Štyri najväčšie rakovinové hrozby

Určenie všetkých prvkov, ktoré spôsobujú rakovinu, by v dnešnom svete vytvorilo veľmi dlhý zoznam. No ak môžete odstrániť tieto štyri závažné látky z vášho tela, vaša cesta k prevencii a eliminácii rakoviny bude podstatne ľahšia.
Fluorid
Početné štúdie doktora Deana Burka bývalého šéfa sekcie cytochémie v National Cancer Institute našli spojenie medzi fluoridom a rakovinou. Jeho výskum ukázal, že užívanie fluoridu viedlo k rastu nádorov folikulárnych buniek u potkanov.
Čítajte: Štítna žľaza: 7 toxínov, ktoré ju ničia a recept na prírodný liek
"Analýza výsledkov na potkanoch ukázala, že u zvierat, ktoré pili fluoridovanú vodu sa zvýšil výskyt nádorov a rakoviny v orálnych dlaždicových bunkách a zriedkavá forma rakoviny kostí (osteosarkóm). Tiež sa zvýšil výskyt nádorov folikulárnych buniek štítnej žľazy," hovorí Dr. Lita Lee, Ph.D. v jej práci s názvom “Fluoride – A Modern Toxic Waste.”
Vzhľadom k tomu, že fluorid sa v niektorých krajinách, ako je USA, pridáva do pitnej vody, je to systémová hrozba pre celé obyvateľstvo krajiny.
Glyfosát
Glyfosát je účinnou látkou v herbicídoch a podľa Dr. Stephanie Seneffe výskumnej pracovníčky v Massachusetts Institute of Technology (MIT) zvyšky glyfosátu "zvyšujú škodlivé rušivé účinky iných chemických rezíduí z potravín a toxínov v životnom prostredí na normálne telesné funkcie a vyvolávajú ochorenia."
V štúdii publikovanej v roku 2013 vedci tiež prišli k záveru, že glyfosát je xenoestrogén, ktorý je funkčne podobný estradiolu, najsilnejšiemu ľudskému estrogénu a jeho vysoké koncentrácie majú karcinogénne účinky.
Štúdia zverejnená v The Lancet tiež zistila, že glyfosát je "pravdepodobne karcinogénny pre človeka", a u pracovníkov v poľnohospodárstve spôsobuje Non- Hodgkinov lymfóm, ktorý pretrvával aj po prechode na iné pesticídy".
Umelé sladidlá
Najznámejšie umelé sladidlo, aspartam, je kombináciou chemických látok, a to kyseliny asparágovej (aminokyselina s excitačnými účinkami na mozgové bunky), metanolu a fenylalanínu. Keď sa aspartam odbúrava v tele, produkuje zlúčeninu, ktorá spôsobuje nádory v mozgu.
Čítajte: Umelé sladidlá: ako ohrozujú vaše zdravie
Ťažké kovy
Ťažké kovy, ako je arzén, olovo, hliník, kadmium a nikel si našli cestu do nášho každodenného života a spôsobujú problémy. Okrem toho, že ovplyvňujú mozog, pečeň, obličky a hladiny hormónov, tiež bolo preukázané, že zvyšujú riziko vzniku rakoviny.
Ortuť, najnebezpečnejší ťažký kov, bola oficiálne uznaná ako "pravdepodobne karcinogénna". Medzinárodný lekársky výskumník Yoshiaki Omura zistil, že všetky rakovinové bunky obsahujú ortuť.
Je tiež známe, že premnoženie kvasiniek Candida a otrava ortuťou majú symbiotický vzťah. Dr. J. Trowbridge autor publikácie The Yeast Syndrome uvádza, že u 98% pacentov liečených na chronické premnoženie Candida kvasiniek bola nájdená otrava ortuťou. Bolo tiež zistené, že obyčajná plesňová infekcia môže spôsobiť rakovinu.
Ťažké kovy sa môžu nachádzať v morských plodoch, zubnom amalgáme, očkovacích látkach, hrncoch, panviciach, prášku do pečiva, farbe, vode a na niektorých pracoviskách.

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou
Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku
Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?
Hoci sa kuracie mäso považuje za zdravšiu alternatívu červeného mäsa, podľa vedcov to s jeho konzumáciou netreba preháňať.

Tieto zdravé jedlá škodia zubom
Celkovému zdraviu síce neuškodia, no zubári vás za ne nepochvália.

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite
Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.