Cícer, banán či broskyne. Tak toto by ste na grile nečakali
- 10:23 17.07.2015
- BRATISLAVA
Viete čo má spoločné banánovo-čokoládový dezert, broskyne so zmrzlinou a hamburger z cíceru? Všetky tri jedlá dokážete pripraviť na grile a prekvapiť svoju rodinu či známych počas najbližšej grilovačky. Vďaka tipom a receptom z blogu Hravo a zdravo, ktorý pripravuje Miška Králiková v spolupráci s Tescom, si už toto leto môžete repertoár receptov na gril osviežiť o skutočne netradičné nápady.
Ingrediencie: 4 banány, 100 g horkej čokolády, maslové alebo iné sušienky, čerstvá mäta na ozdobu, vyšľahaná šľahačka alebo vanilková zmrzlina.
Postup: Banány narežeme do polovice ako loďky a vydlabeme ich lyžičkou. Do otvoru natlačíme kocky čokolády a kúsky keksov. Stlačíme, uzavrieme a pečieme na grile alebo v alobale v pahrebe 2 – 3 minúty. Čokoláda sa roztopí a spojí s teplým banánom. Podávame horúce so studenou šľahačkou alebo so zmrzlinou.
Grilované broskyne zmrzlinou
Ingrediencie: 4 čerstvé broskyne (možno použiť aj marhule alebo nektárinky), 2 lyžice medu, šťava z 1 citróna, 1 vanilkový cukor alebo vanilkový struk, vanilková zmrzlina, vlašské orechy.
Postup: Broskyne prekrojíme na polovice a vyberieme kôstky. Ovocie položíme prekrojenou stranou na gril, potierame zmesou medu, citrónovej šťavy, vanilky a grilujeme. Pred servírovaním broskyne polejeme zvyšnou zmesou a ešte teplé podávame so zmrzlinou posypané vlašskými orechmi.
Veganburger
Ingrediencie: konzerva cíceru, konzerva kukurice, tri polievkové lyžice múky (špaldovej, kukuričnej, celozrnnej), kôru z citróna, soľ, olej, hrsť čerstvého koriandru, štipku mletej papriky, rasce, štipku sušeného koriandra. Na oblohu potrebujete ľadový šalát, avokádo, paradajky a grilované huby.
Postup: Cícer a kukuricu sceďte. V kuchynskom procesore rozmixujte cícer a kukuricu. Zmes nemusí byť celkom hladká, aby burger príjemne chrumkal. Do misy pridajte ostatné suroviny a zahustite múkou. Vytvarujte placky hrubé asi jeden až dva cm. Poprášte ich múkou a dajte do chladničky zrhuba na 60 minút. Na grile rozohrejte olej a placky na ňom z každej strany Placky opečte na grile dochrumkava. Podávajte na celozrnnej žemli s množstvom zeleniny.
Viac tipov, rád a receptov, nie len o grilovaní, nájdete na blogu Mišky Králikovej na www.tesco.sk/hravo-a-zdravo/.
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?
Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set
Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.
Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite
Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.
Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?
Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.
Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?
V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.