• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 14.5.2024Meniny má Bonifác
13°Bratislava

Slovenské hádzanárky musia zabrať, čaká ich skúška ohňom

  • 11:33 09.12.2014
  • OSIJEK
Slovenské hádzanárky musia zabrať, čaká ich skúška ohňom

Po solídnom pondelkovom vystúpení proti Francúzsku (18:21) čaká slovenské hádzanárky v stredu ďalšia skúška ohňom. Od 20.15 h nastúpia proti reprezentantkám Čiernej Hory, ktoré prišli na európsky šampionát v Chorvátsku a Maďarsku v úlohe obhajkýň titulu spred dvoch rokov.

Súvisiace:

Slovenské hádzanárky na úvod šampionátu potrápili Francúzky

"Čaká nás takisto silný protivník, ako boli Francúzsky. Dokonca možno ešte kvalitnejší. Ideme od zápasu k zápasu, nemôžeme porovnávať súperov, ktorí figurujú medzi spolufavoritmi šampionátu. My sa snažíme dokazovať svojimi výkonmi, že patríme na ME. Keď každý duel prehráme rozdielom troch gólov, bude nás to síce hriať, ale na postup to nestačí. Preto musíme zabrať a nie len si užívať účasť na majstrovstvách. Musíme veriť, že v rozhodujúcich chvíľach nájdeme líderky, ktoré duel zlomia v náš prospech," uviedol kormidelník SR Dušan Poloz.

Trénera tesná prehra škrela

Tesná prehra na úvod ho síce škrela, ale bol so svojimi zverenkami spokojný. "Samozrejme, dievčatá som aj pochválil. Je vidieť posun v tom, že si začínajú veriť a nadobúdajú presvedčenie, že sa dá hrať aj na tejto úrovni. Sebavedomie stúpa, ale zostávame pokorní. Ďalší duel sa začne od stavu 0:0. Verím však, že sa baby trochu uvoľnia a budú produkovať rýchlejšiu hádzanú, včera to bolo pomalé," pokračoval šéf slovenskej lavičky.

K taktike na najbližšieho súpera dodal: "Čierna Hora má iné typy hráčok ako Francúzsko a hrá iné systémy. Pozrieme si záznam ich pondelkového vystúpenia a podrobne si ich hru naštudujeme. Možno bude platiť na jej hráčky niečo podobné ako na Francúzky, ale máme v zálohe ešte niečo pripravené."

Ešte nepovedali posledné slovo

Jedna z dvoch štvorgólových strelkýň v prvom stretnutí na turnaji Martina Školková si myslí, že ešte so spoluhráčkami nepovedali posledné slovo: "Ak budeme hrať takto a ešte sa dokážeme zlepšiť, tak prekvapíme a spravíme nejaký dobrý výsledok."

Čiernohorky pôjdu do zápasu ako líderky skupiny, keďže si na úvod turnaja poradili so Srbkami (22:19). "Myslím si, že moje družstvo sa môže zlepšiť v každej činnosti. Musíme podať ešte kvalitnejší výkon, ak chceme vyhrať nad Slovenskom, ktoré odohralo výborný duel proti Francúzsku," upozornil čiernohorský kouč Dragan Adžič.

Slovensko a Čierna Hora sa stretnú v stredu v Osijeku štvrtýkrát v histórii, v doterajšej bilancii majú mierne navrch hráčky balkánskeho tímu (z ich pohľadu 2 - 0 - 1).
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.