• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
23°Bratislava

Video: Slovan prestrieľal Ladu, ale prehral po nájazdoch

  • 22:53 22.12.2014
Video: Slovan prestrieľal Ladu, ale prehral po nájazdoch

Hráči Slovana Bratislava prerušili trojzápasovú víťaznú sériu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), v pondelok prehrali s Ladou Togliatti 2:3 po samostatných nájazdoch. Najlepšími hráčmi stretnutia boli Iľja Ježov a Tomáš Surový. "Belasí" prvý vzájomný duel s Ladou v tejto sezóne vyhrali 6:3.

Tréner Petri Matikainen v pondelok ešte nemohol počítať s novou posilou Camom Barkerom. Zo zostavy mu na poslednú chvíľu vypadol i Ján Brejčák a počas zápasu sa zranil aj Ivan Baranka a tak mal k dispozícii iba štyroch "zadákov". V útoku však už nastúpil najproduktívnejší hráč tímu Ladislav Nagy. Tridsaťpäťročný krídelník vynechal pre zranenie v dolnej časti tela posledných päť zápasov. V bráne chytá Jaroslav Janus, na striedačke je pripravený David LeNeveu.

Slovan bol v zápase lepším tímom, hral aktívnejšie, ale nedokázal sa presadzovať cez pozornú obranu Lady na čele s výborným brankárom Ježovom. Na strely domáci súpera jasne prevýšili.

Odporúčame aj:

Slovan posilní trojka draftu NHL, bude nosiť číslo 51

Hokejistov Vladivostoku ochromil vírus, zápasy KHL odložili

Marcel Hossa skončil v Diname Riga, je voľný hráč

Zápas hviezd KHL sa blíži, vyberte hráčov do prvej formácie


Pre Slovan bol pondelkový duel piatym zo sedemzápasovej decembrovej série na domácom ľade, ktorú začali prehrou s Avangardom Omsk (3:5).

V nasledujúcich stretnutiach však už bodovali naplno, postupne zdolali Astanu (3:2), Ufu (3:2 po sam. nájazdoch) a Jokerit Helsinki (6:2).

Bratislavčania po prehre s Ladou zaostávajú za play-off o štyri body. Šancu na reparát majú na Štedrý deň, keď hostia Neftechimik Nižnekamsk.

VÝSLEDOK

HC Slovan Bratislava - Lada Togliatti 2:3 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly:

02:51 - 1:0 T. Surový (A. Šťastný, M. Vondrka)
12:19 - 1:1 S. Valujskij (S. Romanov, D. Golubev) - presilovka 5 proti 3
49:22 - 1:2 A. Streľcov (F. Fiodorov)
52:45 - 2:2 T. Netík (M. Sersen)

Samostatné nájazdy:
1. séria: L. Nagy (nedal) - J. Petrov (gól)
2. séria: T. Netík (nedal) - G. Belousov (nedal)
3. séria: R. Tičar (nedal)

Vylúčenia:

03:22 Ivan Baranka (Slovan) - 2 min. (podrazenie)
06:23 Karol Sloboda (Lada) - 2 min. (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou)
10:43 Ivan Baranka (Slovan) - 2 min. (hákovanie)
10:43 Václav Nedorost (Slovan) - 2 min. (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou)
13:21 Vasilij Strelcov (Lada) - 2 min. (podrazenie)
17:10 Denis Golubev (Lada) - 2 min. (seknutie)
18:03 Fiodor Fiodorov (Lada) - 2 min. (seknutie)
22:32 Georgij Belousov (Lada) - 2 min. (vrazenie na mantinel)
38:07 Martin Štajnoch (Slovan) - 2 min. (nedovolené bránenie)
57:52 Denis Golubev (Lada) - 2 min. (nešportové správanie)
64:48 Alexander Černikov (Lada) - 2 min. (držanie)


strely na bránu: 48:20, vylúčenia: 4:7 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Gusev, Odiňš - Koršak, Černyšov, 10 055 divákov

Zostavy:
Slovan: Janus - Štajnoch, Sersen, Luža, Baranka, Starosta - Netík, Tičar, Jeglič - Bartovič, V. Nedorost, L. Nagy - Hudáček, Murley, Ölvecký - A. Šťastný, Surový, Vondrka
Lada: Ježov - Hunkes, Barancev, D. Vorobiov, Romanov, Šukalov, Ogurcov, K. Sloboda, Ďakov - Golubev, J. Petrov, Černikov - Bočarov, Nikitenko, Valujskij - Šenfeld, Zaťovič, G. Belousov - A. Streľcov, V. Streľcov, F. Fiodorov

Ostatné pondelňajšie výsledky KHL:

Jokerit Helsinki - Dinamo Riga 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Góly: 2. Moses (Omark), 18. Moses (Lajunen, Omark), 25. Omark (Moses) - 3. Skvorcov (Bičevskis)

Medveščak Záhreb - Neftechimik Nižnekamsk 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)
Góly: 3. E. Hedberg (Popovic, Wright), 13. Leino (Mathieu Carle), 22. Beaudoin, 40. Flood (Pelletier, St. Pierre), 48. Bjorkstrand (E. Hedberg) - 34. Polygalov (M. Berezin, Milovzorov), 41. A. Ivanov (Milovzorov), 59. Rybin (M. Anderson, S. Kalašnikov)

I. tretina

V 59. sekunde zápasu preveril ako prvý Ježova navrátilec do zostavy Ladislav Nagy. V 3. minúte vybojoval Vondrka pri mantineli puk, našiel medzi kruhmi Surového, ktorý otvoril skóre - 1:0. Hral sa upracovaný hokej, oba tímy sa snažili neurobiť chybu, Slovan bol aktívnejší a Janus dlho bez vážnejšieho zákroku.

Od polovice prvej tretiny hrala Lada dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, Surový trikrát zblokoval pokusy o strelu, ale 24 sekúnd pred naskočením Baranku s Nedorostom sa pred bránkou najlepšie zorientoval Valujskij a vyrovnal - 1:1. Slovanu nevychádzala hra v početnej výhode, v závere prvej tretine nevyužil ani minútovú možnosť o dvoch hráčov.

Video: V riadnom hracom čase padli štyri góly


II. tretina

Obraz hry sa nemenil ani v druhej tretine. Slovan sa snažil a jeho strelci zvádzali súboje s brankárom Ježovom. Domáci hrali od polovice zápasu len so štyrmi obrancami, do defenzívy sa po odstúpení Baranku postavil aj Surový.

V 28. minúte spálil tutovku nepokrytý Petrov, ktorý trafil rameno presúvajúceho sa Janusa. Na opačnej strane išiel sám na Ježova Tičar, ale úspešnejšie zo súboja vyšiel brankár ruského tímu.

III. tretina

V záverečnej dvadsaťminútovke sa hral útočný hokej s viacerými šancami na oboch stranách. Vo väčšej permanencii bol už aj Janus. V polovici tretej dvadsaťminútovky sa radovali hostia druhýkrát, keď sa zblízka presadil A. Streľcov - 1:2.

Pre domácich to bola studená sprcha, ale naďalej sa snažili ohrozovať bránku súpera. Janus ukázal rýchlosť svojej lapačky v 53. minúte pri pokuse Petrova. Po znovuotvorení vypálil na opačnej strane z vrcholu ľavého kruhu Netíka a vyrovnal - 2:2. Slovan sa stále snažil strhnúť výsledok na svoju stranu, v závere riadneho hracieho času nevyužil ani šiestu presilovku.

Video: V nájazdovej lotérii bol úspešný iba Petrov


Predĺženie a sam. nájazdy

V predĺžení nepustili brankári za svoj chrbát ani jeden puk a rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých strhol výhru na stranu J. Petrov - 2:3.

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Páčil sa mi výkon môjho tímu od začiatku do konca. Utvárali sme si šance, dobre sme korčuľovali. Trápi nás maródka, chýbali nám niekoľkí obrancovia. Som hrdý na obrancov i Surového, ktorý dnes hral dlho na defenzívnom poste. Ten bod je pre nás dôležitý. Mohli sme mať dva i tri, ale tešíme sa aj z jedného.”

Sergej Svetlov (tréner Togliatti): "Dnes to bol otvorený zápas až do nájazdov. Hrali sme oveľa lepšie ako v predchádzajúcich súbojoch. Ukázali sme charakter, keďže domáci hrali aktívne, robili nám ťažkosti a utvárali si šance. Vydržali sme nápor domácich. Mohlo to dopadnúť aj inak, lebo Slovan hral veľmi dobre.”

Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Na prvý zápas po zranení to nebolo z mojej strany zlé. Ešte mi však chýba kondícia, verím, že sa to bude zlepšovať. Zdravie po zranení držalo, nebol s tým problém. Ešte sa musím do toho dostať. Súper celý zápas betónoval, hralo sa prakticky na jednu bránku, nevyužili sme šance a nedali góly.”

Tomáš Surový (obranca Slovana): "Škoda, že sme nezískali viac ako jeden bod. Musíme dávať góly, ak máme prevahu. Potrebujeme body na play-off. V obrane som hral naposledy asi v žiakoch. Nebol to problém, horšie je, že sme prehrali. Mali sme streleckú prevahu, tieto zápasy musíme vyhrávať. Škoda, že sme nezískali tri body.”
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.