľ ste naň obaja pripravení. Ak vás však partner žiada o praktiky, ktoré vám nevyhovujú, mali by ste mu dať najavo. So všetkým, čo sa deje v posteli musíte súhlasiť. Nenechajte sa partnerom v tejto sfére manipulovať. Robte to, načo máte obaja chuť.

3. ... prerušiť vzťahy s rodinou alebo priateľmi

Ak sa váš partner snaží o to, aby ste prerušili kontakty s priateľmi, či rodinou, mali by ste zbystriť pozornosť. Aj toto je varovný znak toho, že máte do činenia s nesprávnou osobou.

"Žiarlivosť nie je roztomilá, je to varovanie," hovorí Catia Harrington, klinická psychologička v New Yorku.

4. … vzdať sa svojho súkromia

Ak vám váš partner chce čítať maily, pozerať Facebook alebo chce mať informácie o vašich peniazoch, ani v tomto prípade sa nejedná o nič dobré. Je to totiž forma ovládanie inej osoby a rovnako násilia. A verte nám, nie je to preto, že by vás váš partner miloval!

5. … preniesť sa cez ”veci”

Každému sa v živote udejú veci, cez ktoré je ťažko sa preniesť a každý z nás potrebuje vlastný čas na to, aby sa s nimi vyrovnal. V prípade psychických problémov však váš partner nemôže od vás žiadať, aby ste sa cez ne preniesli. Dobrý partner vás pochopí a dá vám čas, čím vám pomôže prekonať problémy alebo s vami voči ním čelí.

6. … prekročiť vaše limity

Milujúci partner vás nebude nútiť do vecí, ktoré nemáte radi alebo sa ich bojíte. Bude rešpektovať vaše limity a obavy.

7. ...cítiť sa zle

Najdôležitejším varovným znakom je, ak od vás partner žiada, aby ste sa cítili zle kvôli tomu, aká ste, čo robíte a vyvoláva vo vás pocity menejcennosti. Takúto osobu rozhodne nepotrebujete vo svojom živote.

Ak sa takáto osoba vyskytuje vo vašom živote, mali by ste prehodnotiť, či sa vám skutočne oplatí v takomto vzťahu alebo je na čase ho ukončiť.

Zdroj: info.sk, NJ, prevention.com, Wikipedia Foto: shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

DNES - 6:43Zaujímavosti

Nutrične bohaté ovocie je potrebné skladovať v správnych podmienkach, inak sa rýchlo pokazí. Viete, aká teplota najviac vyhovuje banánom?

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

VČERA - 20:27Zaujímavosti

Zlodeji v obľúbených dovolenkových destináciách si obvykle vyberajú obete podľa troch indícií. Zistite, či ich sami nechtiac nelákate.

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

VČERA - 19:38Zaujímavosti

K potenciálnym nebezpečenstvám na cestách patrí nielen divá zver a bezohľadní vodiči. Veľakrát sa smrtiace nástrahy skrývajú aj v drobnostiach.

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

VČERA - 11:49Zaujímavosti

Ikonickú Spievajúcu fontánu na Hlavnej ulici v Košiciach po najväčšej obnove v jej 38-ročnej histórii opäť uviedli do prevádzky.

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

VČERA - 8:59Zaujímavosti

Séria tohtoročných podujatí na hrade Strečno odštartuje v nedeľu pripomenutím si 380. výročia úmrtia najznámejšej majiteľky hradu - Žofie Bosniakovej.