• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 14.5.2024Meniny má Bonifác
14°Bratislava

Vanessa Mae sa voči dištancu odvolá, sankcie sú nonsens

  • 14:34 14.11.2014
  • LAUSANNE
Vanessa Mae sa voči dištancu odvolá, sankcie sú nonsens

Britská husľová virtuózka s thajskými koreňmi Vanessa Mae bude bojovať proti štvorročnému dištancu od Medzinárodnej lyžiarskej federácie za účasť na zmanipulovaných pretekoch, z ktorých sa kvalifikovala na zimné olympijské hry. Tridsaťpäťročná zjazdárka sa chce odvolať na Športový arbitrážny súd do Lausanne.

"Sankcie sú nonsens," uviedla vo vyhlásení svojich manažérov Vanessa Mae. "Prípad skúmajú naši právnici, urobia všetko potrebné, aby očistili moje meno. Obrátime sa aj na Športový arbitrážny súd," tvrdí Vanessa Mae.

Na podvod prišiel Slovinský lyžiarsky zväz, keď narazil na pochybenia pri organizácii januárových pretekov v Krvavci. Zistilo sa, že výsledky obrovského slalomu boli sfalšované tak, aby posunuli celebritu do Soči. "Bez machinácií by nemohla získať FIS body potrebné na účasť na ZOH," potvrdila FIS a dištancom na jeden až dva roky potrestala tiež piatich zapletených funkcionárov.

Súvisiace:

Adam Žampa verí, že trať na Svetovom pohári bude zamrznutá

Huslistka Vanessa Mae dostala za podvod štvorročný dištanc

Tridsaťšesťročná hudobníčka, ktorá sa narodila v Singapure anglickému hotelierovi s thajskými koreňmi a čínskej matke, reprezentovala v Soči Thajsko pod menom Vanessa Vanakornová. Na svahoch Červenej Poľany skončila na poslednom 67. mieste v obrovskom slalome.

Podľa kvalifikačných kritérií Medzinárodného olympijského výboru a FIS mohla krajina bez miesta v elitnej päťstovke renkingových listín vyslať na olympijské súťaže v slalome a obrovskom slalome svojho jedného zástupcu, ktorý absolvoval aspoň päť medzinárodne uznaných súťaží a získal na nich v priemere maximálne 140 FIS bodov. Vanessa Mae splnila kritériá práve štartom v Slovinsku. Informácie zverejnil Bangkok Post.
Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.