V Neapole vyrobili pizzu dlhú takmer dva kilometre
- 21:43 18.05.2016
- Neapol
Na výrobu megapizze sa využilo 2000 kilogramov múky, 1600 kilogramov paradajok, 2000 kilogramov mozzarelly, 200 litrov olivového...
O najnovší zápis sa postaralo 250 kuchárov, ktorí na promenáde pri pobreží pripravili na dva kilometre dlhom stole rekordnú "maškrtu". Na výrobu megapizze sa využilo 2000 kilogramov múky, 1600 kilogramov paradajok, 2000 kilogramov mozzarelly, 200 litrov olivového oleja a 30 kilogramov bazalky, uviedli talianske médiá.
"Produkt", ktorého výroba trvala šesť hodín a 11 minút, meral napokon presne 1853,88 metra a mal šírku 40 centimetrov.
Pizzu následne mohli ochutnať okoloidúci, ale jej časť putovala i spolkom združujúcim sociálne slabších občanov.
Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť
Zlodeji v obľúbených dovolenkových destináciách si obvykle vyberajú obete podľa troch indícií. Zistite, či ich sami nechtiac nelákate.
9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody
K potenciálnym nebezpečenstvám na cestách patrí nielen divá zver a bezohľadní vodiči. Veľakrát sa smrtiace nástrahy skrývajú aj v drobnostiach.
Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky
Ikonickú Spievajúcu fontánu na Hlavnej ulici v Košiciach po najväčšej obnove v jej 38-ročnej histórii opäť uviedli do prevádzky.
Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej
Séria tohtoročných podujatí na hrade Strečno odštartuje v nedeľu pripomenutím si 380. výročia úmrtia najznámejšej majiteľky hradu - Žofie Bosniakovej.
Nakladané reďkovky: Túto delikatesu si pripravíte behom chvíľky a vydrží vám dlho
Tieto jemné plátky reďkoviek majú dokonalú octovú chuť s nádychom sladkosti vďaka pridaniu medu.