• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 16.5.2024Meniny má Svetozár
19°Bratislava

Kouč Klopp opúšťa Dortmund, požiadal o rozviazanie kontraktu

  • 21:23 15.04.2015
  • DORTMUND
Kouč Klopp opúšťa Dortmund, požiadal o rozviazanie kontraktu

Jürgen Klopp po siedmich sezónach opustí Borussiu Dortmund, úspešný 47-ročný tréner požiadal vedenie nemeckého futbalového klubu o rozviazanie kontraktu.

"Die Schwarzgelben" žiadosti vyhoveli a Klopp sa rozlúči s mužstvom po poslednom zápase tohto ročníka. Zatiaľ nie je známe meno nástupcu, nemecké médiá špekulujú o 41-ročnom Thomasovi Tuchelovi.

Klopp sa už necítil byť perfektný

"Viackrát počas tohto roka som povedal, že sa už necítim ako perfektný tréner pre tento klub. Čo bude ďalej, to ešte netuším. Nemám nič v rukách, s nikým nie som dohodnutý. Neplánujem si dovolenku či čas na oddych, aj keď nemôžem vylúčiť, že pol roka budem bez práce," priznal Klopp, ktorého meno sa spomína v súvislosti s angažmánom v Španielsku či Anglicku.

Rodák zo Stuttgartu Klopp prišiel k "čierno-žltým" v lete 2008, dvakrát s nimi získal ligový titul a priviedol ich do finále Ligy majstrov 2012/2013. "Sedem rokov je vo futbale mimoriadny vzťah. Nikto nie je na vine, že sa naše cesty rozchádzajú, ani mužstvo, ani fanúšikovia, ani nikto iný. Ešte som to hráčom neoznámil, urobím to o chvíľu," povedal Klopp, ktorý mal s klubom pôvodne platnú zmluvu do roku 2018.

Odporúčame:

Slávny Ronaldinho asi čoskoro skončí, hlásia brazílske médiá

Ronaldo ani Messi, pre Cantonu je najlepším Javier Pastore


Problém medzi klubom a koučom nebol

"BVB potrebuje zmenu. Sme vo fáze, keď sa plánujú dôležité veci pre budúcu sezónu. Niektoré veci musia byť vopred jasné a keď ja nie som spokojný sám so sebou, tento prípad nenastane. Medzi mnou a klubom nikdy nebol žiaden problém a ani nebude. Je to len o nadchádzajúcej sezóne. Jednoducho cítim, že Dortmund potrebuje zmenu. Nikto mi nemusí ďakovať. Pôsobenie v Borussii bola rozprávková cesta. Vždy budem podporovať tento mimoriadny klub," doplnil rodák zo Stuttgartu.

Na jeho slová nadviazal výkonný riaditeľ klubu Hans-Joachim Watzke. "Jürgen, môžete si byť istý, že neuveriteľnými úspechmi a vynikajúcou prácou ste si získali vďačnosť všetkých fanúšikov Borussie."

Gündogan nezabudne na roky s Kloppom

Ako prvý spomedzi hráčov vestfálskeho tímu zareagoval na odchod populárneho kouča stredopoliar Ilkay Gündogan. Ten kvalitatívne povyrástol práve po svojom príchode do Dortmundu v roku 2011. "Ďakujem za štyri spoločne strávené roky, Kloppo! Nikdy nezabudnem na tieto časy," napísal na Twitteri nemecký reprezentant, ktorý sa narodil tureckým rodičom.

V minulej sezóne bola Borussia vicemajstrom najvyššej nemeckej súťaže, v tejto sa však trápi. Po jeseni bola na chvoste I. bundesligy, teraz je v tabuľke desiata a prehrala v ostatných dvoch dueloch.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.