• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
29°Bratislava

Vojak Švejk víta hráčov na palube lodí vo World of Warships

  • 13:04 16.05.2024
  • Praha
Vojak Švejk víta hráčov na palube lodí vo World of Warships

V obľúbenej online hre sa objavil legendárny vojak Švejk s hlasom herca Michala Holána.

Hráči námornej MMO hry World of Warships sa dočkali prvého českého veliteľa a stal sa ním snáď najlegendárnejší vojak, akého v Česku a na Slovensku poznáme. Do hry bol pridaný vojak Josef Švejk, ktorého nadaboval herec Michal Holán.

„Nadabovať takú postavu je skutočná radosť a spolupráca s World of Warships bola skvelá. Dôkladne sme pracovali na nahraní viac než 300 replík nového veliteľa a som rád, že legendárny vojak Švejk opäť ožíva mojím hlasom," uviedol herec Michal Holán, ktorý sa pravidelne objavuje v obľúbených televíznych seriáloch a diváci jeho hlas poznajú z dabingu..

Na snímke herec Michal Holán počas dabovania postavy vojaka Švejka

„Mať Švejka na lodi je skvelý nápad, ale dostať ho na palubu bolo zložité. Nakoniec sme sa rozhodli použiť malý trik a využili sme slávnu cestu dobrého vojaka do Budějovic,“ vysvetlil producent hry Marek Tučan a dodáva: „Popustili sme uzdu fantázii a vytvorili pre Švejka alternatívnu cestu. Namiesto toho, aby sa ocitol v Budějoviciach, skončil na torpédoborci Tátra.“

Na získanie Švejka ako veliteľa je potrebné ísť na stránku hry a zadať kód SVEJK na jeho pridanie do svojho účtu. Noví hráči získajú nielen kapitána Švejka, ale aj torpédoborec II. úrovne Tátra a rôzny obsah pre nováčikov (7 dní prémiového účtu, 250 dublonov, 2 500 000 kreditov a špeciálnu misiu vedúcu k stromu lodí III. úrovne). Existujúci hráči dostanú misiu, na konci ktorej na nich bude čakať Švejk.

Michal Holán o dabovaní vojaka Švejka

Keď vám Wargaming ponúkol dabovať postavu Švejka, aká bola vaša prvá reakcia?

Vôbec som nevedel, že budem dabovať Švejka, ale že budem dabovať prvého českého kapitána lode v hre World of Warships. Až neskôr mi bolo odhalené, kto to je. Bolo mi len naznačené, že by sa mi tá práca veľmi páčila, a nakoniec sa tak aj stalo. Hneď ako mi povedali, že pôjde o Švejka, veľmi som sa nadchol. Švejka pozná každý, je súčasťou našej českej povahy.

Bolo ťažké vložiť svoj hlas do postavy Švejka?

Úprimne povedané, predstavil som si Švejka a v priebehu niekoľkých sekúnd som sa naladil a snažil som sa zahrať úlohu kapitána Švejka tak, ako som cítil, že by to Švejk naozaj povedal. Je to tak, že keď dostanete úlohu v dabingu alebo pri nakrúcaní, najmä v dabingu, ide o to, aby ste sa správne vžili do postavy a vžili sa do nej tak, aby ste sa v tej chvíli do nej úplne ponorili. Keď som daboval Švejka, v tej chvíli som sa cítil ako on.

Foto: wargaming.net

Keď ste pracoval na Švejkovi, sám ste si vyskúšal World of Warships, ako sa vám hra páčila?

Musím povedať toto. Ako som povedal, nie som hráč a ak poviem niečo iné, nie je to pravda. Mal by som dodať, že občas si zahrám na telefóne, ale väčšinou je to opäť len nejaký futbal. Keď mi ukázali hru World of Warships a potom som si ju zahral, veľmi ma to chytilo. Povedal som si, že naozaj začnem hrať hry. Bolo to vlastne veľmi realistické a strategické a naozaj ma to bavilo. Chlapci mi povedali, že na to, že som ju hral prvýkrát, som v nej bol naozaj dobrý. A na záver by som chcel povedať jednu vec. Som veľmi hrdý na to, že som si mohol zahrať úlohu kapitána v takej celosvetovo populárnej hre, a k tomu ešte úlohu Švejka.

Zdroj: Info.sk/PR, wargaming.net
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

13:42 02.07.2024Tlačové správy

Močový mechúr, rovnako jako iné orgány v tele človeka môžu postihnúť rôzne komplikácie.

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

Tenisky k šatám - ako aktualizovať svoj každodenný outfit

13:31 02.07.2024Tlačové správy

Chcete si obliecť šaty? Asi nikoho netreba presviedčať, že je to ideálna voľba na jar a leto.

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

Ako doma zabaviť dieťa počas prázdnin?

10:51 26.06.2024Tlačové správy

Prázdniny sú pre deti časom oddychu a zábavy, no pre rodičov môžu predstavovať výzvu, ako zabezpečiť, aby ich deti mali zmysluplné a aktívne trávenie voľného času.

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

Ako dôkladne umyť auto? Interiér aj exteriér

13:24 24.06.2024Tlačové správy

Dôležitou témou pri kúpe auta by malo byť aj to, ako sa oň budete starať. Pravidelné čistenie môže znížiť alebo naopak zvýšiť konečnú cenu vozidla, ak ho budete chcieť po čase predať.

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

Ako na bezpečnú jazdu v aute: Návod pre začiatočníkov

16:55 24.05.2024Tlačové správy

Pri jazde autom je bezpečnosť vždy na prvom mieste. Bez ohľadu na to, či ste práve získali vodičský preukaz, alebo už niekoľko rokov jazdíte.