• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
15°Bratislava

Slovan prišiel o kľúčového obrancu, vracia sa Lukáš Kozák

  • 15:51 23.12.2014
Slovan prišiel o kľúčového obrancu, vracia sa Lukáš Kozák

Hokejový Slovan Bratislava postihla ďalšia nepriaznivá okolnosť, pre zlomeninu pravej ruky z pondelkového stretnutia s Ladou Togliatti bude šesť až osem týždňov pauzovať elitný obranca Ivan Baranka. Informuje o tom klubový profil na sociálnej sieti Facebook. Baranka sa zranil v druhej tretine duelu s Ladou, zlomeninu potvrdil aj následný röntgen. Operácia nie je nutná.

Barankova absencia v druhej polovici súboja s Ladou len prehĺbila problémy v zadných radoch Slovana. Pred reprezentačnou prestávkou odišiel do Luley Jonathan Sigalet, v pondelok pre zranenia nehrali ani Vladimír Mihálik s Jánom Brejčákom. Od druhej dvadsaťminútovky preto proti Togliatti naskakoval v obrane útočník Tomáš Surový. Banskobystrický odchovanec sa zhostil svojej úlohy a v zadných radoch neprepadol. Ako obranca hral naposledy ešte ako žiak.

Odporúčame aj:

Video: Slovan prestrieľal Ladu, ale prehral po nájazdoch


"Je to hokejová situácia, musel som sa s tým vyrovnať. Horšie je, že sme prehrali a musíme získať body v ďalších zápasoch. Ďalší obrancovia boli vyťaženejší ako ja, fyzicky to nebolo pre mňa až také náročné. Škoda, že sme nevyhrali. Mali sme obrovskú streleckú prevahu, ale musíme dávať góly. Bodov nemáme na rozdávanie, musíme ich získavať," uviedol v pozápasovom rozhovore v mixzóne Slovnaft Areny Tomáš Surový, ktorý proti Lade otvoril skóre. Slovan napokon prehral 2:3 po samostatných nájazdoch.

Nelichotivá zdravotná situácia v obranných radoch hokejistov Slovana Bratislava donútila vedenie klubu konať a podľa správy na hcslovan.sk angažovalo Lukáša Kozáka. Lukáš Kozák naposledy pôsobil v Dukle Trenčín, kde bol v aktuálnej sezóne druhým najproduktívnejším obrancom v slovenskej extralige a pripísal si tiež štarty v reprezentácii SR. Dvadsaťtriročný bek sa vracia do známeho prostredia. V Slovane hrával striedavo od ročníka 2011/2012 až do konca minulej sezóny. Premiéru v KHL absolvuje Kozák na Štedrý deň proti Neftechimiku Nižnekamsk.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.