• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
19°Bratislava

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

  • 22:33 05.03.2024
  • Bratislava
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou. To, ako (ne)vieme s našimi silami pracovať, ako ich dobíjať a naopak, ako uvoľňovať nazhromaždené napätie, sa odráža na našom zdravotnom stave aj imunite.

Jednou z ciest, ako byť v dobrej kondícii, je aj stávka na kvalitný sprchový set, ktorý vám poskytne potrebnú starostlivosť.

Nie je to len sprcha

Kúpeľňa je primárne miestom očisty. Nie všetkých však napadne, že očista je nielen fyzická, ale aj psychická. Odpočinok je neoddeliteľnou súčasťou nášho života a mali by sme jeho kvalite dopriať rovnakú pozornosť ako strave, pohybu a životnému tempu. Aby sme však vôbec boli odpočinku a následnej regenerácie schopní, musíme na to pripraviť ako telo, tak našu myseľ a emočný svet. Práve v tomto smere môže byť nápomocný kvalitný sprchovací set s ponukou rôznych sprchových prúdov a ich možnou vzájomnou kombináciou.

Kombinácia starostlivosti

Sprchový set obvykle pozostáva z hlavovej sprchy, ručnej sprchy s hadicou a sprchovej batérie. Súčasťou býva aj držiak ručnej sprchy, prípadne sprchová tyč s pojazdným držiakom. Vyšším stupňom sprchového setu je sprchový panel, ktorý v sebe obvykle ešte ukrýva bočné dýzy. Hlavová sprcha obvykle ponúka prúd evokujúci tropický dážď, ktorý telo zahalí do jemnosti a aspoň na chvíľu preruší intenzitu vonkajšieho sveta. Ručná sprcha potom spravidla stavia na masážny prúd (intenzívny), jemný masážny prúd a klasický prúd. Moderné produkty bývajú vyzbrojené aj technológiami podporujúcimi ekologickú prevádzku (menej spotrebovanej vody pri nezmenšenom zážitku zo sprchovania).

Hlboká jemná starostlivosť vs. intenzívne prebudenie

Medzi hlavné programy starostlivosti, ktoré má sprchový set v popise práce, patrí masáž a relaxácia. Zatiaľ čo masážne prúdy slúžia najmä na uvoľnenie stuhnutých „veľkých“ svalov po námahe, napätí, ale aj po úraze alebo nevhodnom pohybe, relaxačné prúdy pôsobia do väčšej hĺbky. Cez jemnú masáž citlivo prebúdza nervové zakončenia a dochádza k celkovému uvoľneniu organizmu. Masážne prúdy sú tiež vhodné pri rôznych zdravotných ťažkostiach, obvykle súvisiacich s krvným obehom alebo kŕčmi. Tu sa využíva aj striedanie teplých a studených prúdov. Táto metóda potom podporuje aj správnu činnosť imunitného systému. V neposlednom rade je skvelým rituálom na prebudenie.

Maximálne pohodlie

Pokiaľ si chcete zaistiť naozaj starostlivosť ako v kúpeľoch, doprajte si pár drobností. Jednou z nich je termostatická batéria, ktorá vám umožní pohodlne a hlavne bezpečne nastavovať teplotu a intenzitu prúdu. U niektorých typov je možné tiež spustiť oba spotrebiče naraz. Pre vyššie pohodlie môžete sprchový kút vybaviť aj sedadlom. Túto variantu by ste mali zvážiť nielen tam, kde sú v domácnosti deti či seniori. Svoje kúzlo dodá aj špeciálne osvetlenie. Ostatne svetelná terapia je jednou z liečebných metód. Niektoré sprchové sety alebo sprchové panely majú osvetlenie už zabudované. Nezabudnite ani na poličky či niky, kam umiestnite potrebné hygienické prípravky, žinky alebo rôzne masážne produkty.

Zdroj: Info.sk/PR Sanitino.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.