• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
21°Bratislava

 Univerziáda je pripravená, pomáha aj umúdrené počasie

  • 14:53 02.01.2015
  • Osrblie
 Univerziáda je pripravená, pomáha aj umúdrené počasie

Športový rok 2015 odštartuje na Slovensku už o tri týždne najväčšou športovou akciou, aká sa na našom území nekonala 15 rokov. 27.Svetová zimná Univerziáda otvorí svoje brány na Štrbskom Plese a v Osrblí viac ako 500 pretekárom z 34 krajín. Nuž a slovenskí organizátori sú už pripravení na Univerziádu, tak aby bola veľkolepá a úspešná na všetkých úrovniach. Nielen po športovej stránke, ale aj po kultúrnej, spoločenskej a organizačnej. Tak, aby súťaže v biatlone v Osrblí a tiež v bežeckom lyžovaní, severskej kombinácii a v skokoch na lyžiach na Štrbskom Plese spĺňali ten najvyšší medzinárodný štandard. Posledné dva týždne sa aj vďaka počasiu začalo s intenzívnym umelým zasnežovaním, aby najmä bežecké trate boli pripravené.

Na Štrbskom Plese je tak už k dispozícii celý dva a pol kilometrový okruh, ktorý sa momentálne preparuje. „V Tatrách nám síce momentálne nesneží, ale celodenné mínusové teploty sú ideálne na umelé zasnežovanie. Trate tak získavajú svoju finálnu podobu. Skokanský areál je už hotový, stopa, nájazd aj doskočisko sú pripravené. Na budúci týždeň mostík otestujeme na kontrolných pretekoch. Aj celý bežecký areál,“ povedal športový riaditeľ Univerziády Peter Chudý

V Osrblí je takisto k dispozícii dva a dva a pol kilometrový okruh, na ktorom je rozvozený sneh do výšky 40 centimetrov. Vrátane strelnice, kde sa doťahujú už iba detaily. 

Teploty sa konečne umúdrili, cez deň je okolo nuly, čo nám vyhovuje na rozvoz snehu po trati. Okruhy sú takmer hotové, dokončiť musíme logistiku, veci pre televíziu a organizačné detaily v cieli a na strelnici,“ povedal manažér biatlonového areálu v Osrblí Tomáš Fusko.

O 21 dní sa tak na Slovensku uskutoční najväčší športový sviatok univerzitného športu planéty a nielen Slováci sa majú na čo tešiť. Aj preto, že vstup na športoviská, na otvárací aj záverečný ceremoniál je voľný. Tretia Svetová zimná Univerziáda na Slovensku sa tak môže začať.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vojak Švejk víta hráčov na palube lodí vo World of Warships

Vojak Švejk víta hráčov na palube lodí vo World of Warships

13:04 16.05.2024Tlačové správy

V obľúbenej online hre sa objavil legendárny vojak Švejk s hlasom herca Michala Holána.

Profesionálna starostlivosť o vlasy ako od kaderníka? Len so značkou Remington

Profesionálna starostlivosť o vlasy ako od kaderníka? Len so značkou Remington

6:29 10.05.2024Tlačové správy

Značka Remington je lídrom na trhu v oblasti starostlivosti o vlasy v mnohých krajinách sveta, vrátane Slovenska.

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.