• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 30.4.2024Meniny má Anastázia
11°Bratislava

Kvalitu privátnych značiek z Lidla potvrdili aj novinári

  • 16:13 15.10.2014
  • BRATISLAVA
Kvalitu privátnych značiek z Lidla potvrdili aj novinári

Všetky štyri produkty Lidl suverénnym spôsobom zvíťazili nad konkurenčnými výrobkami.

Kvalitné a cenovo výhodné výrobky predávané pod privátnymi značkami sú charakteristickým znakom ponuky spoločnosti Lidl. Počas septembrovej tlačovej konferencie venovanej desiatym narodeninám obľúbeného obchodného reťazca sa o tom presvedčilo aj štyridsať novinárov. V rámci programu sa totiž zapojili do slepých testov a svojimi hlasmi rozhodli o stopercentnom úspechu privátnych značiek Lidl.

Respondenti mali počas ochutnávky určiť, ktorá z dvoch vzoriek im chutí viac. Na výber pritom mali produkty podobných parametrov z ktorých vždy jeden bol výrobkom privátnej značky zo sortimentu Lidl a druhý značkovým slovenským produktom. Do testovania boli zaradené Apeninky Tastino (40g za 0,19€), Smotanový jahodový jogurt Milbona (150g/0,44€), Delikatesné viedenské párky Dulano (400g/2,69€), Lovecká saláma Pikok (500g/3,99€) a ich spomenuté ekvivalenty.

Výrobky zo sortimentu Lidl zvíťazili v pomere 4:0 s priemernou úspešnosťou 82% hlasov. Najvýraznejšie zástupcov mediálnej obce presvedčili viedenské párky Dulano (získali 91% hlasov) a jogurt Milbona (89%). Viac ako trom štvrtinám respondentov chutili v slepom teste apeninky Tastino a 71% novinárov uprednostnilo pred výrobkom známeho mäsokombinátu loveckú salámu Pikok.

Privátne značky sú pre náš obchodný model kľúčové, tvoria viac ako 80 percent sortimentu. Naši zákazníci vedia, že privátne značky Lidl znamenajú výhodný pomer kvalita – cena,“ uviedol Tomáš Bezák, hovorca spoločnosti Lidl a dodal: “Pri týchto produktoch predávaných exkluzívne v našej obchodnej sieti dokážeme kontrolovať ich zloženie a kvalitu. Podieľame sa totiž na ich receptúrach a poznáme aj proces výroby.“ Lidl ročne realizuje približne 3500 laboratórnych testov a neohlásené audity u dodávateľov.

Z internetového prieskumu švajčiarskej spoločnosti ICERTIAS vyplynulo, že Lidl je najkvalitnejším medzinárodným maloobchodným reťazcom pôsobiacim na Slovensku. Lidl vďaka názoru väčšiny z 1200 respondentov získal päťhviezdičkovú medailu kvality QUDAL. Spomenutý prieskum skúma ponuku a spokojnosť s kvalitou služieb tak, ako ich vnímajú opýtaní.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.