• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Zbavte sa odpadu počas ďalších zberných dní v Kauflande

  • 14:57 16.11.2015
  • BRATISLAVA
Zbavte sa odpadu počas ďalších zberných dní v Kauflande

Nepremeškajte poslednú tohtoročnú možnosť odovzdať nepotrebný textil, elektroodpad a staré batérie a pripraviť svoju domácnosť na najkrajšie sviatky v roku. Od piatka 20. novembra do pondelka 23. novembra 2015 môžete priniesť odpad pred obchodné domy Kaufland v Bardejove, Bratislave - Dúbravke, Novom Meste nad Váhom, Rožňave a vo Veľkom Krtíši a odovzdať ho do špeciálnych zberných nádob. Do triediacich boxov je možné priniesť aj nápojové plechovky, s ktorých zberom začal Kaufland v júli tohto roka.

Ekologické nakladanie s odpadmi a ochrana životného prostredia sú cieľmi projektu Zelený Kaufland. V rámci neho Kaufland už vyše roka organizuje na vybraných filiálkach zberné dni, počas ktorých sa doteraz celkovo vyzbieralo viac ako 5,3 tony recyklovateľného odpadu.

Aj šieste zberné dni majú motivovať a naučiť ľudí zodpovedne nakladať s odpadom zo svojich domovov, triediť ho a podporovať recykláciu. "Upratovanie patrí k prípravám na obdobie sviatkov rovnako ako nákupy, preto sme sa rozhodli ľudí opäť podporiť v ekologickom zbere nepotrebných vecí, ktoré vyžadujú špeciálne triedenie a ďalšie spracovanie. Veď aj Mikuláš či Ježiško nosia darčeky radšej do uprataných príbytkov," poznamenal Martin Gärtner, hovorca spoločnosti Kaufland Slovenská republika.

Kontajner na zber obnoseného šatstva Humana bude pristavený pri všetkých piatich filiálkach počas celých štyroch dní. Pri zbere elektroodpadu sa Kaufland zameriava na malé elektrospotrebiče, ktoré často končia v kontajneroch zmesového odpadu kam nepatria. Pre staré rádiá, fény, žehličky, rýchlovarné kanvice, mobilné telefóny, kalkulačky či elektronické hračky sú určené špeciálne kontajnery. "Keby nebolo takýchto akcií, v zmesových kontajneroch by skončilo obrovské množstvo drobnej elektroniky. Okrem zákonnej povinnosti predajcov prijímať staré spotrebiče, ktorá od 1. januára 2016 už nebude podmienená nákupom nového spotrebiča, sú takéto zberné dni jedinou príležitosťou zbaviť sa elektroodpadu ekologicky,” vysvetlil Michal Sebíň, riaditeľ spoločnosti Natur-Pack, a. s., ktorá je partnerom Kauflandu pre zber malých elektrospotrebičov.

Počas zberných dní budú v Kauflande pripravené špeciálne nádoby aj na staré prenosné batérie z diaľkových ovládačov, ručného elektrického náradia, holiacich strojčekov, mobilných telefónov, hračiek, digitálnych fotoaparátov, notebookov, ale aj z hodiniek.

Od júla tohto roka je možné v štrnástich obchodných domoch Kaufland v čase otváracích hodín odovzdať aj nápojové plechovky, ktorých doteraz vyzbierali viac ako 151 kg. Plechovky putujú na recykláciu, ktorá v porovnaní s výrobou nových šetrí až 95 % energie a znižuje emisie skleníkových plynov. Partnerskou organizáciou Kauflandu pre spracovanie plechoviek je spoločnosť Reclay Slovensko.

Spoločnosť Kaufland
Spoločnosť Kaufland patrí k lídrom medzi obchodnými reťazcami a v súčasnosti prevádzkuje viac ako 1 150 samoobslužných obchodných domov v Nemecku, Českej republike, Poľsku, Chorvátsku, Rumunsku, Bulharsku a na Slovensku. Obchodné domy Kaufland ponúkajú veľa rôznych značkových produktov, atraktívne privátne značky a širokú škálu regionálnych produktov. Spoločenská zodpovednosť a ochranu životného prostredia je neoddeliteľnou súčasťou korporátnej politiky Kauflandu. Viac informácií na: www.kaufland.sk
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vojak Švejk víta hráčov na palube lodí vo World of Warships

Vojak Švejk víta hráčov na palube lodí vo World of Warships

VČERA - 13:04Tlačové správy

V obľúbenej online hre sa objavil legendárny vojak Švejk s hlasom herca Michala Holána.

Profesionálna starostlivosť o vlasy ako od kaderníka? Len so značkou Remington

Profesionálna starostlivosť o vlasy ako od kaderníka? Len so značkou Remington

6:29 10.05.2024Tlačové správy

Značka Remington je lídrom na trhu v oblasti starostlivosti o vlasy v mnohých krajinách sveta, vrátane Slovenska.

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.