• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
15°Bratislava

Kaufland ďakuje svojim zamestnancom

  • 10:32 15.06.2015
  • Bratislava
Kaufland ďakuje svojim zamestnancom

Tak by sa dala zhrnúť účasť na jarnej vlne darovania krvi, ktorú pre svojich zamestnancov pripravila v spolupráci so Slovenským červeným krížom spoločnosť Kaufland a ktorá vyvrcholila mobilným odberom krvi otvoreným aj pre širokú verejnosť s názvom Jarná divadelná kvapka krvi s Kauflandom. Najdôležitejším číslom je ale 37 litrov nezištne darovanej krvi, ktorá pomôže zachrániť životy a zdravie tým, ktorí ju potrebujú.

Keďže 14. júna je deň, kedy si pripomíname Svetový deň darcov krvi a hlavnou myšlienkou tohto ročníka je poďakovanie sa darcom krvi za ich neoceniteľný dar neznámemu človeku v núdzi, aj Kaufland by sa chcel pripojiť a verejne poďakovať všetkým svojim zamestnancom - darcom krvi.

„Sme nesmierne hrdí na každého jedného nášho zamestnanca, ktorý sa zúčastnil odberu krvi, či už v tomto roku alebo vlani. Špeciálne poďakovanie patrí všetkým prvodarcom. Zároveň sa však chcem poďakovať aj tým, ktorí prišli, no napokon darovať krv nemohli z rôznych zdravotných alebo iných dôvodov,“ zdôraznil generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland Slovenská republika Paul Pauls.

Jarná vlna odberov krvi tento rok zavítala do šiestich slovenských miest: Levíc, Žiliny, Žiaru nad Hronom, Popradu, Košíc a Prešova, kde práve v Divadle J. Záborského vyvrcholila séria odberov mobilným odberom otvoreným aj pre širokú verejnosť. „Po prvý raz som daroval krv na podnet kolegu, pre konkrétneho onkologicky chorého chlapčeka. Nie som síce úplne pravidelným darcom, dnes som však daroval krv už po siedmy raz. Robím to najmä preto, že takto môžem nezištne pomôcť iným, ale aj pre mňa osobne je to veľmi pozitívny zážitok,“ vysvetľoval v Prešove svoje dôvody darcovstva krvi Ľuboslav Budai, oblastný riaditeľ spoločnosti Kaufland pre východné Slovensko. „Z môjho prvého darovania som veľmi nadšená. Krv som chcela darovať už veľmi dlho a hoci som potrebovala trošku nakopnúť, teší ma predstava, že moja krv niekomu pomôže pri závažnom ochorení či dokonca zachráni život,“ povedala zamestnankyňa Beáta Sedliaková, ktorá pracuje v Kauflande v Žiari nad Hronom.

Celkovo sa odberov zúčastnili zamestnanci z 20 prevádzok, pričom najviac darcov krvi, až 21 bolo v Prešove. Odbery krvi však ani zďaleka nekončia a budú pokračovať aj na jeseň ďalšou vlnou odberov. „Teší nás, že táto naša iniciatíva sa stretla u našich zamestnancov s pozitívnym ohlasom, preto v nej radi pokračujeme,“ dodal hovorca spoločnosti Kaufland Martin Gärtner.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.