• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
14°Bratislava

Nadácia Výskum rakoviny rozkrúca kolesá proti rakovine

  • 10:00 16.05.2016
  • Bratislava
Nadácia Výskum rakoviny rozkrúca kolesá proti rakovine

Cieľom kampane je naplno rozkrútiť kolesá na pomoc onkologickým pacientom a rozširovať osvetu o výskume, prevencii, liečbe rakoviny a zdravom životnom štýle.

V 14. ročníku kampane Na kolesách proti rakovine chce Nadácia Výskum rakoviny s partnermi naplno rozkrútiť kolesá na pomoc onkologickým pacientom a rozširovať osvetu o výskume, prevencii, liečbe rakoviny a zdravom životnom štýle.

Súčasťou kampane je verejná zbierka na zakúpenie Systému na produkciu ultračistej vody pre náročné kritické laboratórne aplikácie, ako sú genomika, proteomika, molekulárna biológia a Identifikačného systému nádorových vzoriek a zariadení s využitím 1D a 2D kódov.

V máji 2016 sa táto kampaň zapojila do medzinárodných pohybových aktivít Týždňa v pohybe (MOVE Week) a Svetového dňa výziev (World Challenge Day).

V nedeľu 22. mája 2016 o 19.00 hod. bude ostrým štartom týchto podujatí koncert vo Veľkom koncertom štúdiu Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici 1 v Bratislave na ktorom vystúpi skvelý 70-členný spevácky zbor Texas A&M University Singing Cadets (Spievajúci kadeti z Texas A&M University). Dramaturgia koncertu bude veľmi atraktívna. V mohutnom podaní školených spevákov zaznejú známe duchovné skladby (Amazing Grace – Nádherná milosť, Prayer of the Children – Modlitba detí, The Lord Bless You – Žehnaj Vás Pán), slávne pochodové a hymnické piesne (The Battle Hymn of the Republic – Glory, Glory Hallelujah), country skladby(Ghost Riders in the Sky – Nebeskí jazdci), melódie z muzikálov (Jozef a jeho farebný plášť, South Pacific).
Pred koncertom predstavia nové tričká, šiltovky a ďalšie propagačné materiály bývalá úspešná reprezentantka v krasokorčuľovaní Oľga Bästendigová a majster sveta v boxe Tomi KID. Podporu kampani vyjadrí na diaľku aj reprezentant Slovenska v cyklistike Juraj Sagan.

V stredu 25. mája 2016 (World Challenge Day) sa v priateľskom súboji stretnú obyvatelia mestských častí Bratislava-Lamač a Bratislava-Vajnory. Úlohou oranizátorov je zaregistrovať všetkých účastníkov, ktorí splnia podmienky aspoň 15 minútových športových aktivít na najrôznejších kolieskových zariadeniach (bicykle, kolobežky, trojkolky, odrážadlá, skateboardy, korčule,…), prípadne aj iných športových aktivít a najneskôr do 20.00 hod. zosumarizovať počet aktívnych účastníkov a výnos zbierky pre Nadáciu Výskum rakoviny .
V zábavnom programe vystúpia napríklad bubnová show CAMPANA BATUCADA a slovenský Bocelli Maroš Bango v Lamači, či skupina KENNY a BRATRANCI, Igor Hraško a Podobenka, Roman Pomajbo vo Vajnoroch. A, pravdaže, žiaci miestnych škôl obidvoch mestských častí. Zvučku bratislavského podujatia zložil majster Igor Bázlik, zvukový majster Martin Činovský.

Počas Týždňa v pohybe (MOVE Week) sa kampaň Na kolesách proti rakovine dostane aj do ulíc Bratislavy a neďalekej Dunajskej Lužnej.

V piatok 27. mája 2016 sa uskutoční mimoriadna štartovacia jazda sezóny Bratislava-inline.
Od 20. hodiny bude na oddychovej zóne medzi nákupným centrom Aupark a Sadom Janka Kráľa vystupovať Robo Šimko & Massriot a o 21.00 sa vydajú inlajnisti na jazdu po petržalskej trase. Aj tu bude prebiehať zbierka pre Nadáciu Výskum rakoviny.

V sobotu 28. mája 2016 v Dunajskej Lužnej odštartuje symbolická jazda proti rakovine v Parku Milana Rastislava Štefánika s cieľom na ihrisku Jama. Tam čaká na účastníkov bohatý interaktívny program v rámci Dňa rodiny, vystúpi čerstvý jubilant Zdeno Sychra, dychová hudba LUŽANKA a FS Prvosienka. Cieľom je vytvoriť novú tradíciu oslavy rodiny spolu s charitatívnym zámerom na podporu boja proti zákernej chorobe.

Kampaň Na kolesách proti rakovine bude v ďalších mesiacoch prebiehať v Trenčianskych Stankovciach (25. jún), v Smoleniciach (21. august), v Michale nad Žitavou (27. august), v Hnúšti (2. september), v Považskom Chlmci (3. september), vo Východnej (10. september) a v Bratislave v druhej polovici septembra bude záverečné podujatie.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vojak Švejk víta hráčov na palube lodí vo World of Warships

Vojak Švejk víta hráčov na palube lodí vo World of Warships

13:04 16.05.2024Tlačové správy

V obľúbenej online hre sa objavil legendárny vojak Švejk s hlasom herca Michala Holána.

Profesionálna starostlivosť o vlasy ako od kaderníka? Len so značkou Remington

Profesionálna starostlivosť o vlasy ako od kaderníka? Len so značkou Remington

6:29 10.05.2024Tlačové správy

Značka Remington je lídrom na trhu v oblasti starostlivosti o vlasy v mnohých krajinách sveta, vrátane Slovenska.

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.