• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 16.5.2024Meniny má Svetozár
11°Bratislava

Video: Chára knokautoval bitkára jednou ranou do brady

  • 11:52 14.01.2015
  • BOSTON
Video: Chára knokautoval bitkára jednou ranou do brady

Slovenský hokejový obranca málovídaným spôsobom spacifikoval útočníka hostí Cedrica Paquettea, ktorému to však nestačilo a tak ho kapitán "medveďov" musel schladiť ešte raz.

Hoci Zdeno Chára v noci na stredu pri víťazstve Bostonu nad Tampou Bay (4:3) nebodoval, po zápase sa o ňom veľa hovorilo. Slovenský hokejový obranca totiž málovídaným spôsobom spacifikoval útočníka hostí Cedrica Paquettea, ktorému to však nestačilo a tak ho kapitán "medveďov" musel schladiť ešte raz.

Chára v tretej tretine narazil za bránkou súperovho obrancu Matta Carla, čo išiel pomstiť jeho spoluhráč Paquette. Po krátkej strkanici robustný slovenský zadák knokautoval mladíka Tampy jednou ranou do sánky, po ktorej zostal Paquette ležať na ľade.

Chára, ktorý sa v NHL už rok nepobil, dostal 2 minúty za narazenie Carlea na mantinel a ďalších 2+2 za hrubosť. Paquette inkasoval iba dve za hrubosť, takže vybojoval pre svoj tím dvojitú presilovku.

"Súper tvrdo bojoval," povedal Chára v reakcii na otázky zámorských reportérov, či "blesky" zámerne zvolili provokácie a fyzický štýl hry: "Majú dobré mužstvo. V pondelok sa im zápas nevydaril, tak teraz bojovali o dušu, rovnako ako my."

Paquette si napriek prvému K.O. nenechal povedať. Dve sekundy pred koncom duelu našiel znova odvahu a opäť sa pobil s najvyšším mužom NHL. Chára mu tak znova "naložil" a dostal ďalších 2+2 min za hrubosť, rovnako ako útočník Lightning. Ten si nabudúce dobre rozmyslí, či bude dráždiť slovenského beka.

"Neviem, čo si ten chalan myslel, ale so 'Zedom' sa predsa nezahráva," komentoval domáci útočník Brad Marchand nerovný súboj Paquetta s Chárom. "Do niektorých hráčov sa môžete pustiť, do iných však nie. Ak sa rozhodnete vyzvať Zdena, musíte počítať s nepríjemnými konzekvenciami. Paquette prvýkrát schytal poriadne tvrdý úder, no nestačilo mu to a znova do neho zabŕdol. Asi zabudol, že sme boli trikrát lepší ako oni," dodal pre nesn.com.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR/AP
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.