• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
13°Bratislava

Hokejisti vysoko prehrali so Švédmi aj v druhom zápase

  • 22:38 05.04.2013
  • VÄXJÖ
Hokejisti vysoko prehrali so Švédmi aj v druhom zápase

Slovenská hokejová reprezentácia neuspela v druhom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta, keď v piatok vo švédskom Växjö prehrala s domácim výberom hladko 1:5.

Švédi boli rovnako ako v stredu pri triumfe 6:1 lepším tímom.

Slováci hrali nedisciplinovane, ale prvé štyri góly inkasovali v hre piatich proti piatim. Jediný presný zásah hokejistov SR zaznamenal vo svojom druhom reprezentačnom zápase Marko Daňo, pre ktorého to bol premiérový presný zásah v seniorskom národnom tíme.

Mladý útočník Slovana Bratislava vyrovnal v 7. min na 1:1.

Po bezgólovej druhej časti Švédi v III. tretine pridali štyri presné zásahy, do listiny strelcov sa zapísali postupne S. Johansson, Danielsson, Rosén a v presilovke Jämtin.

V 32. vzájomnom zápase dosiahli severania jubilejné 20. víťazstvo.

Švédsko - Slovensko 5:1 (1:1, 0:0, 4:0)

Góly: 5. Kempe (Viklund, Rasmussen), 44. S. Johansson (Thörnberg), 54. Danielsson (Tömmernes, Lundgren), 55. Rosén (Fälth), 60. Jämtin (Rosén) - 7. M. Daňo
Vylúčení: 3:8 na 2 min, navyše: Radivojevič (SR) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0 rozhodovali: Björk, Linde - Malmqvist, Lundgren (všetci Švéd.), 4318 divákov

Zostavy:
Švédsko: Wesslau - S. Johansson, Viklund, Fälth, Andersén, Tömmernes, Lundgren, T. Nilsson - Axelsson, J. Lundqvist, Thörnberg - Gynge, Rosén, Jämtin - Pettersson, Rasmussen, Kempe - Danielsson, Granström, Janmark-Nylén - Carlsson
Slovensko: Janus - Švarný, V. Mihálik, Mezei, M. Ďaloga, Vydarený, Sersen, J. Brejčák, K. Sloboda - Miklík, Bližňák, Ján Sýkora - Radivojevič, M. Daňo, Ölvecký - Bartek, Kukumberg, L. Hudáček - Majdan, A. Šťastný, Tybor - Vandas

Hlas (zdroj: HockeySlovakia.sk):
Vladimír Vůjtek (tréner SR): "V porovnaní so stredajším zápasom sme hrali bojovnejšie, lepšie do tela, agresívnejšie. Dnes sme boli Švédom dve a pol tretiny vyrovnaným súperom, zápas bol dlho otvorený. Tretí švédsky gól, ktorý sme súperovi umožnili streliť po našej hrubej chybe, nás zlomil a v závere sme ešte dvakrát inkasovali. Dostať štyri góly v poslednej tretine nie je dobrá vizitka, napriek tomu, že sme hrali proti veľmi silnému súperovi a jednému z favoritov blížiacich sa majstrovstiev sveta. Obe prehry ma samozrejme mrzia a hoci sme dnes dokázali hrať 50 minút vyrovnanú hru s domácimi, zápas sa hrá šesťdesiat minút, a to sme žiaľ nedokázali.“
I. tretina

Slovákom rovnako ako v stredu nevyšiel začiatok stretnutia.

Janus najprv predviedol niekoľko dobrých zákrokov, ale v závere 5. min už nestačil na strelu Viklunda, ktorú tečoval Kempe a od lapačky slovenského gólmana puk putoval do bránky - 1:0.

Odpoveď zverencov trénera Vladimír Vůjtka na seba nenechala dlho čakať.

V 7. min vystrelil Marko Daňo a aj s prispením hokejky jedného z brániacich Švédov sa puk dostal za chrbát Wesslaua - 1:1.

Nasledovala séria vylúčení slovenských hokejistov, domáci mali výhodu presilovky o dvoch korčuliarov 90 a neskôr 103 sekúnd.

"Tri korunky" to nevyužili na gól a v závere I. tretiny ponúkli presilovku Slovákom, ale ani hostia neboli úspešní.
II. tretina

Početnú výhodu nezužitkoval slovenský tím ani na začiatku druhej dvadsaťminútovky, keď na trestnej lavici sedel Gynge.

V 30. min unikal Axelsson, no nedovolene ho zastavil Sersen. Vzápätí sa proti pravidlám previnil aj Švarný a Janus úspešne čelil trestnému strieľaniu Jämtina.

Po návrate Sersena na hraciu plochu si dvojminútový trest odpykal aj Kukumberg a Švédi sa na dlhšie usadili v útočnom pásme, bez gólového efektu.
III. tretina

Aktívni domáci hokejisti pridali druhý presný zásah v 45. min: Thörnberg našiel spätnou prihrávkou obrancu S. Johanssona a Janus opäť kapituloval. Slováci sa ubránili aj pri vylúčení Ölveckého - 2:1.

Ďalší gól Švédov pridal v 54. min tečom Tömmernesovho pokusu Danielsson - 3:1.

Domáci fanúšikovia jasali aj o minútu neskôr, keď sa presadil dôrazný Rosén - 4:1. Bodku za stretnutím dala Jämtinom využitá presilovka v 60. min. - 5:1.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.