• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
20°Bratislava

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

  • 12:30 02.02.2024
  • Bratislava
Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Neporiadok v zásobách

Nemáte prehľad o tovare na sklade. Síce približne viete, čo tam je, ale chýbajú vám presné čísla a možnosť ich analyzovať. Napríklad nedokážete presne vyhodnotiť, ktorý tovar vám najviac leží skladom a máte v ňom zbytočne viazané peniaze. Alebo sa stáva, že sa vám nejaký tovar minie a vy to zistíte príliš neskoro.

Evidencia je časovo náročná

Nemáte na skladové hospodárstvo žiadny program a evidenciu skladových zásob vediete v rôznych tabuľkách. Údaje prepisujete z jedného súboru do druhého a stáva sa aj to, že sa údaje líšia a vy neviete, ktoré sú správne.

Všetko to zaberá príliš veľa času a vy viete, že ak sa objem predaja zvýši, budete musieť zamestnať viac administratívnej posily.

Chyby pri vychystávaní tovaru

Máte veľa reklamácií, pretože sa skladníci občas pomýlia a zabalia nesprávny tovar. Zákazníci sú netrpezliví, píšu negatívne recenzie a náprava vás stojí veľa času aj peňazí.

Ste závislí od skúsených skladníkov

Obávate sa, že váš hlavný skladník ochorie, alebo odíde inam. Iba on má totiž celý sklad „v hlave“ a vie, kde čo je.

Ako sklad zefektívniť

Ak sa vyššie opísané situácie stávajú aj vo vašom sklade, zvážte zavedenie programu na správu skladu. V ňom máte skladové karty na jednom mieste a evidujete tam každý pohyb tovaru.

Veľkou výhodou je, že so softvérom môžete prepojiť PDA (prístroj, ktorý vyzerá ako malý tablet) alebo čítačky čiarových kódov. Výrazne tak zrýchlite vychystávanie objednávok a minimalizujete chybovosť.

Všetko môžete ľahko analyzovať – napríklad si vyfiltrujete najväčšie ležiaky. Ak sa nejaký tovar začne míňať, systém vás sám upozorní.

V skladovom programe vystavíte aj všetky potrebné doklady ako príjemky, výdajky a dodacie listy. Ak ešte len hľadáte vhodný softvér, vyskúšajte zadarmo Money S3. Je to účtovný program s prepracovaným skladovým modulom, ktorý vyrieši väčšinu vyššie popísaných situácií. V jednom systéme potom máte nielen sklad, ale aj účtovníctvo a mzdy. Money S3 môžete prepojiť s e-shopom – vďaka tomu sa na webe zobrazujú aktuálne skladové zásoby a objednávky padajú priamo do účtovníctva.

Zdroj: Info,sk/PR, Whitepress
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

13:42 02.07.2024Tlačové správy

Močový mechúr, rovnako jako iné orgány v tele človeka môžu postihnúť rôzne komplikácie.

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

13:31 02.07.2024Tlačové správy

Chcete si obliecť šaty? Asi nikoho netreba presviedčať, že je to ideálna voľba na jar a leto.

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

10:51 26.06.2024Tlačové správy

Prázdniny sú pre deti časom oddychu a zábavy, no pre rodičov môžu predstavovať výzvu, ako zabezpečiť, aby ich deti mali zmysluplné a aktívne trávenie voľného času.

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

13:24 24.06.2024Tlačové správy

Dôležitou témou pri kúpe auta by malo byť aj to, ako sa oň budete starať. Pravidelné čistenie môže znížiť alebo naopak zvýšiť konečnú cenu vozidla, ak ho budete chcieť po čase predať.

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

16:55 24.05.2024Tlačové správy

Pri jazde autom je bezpečnosť vždy na prvom mieste. Bez ohľadu na to, či ste práve získali vodičský preukaz, alebo už niekoľko rokov jazdíte.